Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jó ötlet egy szobába tenni az...

Jó ötlet egy szobába tenni az újszülöttet egy 5 évessel?

Figyelt kérdés

Igazából még csak kismama vagyok, de nemsoká jön a kistesó is.

Igazából nem olyan rég költöztünk be az új házunkba, megvan a nagy gyerekszobája is. Eddig végülis velünk aludt egy szobában babakorától kezdve.

Mivel nyilván nem fogunk elférni, így arra gondoltam hogy a kisbaba is a nagytesó szobájába kerülne.

Nyilván ez nem működik, ha a baba sírós lesz, bár a lányom elég jó alvó, nehéz felébreszteni.

Igazából nem akarom, hogy úgy érezze hogy a baba kitúrja őt a szobánkból és a baba maradjon, ő meg egyedül legyen…

Nem tudom mi lenne a jó helyzet ilyenkor.

2023. jan. 11. 10:01
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:
Bocsánat, látom az “igazából”-t nagyon szeretem hasznàlni, na mindegy a lényeget értitek!
2023. jan. 11. 10:03
 2/31 anonim ***** válasza:
91%

Lehet furcsának tűnik a válaszom de az 5 éves kislány mit mond? 25 hetes kismama vagyok és nekem is van egy 5 éves kislányom, mikor megtudta akkor rögtön említette, hogy vele akar aludni, bár én nemet mondtam mert a kislányomnak eddig is külön szobája volt és a kicsinek is az lesz. De csak érdekelne mit gondol erről a kérdésről, mi nem ismerünk titeket, lehet az 5 évesed úgy örül a saját szobájának hogy nem osztozna rajta szívesen, lehet megviseli, hogy nem veletek van már, nekünk fogalmunk sem lehet.

Egyáltalán nem opció, hogy a kicsi is külön legyen?

2023. jan. 11. 10:07
 3/31 anonim ***** válasza:
90%

Jobb lett volna, ha az ötéves már korábban átszokott volna a tőletek külön levő gyerekszobába.

Nézd, szerintem se nagyon fog felébredni a gyereksírásra. Inkább abból lesznek később konfliktusok, ha a kicsi már mászni kezd és lerombolja, tönkre teszi, amit a nagy készít/épít. Eltépi, meggyűri a nagytesó mesekönyveit stb.

Azzal egyetértek, hogy most nem volna szerencsés a babát a ti szobátokba tenni, a nagyot meg külön. Ezzel nagyon meg lehet ágyazni a testvérféltékenységnek.

2023. jan. 11. 10:09
 4/31 A kérdező kommentje:

Hát sajnos nem opció, hogy külön szobába legyenek.

Bár van dolgozó szoba a férjemnek, attól gondolom nem akarna megválni..:)

Egyébként azért gondoltuk így, mert a nagylányom a kistestvérrel akar majd aludni.

Nem tudom, hogy tudjuk megvalósítani, főleg ha a nagyobb később alszik el mint a kicsi.

2023. jan. 11. 10:11
 5/31 A kérdező kommentje:

Sajnos eddig nem volt lehetőségünk arra, hogy külön szobába szokjon.

Anyósoméknál laktunk és egy szobát kaptunk ott nyilván,csak most lett külön házunk.

2023. jan. 11. 10:12
 6/31 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Nekem 5 éves volt a kisfiam, amikor megszületett a kishuga. Mondta, hogy ő vele szeretne egy szobában aludni. Oké,bele is mentünk. Első este katasztrófa volt, ébredt ő is akkor, amikor a kicsi. Következő este már külön volt.

A pici születéséig van még időtök, nem tudjátok addig a saját szobájába átszoktatni?

2023. jan. 11. 10:13
 7/31 A kérdező kommentje:

Utolsó.

De az lenne még a másik ötlet, csak az a baj, hogy semmilyen bútor nincs a szobájába még az ágyán kívül. Így elég barátságtalan, nem akar ott lenni.

Férjemnek szóvátettem, hogy bútorozzuk be mielőbb, de nem nagyon akar arra pénzt költeni… azt gondoltam, hogy félreteszem a táppénzt amit kapok és abból barátságosabbá teszem a szobáját és elkezdem átszoktatni oda..

2023. jan. 11. 10:16
 8/31 anonim ***** válasza:
94%
Nem b@sznék ki a gyerekkel.
2023. jan. 11. 10:17
 9/31 anonim ***** válasza:
97%

Nálunk ugyan csak 4 éves volt a nagy, de elsö naptól kezdve egy szobában voltak, a nagyobb soha meg sem ébredt, ha a pici sírt, semmi gond nem volt.

A férjedet meg rendezd le, mi az, hogy nem akar a gyerek szobájára költeni? Ha egy üres szobába teszitek a nagyot, érthetö módon nem fogja jól érezni magát, akkor sem, ha a picit nem teszitek oda. Az alap, hogy legalább normálisan berendezett szobája legyen - és öt is kérdezzétek meg a szinek miatt, illetve, hogy neki milyen elképzelései vannak. (Ti kerestek 2-4 azonos funkiós bútort, ö meg kiválaszthatja, neki melyik tetszik a legjobban. Az lényegtelen, hogy ha szerintetek nem illenek össze, a fontos, hogy neki tetsszen.)

2023. jan. 11. 10:21
 10/31 anonim ***** válasza:
62%
Én 5,5 voltam, amikor a húgom megszületett. Az én szobámba került ő is. Természetesnek éreztem, sosem volt ezzel gond. Még akkor sem, ha esetleg én is felébredtem éjjel, bár nem emlékszem, hogy ez esetleges betegesebb időszakokon kívül nagy probléma lett volna bármikor is.
2023. jan. 11. 10:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!