Jó ötlet egy szobába tenni az újszülöttet egy 5 évessel?
Igazából még csak kismama vagyok, de nemsoká jön a kistesó is.
Igazából nem olyan rég költöztünk be az új házunkba, megvan a nagy gyerekszobája is. Eddig végülis velünk aludt egy szobában babakorától kezdve.
Mivel nyilván nem fogunk elférni, így arra gondoltam hogy a kisbaba is a nagytesó szobájába kerülne.
Nyilván ez nem működik, ha a baba sírós lesz, bár a lányom elég jó alvó, nehéz felébreszteni.
Igazából nem akarom, hogy úgy érezze hogy a baba kitúrja őt a szobánkból és a baba maradjon, ő meg egyedül legyen…
Nem tudom mi lenne a jó helyzet ilyenkor.
Lehet furcsának tűnik a válaszom de az 5 éves kislány mit mond? 25 hetes kismama vagyok és nekem is van egy 5 éves kislányom, mikor megtudta akkor rögtön említette, hogy vele akar aludni, bár én nemet mondtam mert a kislányomnak eddig is külön szobája volt és a kicsinek is az lesz. De csak érdekelne mit gondol erről a kérdésről, mi nem ismerünk titeket, lehet az 5 évesed úgy örül a saját szobájának hogy nem osztozna rajta szívesen, lehet megviseli, hogy nem veletek van már, nekünk fogalmunk sem lehet.
Egyáltalán nem opció, hogy a kicsi is külön legyen?
Jobb lett volna, ha az ötéves már korábban átszokott volna a tőletek külön levő gyerekszobába.
Nézd, szerintem se nagyon fog felébredni a gyereksírásra. Inkább abból lesznek később konfliktusok, ha a kicsi már mászni kezd és lerombolja, tönkre teszi, amit a nagy készít/épít. Eltépi, meggyűri a nagytesó mesekönyveit stb.
Azzal egyetértek, hogy most nem volna szerencsés a babát a ti szobátokba tenni, a nagyot meg külön. Ezzel nagyon meg lehet ágyazni a testvérféltékenységnek.
Hát sajnos nem opció, hogy külön szobába legyenek.
Bár van dolgozó szoba a férjemnek, attól gondolom nem akarna megválni..:)
Egyébként azért gondoltuk így, mert a nagylányom a kistestvérrel akar majd aludni.
Nem tudom, hogy tudjuk megvalósítani, főleg ha a nagyobb később alszik el mint a kicsi.
Sajnos eddig nem volt lehetőségünk arra, hogy külön szobába szokjon.
Anyósoméknál laktunk és egy szobát kaptunk ott nyilván,csak most lett külön házunk.
Szia. Nekem 5 éves volt a kisfiam, amikor megszületett a kishuga. Mondta, hogy ő vele szeretne egy szobában aludni. Oké,bele is mentünk. Első este katasztrófa volt, ébredt ő is akkor, amikor a kicsi. Következő este már külön volt.
A pici születéséig van még időtök, nem tudjátok addig a saját szobájába átszoktatni?
Utolsó.
De az lenne még a másik ötlet, csak az a baj, hogy semmilyen bútor nincs a szobájába még az ágyán kívül. Így elég barátságtalan, nem akar ott lenni.
Férjemnek szóvátettem, hogy bútorozzuk be mielőbb, de nem nagyon akar arra pénzt költeni… azt gondoltam, hogy félreteszem a táppénzt amit kapok és abból barátságosabbá teszem a szobáját és elkezdem átszoktatni oda..
Nálunk ugyan csak 4 éves volt a nagy, de elsö naptól kezdve egy szobában voltak, a nagyobb soha meg sem ébredt, ha a pici sírt, semmi gond nem volt.
A férjedet meg rendezd le, mi az, hogy nem akar a gyerek szobájára költeni? Ha egy üres szobába teszitek a nagyot, érthetö módon nem fogja jól érezni magát, akkor sem, ha a picit nem teszitek oda. Az alap, hogy legalább normálisan berendezett szobája legyen - és öt is kérdezzétek meg a szinek miatt, illetve, hogy neki milyen elképzelései vannak. (Ti kerestek 2-4 azonos funkiós bútort, ö meg kiválaszthatja, neki melyik tetszik a legjobban. Az lényegtelen, hogy ha szerintetek nem illenek össze, a fontos, hogy neki tetsszen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!