Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor beszélt egyszerű mondato...

Mikor beszélt egyszerű mondatokban a gyereketek?

Figyelt kérdés
2 éves 5 hós a fiam néhány szava van, azok is betűkihagyással pl aama-alma,ato-auto,ago-ajtó, de védőnő szerint nem baj. Nálatok hogy alakult?
2023. ápr. 2. 21:14
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

A nagyfiam annyira hamar és választékosan beszélt, hogy 3 évesen az oviban azt mondták viccesen, hogy elküldik iskolába, mert a 7 évesek nem ilyen okosak. Ő 1.5 évesen szobatiszta is volt teljesen.

A pici teljesen más, de védőnő szerint ne hasonlítsam össze őket. Oké, csak féltem. Magamtól beadtam szakszolihoz a beszéd miatt a kivizsgálást, de nem szólnak vissza 2 hónapja. Cicizik és semmi jele, hogy szobatiszta szeretne lenni.

Látom én is, hogy minden gyerek más, igen a fiúk gyakran megkésnek, de aggódom. Nem ismerek sok kisgyeteket, kiváncsi voltam másoknál hogy van.

2023. ápr. 2. 22:51
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Lányom 3 évesen. Megkésettnek számított, később is problémás volt, a mai napig logopédiára járunk, 8 éves. Neki 2 évesen 2 szava volt. Nem bagatelizálnám el, kemény munka van mögötte, holott 20 hónapos korától kapott terápiát, mert a mozgása miatt eleve koraiba jártunk és látszott, hogy itt se lesz oké.

Fiamnak 2 évesen 50+ szava volt, 2,5 évesen rövid mondatokban beszélt.

2023. ápr. 2. 22:53
 13/21 anonim ***** válasza:
51%
3.5 évesen. Kislány
2023. ápr. 3. 05:26
 14/21 A kérdező kommentje:

12-es én is ettől tartok. Illetve hogy sok a nem kimondott betű. J,l,ny, és még eddig sosem digta ki a nyelvét. Doki szerint még látom eleget. Szerintem meg baromság. Neurológus is látta, ő azt mondta nem tudja mi, mert még kicsi, de jól érzem, hogy lehet valami idegrendszeri gond. Vittem koraiba, de abbahagytuk, mert a többedik alkalommal sem működött együtt. Csak azt szerette volna csinálni, amot ő kigondolt. Elkezdtem neki itthon tsmt-t, megvettem a Sarlós könyvet, beléptem csoportokba facebookon, megvettem szinte minden terápiás eszközt, szabadban vagyunk minőségi időt, de mégis azt látom, hogy ami használ az csak a múló idő. Fejlődik, csak lassabban, mint szerintem kéne. 2 éves korában kezdett el mutogatni, és mikor megkérdeztük mit szeretne, onnantól mutatta és mondta azt, onnantól kezdett bólogatni a kis fejével is. Akkor valami dobbant benne, pár hónapja folyton ölelkezik, mondja nekünk szee-szee tehát érzelmei vannak felénk, sokat nevet, mindig birkózunk, nagyon szeret durván nyomulni fejjel birkózaskor, de hagyom, mert hipotón volt a kis nyaka,arca, így szerintem egy masszázzsal felér 😉

Tehát nem a csodát várom, 2 hete indultak az új szavak kucs-kulcs, embe-ember,edő-erdő, és látom hogy már akar, de 1-1 szó kimondása után néha sokáig csend van.

Egyébként is szorongó típus vagyok, de ha a gyerekekről van szó pffffu kivagyok mindig.

Remélem most már jól lesz lassan, mert nekem az van, hogy az mi? korszak és a miért? korszak is így kiesik? Vagy bepótolja? Szeretném, ha kis okos gyerek lenne, hiszen azért vagyok, hogy őt tanítsam,szeressem.

2023. ápr. 3. 08:26
 15/21 anonim ***** válasza:
39%
Az én kislányom (a lányok ugye hamarabb beszélnek!) másfél évesen kezdett mondatokban beszélni, most 22 hónaposan folyékonyan 3-4 szavas mondatokban. De szerintem nem ez az általános, mert a játszótéren mindig kikerekedik a többi anyuka szeme, és hüledezve kérdezik hogy mennyi idős. A többi gyerek akikkel találkozunk sűrűbben, 2,5-3,5 évesen vannak hasonló szintén, főleg a fiúk.
2023. ápr. 3. 09:55
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Az első fiam 1,5 évesen tő mondatokban beszélt, 21 hósan összetett mondatokban, a második fiam 20 hónaposan tőmondatokban, 2 évesen összetett mondatokban.
2023. ápr. 3. 10:00
 17/21 anonim ***** válasza:
70%
2 és fél évesen kb 10-20 szava volt. Aggódtunk, azon gondolkodtunk, hogy menjen oviba vagy bölcsiben maradjon még egy évet (novemberi). Ovi előtt kb 1 hónappal egyik napról a másikra 3-4 szavas mondatokat kezdett mondani. Szeptemberre szinte eltűnt a különbség a többi ovishoz képest. Ja, fiú.
2023. ápr. 3. 10:37
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk pont fordítva volt, a fiamnak 1 évesen már simán volt 15-20 szava és másfél évesen mondatokban beszélt, a lányom meg 2 évesen talán 5 szót ha használt. Pár hónappal később robbant be nála, 2,5 éves korára behozta a "lemaradást", most 3 évesen meg ugyanúgy beszél, ahogy a fiam beszélt ennyi idősen. Tényleg nem egyformák, és sokszor még az sem törvényszerű, hogy a lányok előbb beszélnek, lásd nálunk. Ja, és szobatiszta is előbb lett a fiam. :)
2023. ápr. 3. 11:14
 19/21 A kérdező kommentje:
Jajjj csajok, hát most annyira reménykedem, a napokban minden nap van új szó. Oké nincs meg 1-1 betű, de na ☺ peec-perec,hamma-hagyma ... Apa meg jön haza melóból és csak néz. 😂
2023. ápr. 5. 00:34
 20/21 anonim ***** válasza:
0%

#15 vagyok. Köszönöm a lepontozást! Ezek szerint az sem jó, hogy mi a másik véglet vagyunk. Pedig azt le se írtam, hogy kb. 8-10 mondókát, dalt kívülről tud hibátlanul, köztük a Malek Andrea-Ringató altatódalt is, ami elég hosszú.

Arról már hallottam, hogy nem jó, ha mozgásban sokkal előrébb van a baba, de azt nem tudtam hogy ez a beszédre is igaz. Mostmár kezdek megijedni. Jelezni fogom a védőnőnek.

2023. ápr. 5. 19:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!