Megengednétek egy 6 évesnek, hogy kézben fogjon egy
újszülöttet? Hogy oldanátok meg jól ezt a helyzetet?
Figyelt kérdés
Nagynénimnek van 6 éves kislánya. Eljöttek hozzánk megnézni a kislányunkat. Ő 2 hetes. A nagynénim kislánya láthatóan félt a picitől, húzódott el tőle. Amikor nagynénim a kezében fogta, kérdezte a kislányától, hogy meg szeretné-e fogni és már nyújtotta, erőszakolta neki, pedig a 6 éves nem akarta, elrakta a kezeit maga mögé. Ezt látva egyből odaszóltam, hogy ne add neki, mert még nagyon pici, csak 2 hetes. Félek előre, ha elmegyünk hozzájuk, hogy a kislány kezébe akarja adni a picit és leejti, ledobja vagy bármit elkövet vele, mert láthatóan nem tetszik neki és féltékeny. Kérlek, adjatok tanácsot! Biztos van itt valaki, akinek van otthon 2 gyerkőc. Hogy oldottátok meg? Lehet belőle baj?
#gyermeknek gyermeket fogni#Gyermek fogja a babát#Újszülött és nagyobb gyermek
5 éves kislányom nagyon szerette volna fogni az unokatestvérét de mikor pici volt, nem engedtük (én nemet mondtam a lányomnak de gondolom a testvérem se szívesen adta volna neki oda)
Mikor már tartotta a kezét akkor pedig a lányom leült és úgy adjuk a kezébe a kicsit néha és 1 méteren belül vagyunk felnőttek is.
Azért egy 5 éves kislány is vígan megérti, hogy nagyon pici a baba. Nálatok ha nem is szeretné fogni, nem értem minek ráerőszakolni. De szerintem az a minimum, hogy üljön a gyerek, ne járkálgasson ott vele...
2022. szept. 19. 12:29
2/21 anonim válasza:
A fejét mikor tartotta, bocsi, elírtam.
2022. szept. 19. 12:29
3/21 anonim válasza:
Hát nem kell odaadnod. Egyébként kistestvért csak úgy foghatott meg a nagyobb (bár kisebb volt még akkor ő is), hogy együtt fogtuk.
2022. szept. 19. 12:30
4/21 anonim válasza:
Nem engedném, de itt láthatóan nem erről van szó. A kislány nem akarja kézbe venni, csak az anyja próbálja ráerőltetni. Az a legegyszerűbb, ha senkinek, de főleg a nagynénédnek nem adod a kezébe. Nem is értem, miért kell egy ilyen csöppséget mindenkinek összefogdosni. Szegényke nem tud beszélni, de biztos nem örül neki.
2022. szept. 19. 12:36
5/21 anonim válasza:
Ha nem akarja megfogni, nem adnám. Simán lehet baj. De ha ő akarta volna, akkor csak úgy, hogy leültetni a kicsit az ágyra, majd a babát megfelelően a kezébe helyezni, és ott maradnék mellette. Pár másodperc után úgy is megunja.
2022. szept. 19. 12:37
6/21 anonim válasza:
4 éves unokatesónak úgy adtuk oda a 3 hós fiam, hogy ült a kanapén, széles, lapos párnát tettünk az ölébe, ráfektettük a babát, és két oldalról ült mellette felnőtt. 6 éves nyilván nagyobb, de ha nem is akarja, nem értem minek erőltet ilyet bárki.
2022. szept. 19. 12:38
7/21 anonim válasza:
Felesleges erőltetni. Ha majd akarja, akkor leül egy fotelba, és az ölébe lehet adni.
A lányom 11 éves, ő se merte megfogni az öccsét, mert félt, nehogy valamit rosszul csináljon. Szerintem már olyan 1 hónapos lehetett, amikor felvette. Azóta is csak ritkán veszi kézbe. Én nem erőltetem.
2022. szept. 19. 12:40
8/21 anonim válasza:
Az a baj kérdező, hogy te is abba a hibába esel, mint én is, és sokan mások. Ez a jajj, mit mondjak, hogy mondjam, hogy jó legyen, nehogy megsértődjön valaki.
Ezt el kell engedned, ha a gyerekedről van szó, ha ösztönösen félted ettől a kislánytól, akkor nem kell odaadni neki, illetve ne engedd, hogy odaadja a nagynéni.
Ha meg megsértődik... Kit érdekel, még nagyon sokan meg fognak minden sz@rért.
Ne a gyereked lássa kárát, mert kerülöd a lehetséges konfliktust.
2022. szept. 19. 12:43
9/21 anonim válasza:
Ne gondold túl! Egy két hétes baba nem való gyerek kezébe! Kész.
2022. szept. 19. 12:48
10/21 anonim válasza:
Nem. Ha a saját testvére lenne,akkor leültetve ágyon pl,pólyában segítséggel igen. Így viszont szó sem lehet róla. Ne tűrj el mindent,nyugodtan nyúlj oda és vedd vissza a babát. A kislánynak pedig mond,hogy majd ha nagyobb lesz tudnak együtt játszani,de a megfogást egyenlőre bízza a felnőttekre :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!