A férjem rászól a gyerekekre, amikor lerövidítenek egy szót. Nem túlzás ez?
A férjemről mindig is tudtam, hogy nem bírja, ha lerövidítenek, vagy becéznek egy szót, de soha nem gondoltam volna, hogy ez kihatással lesz a gyereknevelésre is, mert köztudott, hogy a gyerekek szeretnek szavakat rövidíteni.
Néhány példa:
Narancs - nari
Palacsinta - pali
Tojás - tojci
Tükörtojást - tüki - ezekre harap.
De például: halacska, napocska, cicus meg a hasonló szavak érdekes módon nem zavarják.
Beszéltem már erről vele, hogy hat mégis csak gyerekek, de erre mindig az a válasz, hogy tanulják meg rendesen a magyar nyelvet.
Basszus a nyelvészek sokkal lazábbak mint itt az anyukák, mert ők tudják, hogy a nyelv folyamatosan változik és részei a szleng kifejezések is. Ez nem a nyelv romlását jelenti, sőt attól marad élő, hogy használják.
Akit zavar, szóljon érte, a szlengnek is megvan a maga helye, például az étteremben annyira nem állja meg a helyét, de otthon elmegy szerintem.
És mit szólnak a kis gyercsik, hogy apcsi ilyen szigi? Ettől depisek lehetnek és akkor majd járhatnak a pszichushoz.
Na ennyike, csácsika
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!