Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi időre tudjatok az akar...

Mennyi időre tudjatok az akar újszülött gyereket az apjával egyedül hagyni?

Figyelt kérdés

Egy barátnőm a ket es fel eves gyereket nem meri/ tudja a gyerek apjával (akivel együtt elnek) egyedül hagyni.

(A gyerek egeszseges)

Ti mennyi Ido után hagytatok a gyereket az apjával egyedül es mennyi időre?

En nagyon meglepődtem a kijelentésen, es furcsalom, hogy ez igy van, de mivel nekem nincs gyerekem igy nem tudom, hogy ez hogy működik.

Azt mondja, hogy nélküle sir/uvolt a gyerek folyamatosan, es nem tudja 1 óránál tovább távol maradni a gyerektől.

2023. márc. 24. 12:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
86%
3 hetes volt a babám, amikor bekerültem a sürgősségire, úgyhogy akkor kényszerből volt először egy estét nélkülem, lefejt tejet kapott cumisüvegből a lányom. Kb. 2 hónapos volt, amikor elmentem a húgom lánybúcsújára (egy vacsora), akkor is 2 órát nélkülem volt, majd rá egy hónapra az esküvőn felváltva vigyáztunk rá éjjel. Havi 1-2 alkalom mindig akadt, pl. orvoshoz mentem, vagy sétáltam egyet a tesómmal. Aztán 7 hónapos korától heti 2-3x pár órát a nagyival volt, én tanultam. 17 hónaposan aludt ott először a nagyinál, azóta rendszeresen, havi 1-2x. Most 2 éves. Nekünk jól bevált így, nem csinálnám másképp a következő gyerekkel sem. Azonban minden gyerek más, ismerek olyat, aki nagyon anyás, nyilván ha az én lányom is üvöltött volna minden ilyen alkalomkor, nem hagytam volna ott. Amúgy apa és a nagyi felé is maximális a bizalom.
2023. márc. 24. 12:58
 12/24 anonim ***** válasza:
88%
Az első pillanattól nyugodtan hagyom a férjemre, hisz ugyanolyan szülő, mint én. Más kérdés, hogy anyatejesként hozzátáplálásig csak két etetés közt történt ilyen.
2023. márc. 24. 13:24
 13/24 anonim ***** válasza:
86%

Amint "mozgásképes" lettem és jól esett, szaladtam a boltba egyedül. Nekem is életem fél órája volt az első alkalom, hatalmas királynak éreztem magam. :D

Hogy őszinte legyek, imádom a gyerekem, de nem tudom hogy lehet úgy élni évek óta, hogy állandóan egymás hátsójában vagyunk. Néha jó csak úgy vásárolni egyet, hogy nem kell rá is figyelnem, vagy elmenni egy masszázsra, fodrászhoz, stb.

Úgy 3 hónapos koráig állandóan cicin lógott a kislányom és nem igen tudtam hatékonyan fejni, így 1-1 óránál többre sosem hagytam a férjemre. Így is nagyon nehezen ment a szoptatás, így nagyon ritkán hagytam a férjemre, a kislányunk volt a prioritás, ennyi.

Mostmár csak akkor mérlegelek, ha éppen nagyon szepás időszaka van. Egyébként simán eltudja látni a férjem, vagy anyukám, szívesen van velük a kislányom is.

2023. márc. 24. 14:05
 14/24 anonim ***** válasza:
76%

Másra nem hagytam, nagyszülők , bébiszitter nincs az életünkben, de az apjukra az első pillanattól. Ugyanolyan teljes értékű szülő.

Nyilván az elején a szoptatás miatt limitált ideig tudott egyhuzamban egyedül vigyázni rájuk. A nagyobbik cumizavaros volt, a kicsinél így eleve nem kockáztattunk.

"Szerencsére" nekem se volt nagyon mehetnékem. Időnként egy-egy önálló bevásárlás, ügyintézés.

Amúgy nagyon gyorsan elszaladt ez a "kötöttebb" időszak. Férjem egyenlően kivette a részét. Etetett, pelenkázott, bátran rábízhattam volna napokig is, ha nem hiányzott volna. Amikor a nagy 16 hónaposan (ismét) kórházban volt, pl: felváltva voltunk bent vele.

Amikor a kicsit vártam (a nagy 2,5 volt) és én kerültem többször kórházba, nem kellett azon aggódnom mi van otthon.

Abban nincsen fura, hogy egy gyerek 2,5 évesen nincs még el idegenekkel, nálunk is üvöltött a nagy mindenkire, de hogy az apja is idegen legyen egy ekkora gyereknek, így rá se lehet bízni, az fura.

2023. márc. 24. 14:43
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

2 hetes volt a kicsi, mikor legelőször sor került rá.

Foggyulladás miatt fogorvoshoz kellett mennem, ráadásul sokkal tovább kellett maradnom, mint terveztem, kb. 3 órát.

Azóta is volt 2x ilyen, akkor hamarabb végeztem.

4 hetes lesz holnap a baba.

2023. márc. 24. 17:44
 16/24 anonim ***** válasza:
Sztm 6 hét után simán rá lehet bízni.
2023. márc. 24. 21:34
 17/24 anonim ***** válasza:
Most 9 hetes a gyerek, kb 3 órára hagytam eddig rá. Ha könnyebben menne a fejés, vagy tápszeres baba lenne, akkor gyakorlatilag bármeddig a férjemre lehetne bízni, ugyanúgy el tudja látni mint én.
2023. márc. 24. 23:53
 18/24 anonim ***** válasza:
#17 vagyok, úgy értettem, hogy egyben 3 órára, nem összesen. Sokat vigyáz rá. Ha jól emlékszem, már aznap hogy haza kerültünk, leugrottam boltba, de az csak 5-10 perc. Aztán kb 4 hetesen elmentem orvoshoz, ez volt az első hosszabb alkalom.
2023. márc. 24. 23:57
 19/24 anonim ***** válasza:
Legelőször 6 nappal a császármetszés után, amikor vissza kellett mennem a kórházba varratszedésre. Kb. 3 óra volt.
2023. márc. 25. 00:16
 20/24 anonim ***** válasza:
Kutyasétáltatás miatt már 4 hetes korától napi szinten az apjával volt 1-1 órát egészen addig, amíg nem lehetett háton hordozni csatosban, mert onnantól sokszor velem jött. A 6 hetes nőgyógyászati kontroll és pár más orvosi dolog miatt néha hosszabb időre is szükség volt, de ezeket jól meg kellett tervezni. A szoptatás miatt sokáig eleve kötött volt, hogy mennyi időre hagyhatom másra, de szerencsére hamar kialakult, hogy kezdetben rövid-, később egyre hosszabb időre elvolt a nagyszülőkkel is.
2023. márc. 25. 00:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!