Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A férjem rászól a gyerekekre,...

A férjem rászól a gyerekekre, amikor lerövidítenek egy szót. Nem túlzás ez?

Figyelt kérdés

A férjemről mindig is tudtam, hogy nem bírja, ha lerövidítenek, vagy becéznek egy szót, de soha nem gondoltam volna, hogy ez kihatással lesz a gyereknevelésre is, mert köztudott, hogy a gyerekek szeretnek szavakat rövidíteni.

Néhány példa:

Narancs - nari

Palacsinta - pali

Tojás - tojci

Tükörtojást - tüki - ezekre harap.

De például: halacska, napocska, cicus meg a hasonló szavak érdekes módon nem zavarják.

Beszéltem már erről vele, hogy hat mégis csak gyerekek, de erre mindig az a válasz, hogy tanulják meg rendesen a magyar nyelvet.

2023. márc. 24. 14:27
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem rendben van, ha normálisan jelzi számukra, hogy ez neki zavarja a fülét és törekedjenek a valódi teljes szavak használatára. De el kell fogadnia a férjednek, hogy ők gyerekek :) játszanak, kísérleteznek, próbálgatják maguk - ez a normális :)

#1 voltam

2023. márc. 26. 12:16
 32/33 anonim ***** válasza:
71%
Nem túlzás egyáltalán. Beszéljenek normálisan.
2023. márc. 27. 03:58
 33/33 anonim válasza:
100%
Nyugtasd meg a férjed, hogy a gyermekeiteknek vannak önállóan gondolkodó agyuk. Előbb-utóbb társadalmi behatásra elkezdik mérlegelni hogy a tojci szó megfelel-e vagy sem.
2023. ápr. 21. 17:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!