Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az óvodás korú(6 évesnél...

Az óvodás korú(6 évesnél fiatalabb) gyereketeknek otthon tartotok csendespihenőt akkor is délután ha az alvást már nem igényli vagy nem?

Figyelt kérdés
Hétvégére vagy szüneti időszakra gondolok.
jan. 14. 18:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
59%

3 és 5 évesek.

Nem alszanak itthon, csendespihenő sincs

jan. 14. 18:57
 2/17 anonim ***** válasza:
81%
6 éves, és napi fél- 1 óra csendes pihenő mindig van.
jan. 14. 18:57
 3/17 anonim ***** válasza:
73%
Nem.
jan. 14. 19:00
 4/17 anonim ***** válasza:
76%
Igen. Sőt szünetekben iskolásnak is. Nekem szükségem van egy kis csendre, nyugalomra, hivatalos ügyeket intézni, vagy csak megnézni egy részt a sorozatomból. Ők addig az ágyukban olvasnak, színeznek, rajzolnak. Mindegy, de csendes,nyugis tevékenységet kell folytatni.
jan. 14. 19:02
 5/17 A kérdező kommentje:
Azért a kérdés mert én sem igényeltem már az alvást 3 éves koromtól nálunk sem a szüleimnél sem a nagymamáinál ha náluk nyaraltam nem kellett csendespihenőznöm.
jan. 14. 19:04
 6/17 anonim ***** válasza:
85%
Hétvégén van úgymond csendes pihenő. Van, hogy bealszik benne mind a kettő. 5 és 10 évesek 😅 Na akkor mi is 😅 ilyenkor közösen le fekszünk a nappaliba a kanapéra amit ki nyitunk.
jan. 14. 19:07
 7/17 A kérdező kommentje:
Amúgy nagyrészt az oviban sem aludtam, az óvónénik nálunk engedték hogy aki nem tudott aludni, hogy könyvet nézegessünk.
jan. 14. 19:09
 8/17 anonim ***** válasza:
88%

Ha egyedül van otthon, akkor igen, el is alszik (5,5).

Ha a 9 éves nagytesó otthon van, akkor esélytelen, hogy aludjon. Ilyenkor egyedül akkor ragaszkodunk, ha beteg. Ezesetben a nagyot "eltávolítjuk" (lemegyünk vele külön pl., boltba, sétálni).

jan. 14. 19:11
 9/17 anonim ***** válasza:
60%

2 éves kora óta nem alszik délután a kisfiam. 😀

Nem erőltetem. Minek üljön a sötétbe kötelező jelleggel?

jan. 14. 19:33
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, tartottam. Ma már 2.-os.
jan. 14. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!