Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jó ötlet egy szobába tenni az...

Jó ötlet egy szobába tenni az újszülöttet egy 5 évessel?

Figyelt kérdés

Igazából még csak kismama vagyok, de nemsoká jön a kistesó is.

Igazából nem olyan rég költöztünk be az új házunkba, megvan a nagy gyerekszobája is. Eddig végülis velünk aludt egy szobában babakorától kezdve.

Mivel nyilván nem fogunk elférni, így arra gondoltam hogy a kisbaba is a nagytesó szobájába kerülne.

Nyilván ez nem működik, ha a baba sírós lesz, bár a lányom elég jó alvó, nehéz felébreszteni.

Igazából nem akarom, hogy úgy érezze hogy a baba kitúrja őt a szobánkból és a baba maradjon, ő meg egyedül legyen…

Nem tudom mi lenne a jó helyzet ilyenkor.

2023. jan. 11. 10:01
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Az semmiképpen nem jó,hogy kiteszed nagyot és a kicsi lesz veletek. Ha nincs külön szobája a kicsinek,akkor vagy mindkettő külön,vagy mindkettő veletek,vagy még egy kis időre csak a nagy veletek de megbeszélni vele,hogy már nem sokáig. (a kicsi meg úgyse figyeli egy darabig)

A nagyobb játékait érdemes magasabbra tenni ne legyen vita abból ha még nem tud majd vigyázni rá.

2023. jan. 11. 14:26
 22/31 anonim ***** válasza:
84%

22-es vagyok

Most olvasom,hogy ott a dolgozó szoba. Egyszerű,a nagynak csináljátok meg a szobáját,a ruhásszekrény nem lényeg,de pl egy kallax legyen a játékoknak+szép gyerekszőnyeg,sátor,csepphinta és máris szívesebben lesz ott.

Férjed dolgozzon a hálószobából,vannak kis sarok íróasztalok is. Igen kényelmetlenebb mint a nagy dolgozó,de inkább a 2 gyereknek legyen az?

Kicsinek meg megcsinálni a dolgozószobát.

Férjednek sajnos rá kell jönnie olyan nincs,hogy nem kell a gyerekekre költeni. Egyébként bele gondoltatok abba,milyen rossz a nagynak,hogy egy ágy van a szobájába és kész? Mit szólnak a barátai mikor átmennek? Hol játszanak,nálatok? Vagy így inkább át se hív senkit? :( 6 és 8 évessel nálunk már javába megy a bandázás fontos a szoba...

2023. jan. 11. 14:36
 23/31 anonim ***** válasza:
80%

Bocs, tudom, hogy késön szólok, de ha csak akkora házat tudtok venni, amiben EGY gyerekszoba lehet, akkor böven elég lett volna az EGY gyerek, másodikat így vállalni enyhét szólva is könnyelmüség, föled ehhez még a férjed hozzáállása, hogy a gyereknek fölösleges berendezni a szobát, elég, ha vannak falak, illetve nem hajlandó kiköltözni a plusz szobából. mert neki kell külön egy.

Szóval szerintem elég gáz így vállalni gyereket, hogy nincs rá megfelelö anyagi és egyéb feltétel.

2023. jan. 11. 15:33
 24/31 A kérdező kommentje:

23-as. Azt tudod, hogy régebben simán szültek 5-6 gyereket is?

És majdnem mind egyszobában voltak?

A gond csak az hogy a nagy még nem szokott át, ehhez mi köze van hogy én akarok-e másik gyereket vagy nem?

Lesz nekik külön szoba csak éppen nem most, de köszönöm hogy te döntöd el mennyi gyereket szüljek :D

És nálunk most nem is erről van szó éppen.

De ez már eltér a lényegtől.

2023. jan. 11. 15:59
 25/31 anonim ***** válasza:
79%

Igen, tudom, söt azt is, hogy régebben a kisebb gyerekek a nagyon elhordott ruháiban jártak, a kútról/parakból hordták a vizet, gyertyával/petróleumlámpával világítottak, gyalog/biciklivel jártak mindenhová, stb.

Az egyetlen különbség, hogy a gyerekeitek MA élnek, a felelösegteljes gyerekvállalás pedig nem azt jelenti, hogy ha a gyereknek van egy ágya, akkor már mindent megkapott, amire szüksége lehetne.

Nálatok még a nagyot sem tudjátok rendesen ellátni, a szobáját alapszinten berendezni, egy olyan szobába, amiben összesen egy ágy van, soha nem fogja jól érezni magát, oda beszokni.!

2023. jan. 11. 16:20
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Az mondjuk érdekes, hogy a férjed sem a dolgozószobától nem akar megválni, sem pénzt nem hajlandó áldozni a gyerekszobára. Fura alak lehet.
2023. jan. 11. 16:21
 27/31 anonim ***** válasza:
89%
26-os: éppen ezért nem kellett volna második gyereket is vállalni
2023. jan. 11. 16:25
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
14-esnek minden szavával egyetértek.
2023. jan. 11. 16:50
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Bakker, elég szomorú, hogy a táppénzedet kell félretenned, hogy egy alapabb gyerekszobát össze tudj dobni. Tudom, nem ez volt a kérdés, csak megakadt rajta a szemem.

Használtan tök jó cuccokat lehet beszerezni, és gondolom nem is olyan nagy a szoba. Ha ez ekkora probléma, akkor én sem értem, minek kellett még egy gyerek.

A férjed hozzáállását meg nem kommentálom, de abból is arra gondoltam, hogy ha nem akar költeni ALAP dolgokra a gyerekkel kapcsolatban, akkor minek csinál kettőt is??

2023. jan. 11. 17:25
 30/31 anonim ***** válasza:
93%
Tedd már helyre a férjedet bakker. Cuccoljon ki a plusz szobából, dolgozni a nappaliból is lehet, vagy bárhonnan. Az én féjrem is 99% home office-ban van, mégis evidens volt hogy a plusz szobánk a gyerekszoba lesz, nem az ő dolgozója. Meg igenis próbáljátok berendezni a nagynak a szobáját, egy ruhásszekrény meg egy könyves/játékos polc azért nem olyan nagy összeg.
2023. jan. 11. 18:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!