Jó ötlet egy szobába tenni az újszülöttet egy 5 évessel?
Igazából még csak kismama vagyok, de nemsoká jön a kistesó is.
Igazából nem olyan rég költöztünk be az új házunkba, megvan a nagy gyerekszobája is. Eddig végülis velünk aludt egy szobában babakorától kezdve.
Mivel nyilván nem fogunk elférni, így arra gondoltam hogy a kisbaba is a nagytesó szobájába kerülne.
Nyilván ez nem működik, ha a baba sírós lesz, bár a lányom elég jó alvó, nehéz felébreszteni.
Igazából nem akarom, hogy úgy érezze hogy a baba kitúrja őt a szobánkból és a baba maradjon, ő meg egyedül legyen…
Nem tudom mi lenne a jó helyzet ilyenkor.
Szerintem jobb volna a kicsit nem hozzá tenni.Az alvás fázisai is olyanok, hogy lehet nem ébreszti fel, de mégis ,,behallatszik" hozzá a hang és nem lesz kipihentető az alvása.Ha túl sok időt tölt ,,éberalvásban" akkor ez tényleg kialakulhat.
Mondjuk ha külön teszitek akkor minél előbb, nehogy úgy érzékelje megjött a baba őt meg kitettétek a szobából mert már nem kell.
Én beszoktatnám a nagyot a gyerekszobába, és utánatenném a kicsit, amikor már ő is átalussza az éjszakát.
A férjed meg szedje már össze magát. Oké, az lejött, hogy nincs sok pénz minden vacakra. Drágák a bútorok, és lehet, hogy ti megvagytok nélküle, igazából a gyereket baromira nem érdekli, hogy hol tárolod a ruháit. De valami kis kuckója legyen már, az nem is feltétlen sok pénz. Egy kis játszósátor, egy szőnyeg plusz a játékai. Valami, hogy szívesen használja a szobáját. Nem csak neked kéne, hogy fontos legyenek a gyerek(ek) igényei, és nem csak neked kéne erre pénzt költeni. Mennyi idősek vagytok, ha szabad kérdezni?
Egy 5 éves azért már van akkora, hogy saját, egyedi véleménye legyen erről.
Én pl 4 évesen kaptam saját szobát, egyke vagyok, de a szülőkkel alvás sose számított nekem jutalomnak. Kifejezetten örültem, mikor végre nekem is lett saját szobám, mint a nagyoknak.
Lehet örülni fog annak, hogy ő már nagy gyerek saját szobával, s a kicsi még veletek alszik, lehet hogy véltékeny lesz rá, hogy kitúrta a kicsi őt mellőletek.
Lehet jól meglesznek egy szobában, s kifejezetten szeretni fogja a kicsit, lehet hogy idegesíteni fogja a kicsi már az első nap.
Sőt, az is lehet, hogy ez majd időben változni is fog.
A legegyszerűbb, ha megkérdezitek, hogy ő hogy akarja:
a) a kicsi feletek, nagy saját szobában
b) a kicsi és a nagy a külön szobában
Ha meg majd úgy érzi/érzitek, hogy rosszul döntött, változtattok.
Hát ezt több szempontból se értem.
Vettetek egy házat, de nem volt szempont, hogy olyat vegyetek, amiben mindkét gyereknek lehet külön szobája? Oké, hogy most még esetleg bevágod őket egybe, de mi lesz 5-6 év múlva, amikor a nagynak már lenne igénye privát szférára, és ott lesz a nyakán egy "pisis"?
"Férjemnek szóvátettem, hogy bútorozzuk be mielőbb, de nem nagyon akar arra pénzt költeni… "
Hát ezt meg nem is tudom mire vélni. Nem akar pénzt költeni arra, hogy a saját gyereke szobájában legyen egy ágyon kívül más bútor is? Mert szerinte az elég, vagy mi? 😃
Nem tenném egybe őket. Munkatársam nagyobb, pár éves fia, mire észrevették,megetette kenyérrel a pár hetes babát,mert az sírt.
Szerintem veszélyes.
A későbbiekben lesz átalakítva a dolgozó gyerekszobává, ezt most egyelőre nem tudjuk megtenni, maximum ha a férjem hajlandó onnan kiköltözni, viszont akkor nem lesz hol nyugodtan dolgoznia, mert home office van.
Nyilván ha lett volna annyi pénzünk, nem ilyen házat vettünk volna és nem itt.
Egyébként köszönöm a válaszokat, megfontolom mindet!:)
Biztos nem raknám őket össze. Belegondolva az első évembe fél éjszakákat ültem a kicsi szobájában, annyira rossza alvó volt és egész nap szoptattam.
A nagyobbnak is kell a külön tér, ha nem tudjátok megoldani legalább legyen valahogy leválasztva a babarészleg, hogy a kúszómászó apróság ne férjen hozzá a nagy cuccaihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!