Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Beleszóltok a gyerkőcök...

Beleszóltok a gyerkőcök öltözködésébe?

Figyelt kérdés
Anyukák ti beleszóltok a kisgyerek öltözködési stílusába vagy hagyjátok, hogy kialakítsa a saját stílusát, ahogy ő szeretné? Pl ha nektek felnőtteknek nem tetszik egy adott ruhadarab, akkor hiába tetszik a gyereknek nem veszitek meg neki vagy a gyerek dönthet? Itt most nem az ár miatti döntésre értem, hanem ruha stílusra.

2023. márc. 30. 17:21
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Sokszor megyünk együtt vásárolni vagy csak megnézni a kínálatot a nagyobbik (5 éves) lányommal.

Van, hogy neki tetszik meg valami, van, hogy nekem, sokszor pedig mindkettőnknek. Ami szerintem is jól néz ki és elfogadható anyagilag, azt meg szoktam venni neki. Ha valamiért nem oké az adott ruha, azt is elmondom neki, hogy szerintem miért nem, meg szokta érteni. Ha ő idegenkedik egy adott ruhától, azt nem szoktam erőltetni, de ilyen ritkán van, ismerem az ízlését.

Szóval dönthet, de csak azokból a ruhákból válogathat, amiket leokézok előtte.

Most már sokszor van az, hogy ő maga próbál párosítani ruhadarabokat, és nézi, mi az, ami passzol egymáshoz. Egyre ügyesebb benne, lehet amiatt is, hogy így átbeszéljük a dolgokat.

2023. márc. 31. 01:17
 22/24 anonim ***** válasza:
Ha mutatok neki ruhákat, cipőket, azok közül szívesen választ, de ha kap mástól van , hogy nem tetszik neki és nem is veszi fel. Nézi hogy passzol-e egymáshoz, szeret is vásárolni. Olyan, hogy ő akarjon valami ruhát megvenni még nem volt. 3 éves fiú.
2023. márc. 31. 11:21
 23/24 anonim ***** válasza:

Természetesen beleszólok a 6 éves gyerekem öltöztetésébe. Én döntöm el, hogy hová milyen ruhát vegyen fel, és főleg azt, hogy milyet veszek meg neki.

Maximum alternatívát nyújtok neki, hogy ezt vagy azt veszi fel, de akkor is én választom ki a kettőt vagy hármat, ami közül ő választhat.

2023. márc. 31. 15:52
 24/24 anonim ***** válasza:
6 évesemet egyáltalán nem érdeklik a ruhák. Évente 1x van valami kívánsága,de amúgy a hétköznapokban hidegen hagyja. A ruhatára főleg egyszínű h&m alapdarabokból áll. Évszakonként veszek neki néha aktuális cuccokat,pl tavasszal virágos, ősszel levélmintás,karácsonykor valami karácsonyi mintás dolgot. Nem tervezek beleszólni a stílusába,ha majd kísérletezni akar. Pl mostanában pont kért fekete színű cuccokat,meg is kapta.
2023. ápr. 5. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!