Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megengednétek egy 6 évesnek,...

Megengednétek egy 6 évesnek, hogy kézben fogjon egy újszülöttet? Hogy oldanátok meg jól ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés
Nagynénimnek van 6 éves kislánya. Eljöttek hozzánk megnézni a kislányunkat. Ő 2 hetes. A nagynénim kislánya láthatóan félt a picitől, húzódott el tőle. Amikor nagynénim a kezében fogta, kérdezte a kislányától, hogy meg szeretné-e fogni és már nyújtotta, erőszakolta neki, pedig a 6 éves nem akarta, elrakta a kezeit maga mögé. Ezt látva egyből odaszóltam, hogy ne add neki, mert még nagyon pici, csak 2 hetes. Félek előre, ha elmegyünk hozzájuk, hogy a kislány kezébe akarja adni a picit és leejti, ledobja vagy bármit elkövet vele, mert láthatóan nem tetszik neki és féltékeny. Kérlek, adjatok tanácsot! Biztos van itt valaki, akinek van otthon 2 gyerkőc. Hogy oldottátok meg? Lehet belőle baj?

#gyermeknek gyermeket fogni #Gyermek fogja a babát #Újszülött és nagyobb gyermek
2022. szept. 19. 12:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Majd belejössz abba h a saját érdekeidet nézd és a gyerekét, de azon aggódj h mit fognak szólni mások ha szóvá teszem h én nem akarok, én mashogy csinálom.

Ha nem szeretnéd odaadni, ennek adj hangot. Ennyi

2022. szept. 19. 13:05
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Megnyugtattatok. Azt hittem túlreagálom, mert nagyon féltem a picit.

Szeretném, ha ő lenne majd a keresztanyukája, azért nem akartam összeveszni vele ezen, de mostmár nem fogom engedni tuti, hogy a kislányának adja. Ő állva akarta neki adni. Úgy nyújtotta, hogy állt előtte. És kb. 3 méterre mindenkitől.

Gondolom terveznek másik babát és gondolom kíváncsi a lánya reakciójára és hogy örül-e egy babának.

2022. szept. 19. 13:07
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
En igy a nagyneni kezebe sem adnam igy. Majd megfogja kozosen, ulve, es nem allva, ha par honapos lesz, es mar tartja legalabb a fejet onalloan. 3 ev 9 honap van a gyerekeim kozott, es tobbnyire csak a kicsi melle fekhetett, vagy fole hajolhatott a nagy. Egyszer adtuk kezdetben az olebe, ulve, nagyon ovatosan, vegig vigyazva, hogy hogyan tartja, es csak rovid idore. De o nagyon varta a tesojat, es alig varta, hogy megfoghassa.
2022. szept. 19. 13:23
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Fura a nagynénid, gyerek kezébe ülve szokták adni a babát. Én a helyedben megmondanám neki, hogy ne erőltesse, te nem szeretnéd ha gyerekek fognák meg a babádat. Normálisabb emberek erre maguktól is rájönnek, de szerintem ő olyan akinek szólni kell.
2022. szept. 19. 13:24
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

"Megengednétek egy 6 évesnek....?"

Rossz a kérdésed.

Nem kell megengedned, hisz nem akarja.

A helyes kérdés az, mit csináljál, ha az anyja megint a kislány kezébe akarja erőltetni a babádat.

Nincs mese, állj ki a gyerek mellett! A magadé mellett és egyúttal a 6 éves mellett is. Mondd meg, hogy a kislány nem akarja, ezért nem lesz a kezébe adva. Ha sértődés lesz, maximum keresel másik keresztszülőt. :-)

Egyébként nagyon visszatetsző nekem a nagynéni viselkedése, ahogy a kislányára erőlteti ezt.

Egy másik kérdés lenne, ha akarná a kezébe fogni. Meg lehet oldani biztonságosan. Üljetek egymás mellett, kicsit ferdén, és te a két karoddal nyúlj előre kétoldalt a kislány mellett. Így amikor ő kézben tartja a kisbabát, te az ő keze mellett/előtt tudod tartani a kezeddel a babát, ha netán ő nem tartja stabilan.

2022. szept. 19. 13:51
 16/21 anonim ***** válasza:
72%

Így nem

Amúgy, ha ül a nagylány, akkor igen.

2022. szept. 19. 14:11
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

A nagynénivel kellene ezt lerendezni.....

Egy normális 6 éves egyébként nem dobja le féltékenységből.

Anyira gondolom ismered a gyereket.

Egyébként nálunk is a nagynak az ölébe volt berakva a tesó a kanapén ülve.

De ez is csak párszor. Nem nagyon volt igénye a gyereknek arra h egy picúrt dajkáljon 😅

Egyébként első gyerekhez nem is értem h babalátogatóba egyáltalán minek viszi valaki a saját gyerekét, főleg h egyértelműen a kislányt nem nagyon izgatta a baba🤔

2022. szept. 19. 14:28
 18/21 anonim ***** válasza:
37%
Még mindig nem értem, miért kell egy újszülöttet a szülein kívül bárkinek is kézbe venni. A gyerek nem játékszer, hogy jaj de cuki, adjuk kézről kézre. Egy ilyen kisbaba még nagyon kényes kis teremtmény, igazából még nem is nagyon kellene látogatni, hát még hurcibálni. Ne add oda, Kérdező, aki ezért megsértődik, fújja fel magát.
2022. szept. 19. 19:09
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

megengedném a hatévesnek, de nem erőszakolnám rá idegebeteg állat módjára. ha nem akarja, nem akarja.

három se volt az unokatesóm a húga születésekor, de rengeteget fogtuk úgy a babát, hogy ültünk a kanapén, az ő lábán a baba, én meg így féloldalasan mögöttük, a térdemmel az idősebbet támasztom ültében, a kezemmel meg a babát segítek megtartani hogy ne billenjen el a feje. az öcsém 12 volt, egyáltalán nem akarta megfogni, így nem is fogta meg se segítséggel, se anélkül. mondjuk mi amúgy se vagyunk egy ilyen erőszakosan ölekezős-puszilkodós család, nem kell "adni egy puszit a néninek" meg hasonló hülyeségek.

2022. szept. 19. 20:02
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Odafordulnék a kislányhoz és megkérdezném, hogy meg akarja-e fogni.

1. Ha nem, akkor ennyi volt a történet. Nem adnám, akárki erőlteti.

2. Ha igen, akkor mondanám, hogy üljön le, és a kezébe adnám és mellette maradnék.

2022. szept. 19. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!