Nagyon rossz lesz a fiamnak, hogy nem lesz testvére?
Akkor lesz rossz, ha lesz.
Számoljunk csak egy kicsit. Egy osztályban vegyük úgy, hogy vannak 25-ön átlagban általánosban. A gyerekek nagy korkülönbségnél ritkán barátkoznak, így vegyük a kettővel kisebb s nagyobb osztályokat csak a sajátjához. Ez 5 osztály. 5*25=125
Szóval 125 gyerekkel barátkozhatna, jóban lehetne egy adott gyerek.
Na, hány barátja is van egy átlag gyereknek? Nekem 10-nél több sose volt egyszerre, de volt ez a szám 2 is. A többivel nem pendül egy hullámhosszon, nem jön ki velük jól, esetleg kifejezetten utálják egymást.
Ez az arány meg testvér esetében még roszabb, mert egy testvéri kapcsolatnál több a bonyodalom, mint egy baráti kapcsolatban.
Szóval szerinted mi a rosszab? Boldogan felnőni egyedül, vagy valaki olyan mellett felnőni, akivel nagy valószínűséggel nem kedvelitek egymást?
Anyámnak 6 testvére van, apámnak 2. Mindegyiknél minimum 1, maximum 3 MINDIG keveri a sz.rt, pedig már felnőttek, nem figyelemre vágyó gyerekek, vagy lázadó tinik. Anyámék azt se tudom, mikor voltak legutóbb mind a 7-en egy szobában (7 éve tuti van), olyan szinten nem bírja egyik a másikat.
Ha most terhes lennél, lenne 8 év korkülönbség köztük. Már nem lenne olyan igazi testvéri kapcsolat, hogy együtt játszanak, együtt nőnek fel. Ott már inkább amolyan pótszülői szerep van, a 7 évvel fiatalabb húgom és köztem ez a felállás van.
Egyébként túl van lihegve a tesótéma. Azért senki se vállaljon +1 gyereket, mert legyen tesója/tesói. Mert az lutri, milyen kapcsolatuk lesz.
Ezt nem nekem írtad, de egyébként te azt hiszed, valakinek csak úgy lesz lakása, hogy örököl vagy a férj keres irreálisan jól? (Amúgy hol írta a válaszadó, hogy eltartott lenne?)
Mi egy árva fityinget nem kaptunk vagy örököltünk a férjemmel, mégcsak nem is kerestünk/keresünk jól, de 28 éves koromra volt saját lakásunk.
Sok-sok spórolás, takarékosság, ennyi volt a titok. Meg egy olcsó albérlet, ami eléggé le volt harcolva, nem szerettem ott lakni, de a gyűjtögetés éveiben kibírtuk a cél érdekében.
Nekem 2 tesóm van, de semmit nem jelentenek nekem. Inkább kaptam volna kutyát.
Nem feltétlenül ajándék egy tesó. Főleg egy introvertált embernek semmi szüksége egy levakarhatatlan árnyékra, aki mindenét tönkreteszi. Nincs rá garancia, hogy passzolni fog a tesók személyisége. Rengeteg olyat láttam már, hogy gyűlölik egymást. Végigmarakodják a gyermekkort, felnőttként összekapnak az örökségen. Egy egyke sem feltétlenül magányos. Azzal barátkozik, akivel akar. Ugyanis a barátait megválogathatja az ember, de a rokonait nem. Sőt, ha nem kell kistesót pesztrálnia, több ideje is marad élni.
Nem mondom, hogy nem láttam irigylésre méltó testvéri kapcsolatokat, de ez a ritkább
Egyáltalán nem. Az, hogy jó lesz e a kapcsolatuk valóban lutri. A kornyezetembol és a saját tapasztalatokból kiindulva inkább rossz mint jó. Senkinek nincsen jó kapcsolata, csak össze járnak mert hogy a “testvérem”. Persze vannak irigylésre méltó kapcsolatok is, de az szerintem ritka.
Igaz, köztem és a 2 tesom között 10+ év van, de egyáltalán nem volt szeretet kapcsolat felém, de ok egymást sem szerették, nem volt jó a kapcsolatuk. Sokat vitáztunk, tűz és víz tőlem mind a kettő, nekem inkább csak átok, vita forrás volt anyámmal is.
Férjem egyke, kiegyensúlyozott, értelmes ember, sokat foglalkoztak vele a szülei, szép gyerekkora volt ellenben velem, persze ez nem csak a testvér dolgon múlott.
Én nem szeretnék 2 gyereket, későn is fogom szülni de nem is vágyom rá, anyagilag jöhetne de én egynek tudom és akarom adni a figyelmemet, szeretetemet.
Egy tesom el, nem tartjuk a kapcsolatot, saját családom van, köszönöm jól vagyok testvér nélkül is, ahogy a férjem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!