6 év a két testvér között tényleg annyira rossz lenne?
6 éves lesz a fiam,mire megszületik a kislányunk. Mindenki azzal riogat,hogy mennyi problémám lesz meg ebből. De mégis miért? Ti mit gondoltok?
Én azt érzem,egyedüli hátránya a 6 évesemnek,h már nem fognak tudni közös szinten játszani.
De emellett nem látok negatívumot.
Nekem 7 ev lesz, senki nem mondott ilyen butasagot es nem is gondolom hogy baj lenne. Gondolj bele: a nagy mar van annyira ertelmes hogy megertse, ha eppen szoptatsz vagy pelenkazol, sot, biztos szivesen segit is pl. kivalasztani a ruhacskat, hogy mit adj a kicsire, pelenkat adogatni, egyutt kesziti veled a baba purejet ha nagyobb lesz, ereztetheted vele hogy milyen ugyes nagyteso :) Neked is egyertelmuen konnyebb lesz mert nincs az hogy amig szoptatod a picit addig a masik uvoltve rajtad log hogy vedd fel....
Kis korkulonbsegnel sajnos nehezebb megmagyarazni a nagyobbnak (hisz maga is kicsi) hogy mi miert tortenik, egyszercsak eszreveszi hogy hoppa anya kevesebbet van vele. A testverfeltekenyseget is nehezebb kis korkulonbsegnel kezelni, latom ismerosok gyerekein, util, csapkodjak egymast a figyelemert. Na most egy 6 eves nem fog megcsapni egy kisbabat hogy most inkabb ra figyelj.
Jatszani nem fognak tudni egyutt az teny, de egy 6-7 evesnek mar alakulnak baratsagok az oviban, suliban, akar egy nyaralason, nem lesz maganyos igy sem.
Szerintem a testvéri szeretet nem korfüggő. Mindig vannak (aktuális) sztereotípiák amiket az emberek hangoztatnak. Igen, valószínűleg korukból kifolyólag nem fognak úgy együtt játszani mintha pl. 2 év lenne köztük, DE a társasjáték is játék, a tollaslabda is az, simán lehet 6 év korkülönbséggel közös játékot is találni, csak majd kicsit később. Sokan elfelejtik, hogy nem(csak) a kor számít, hanem a gyerekek személyisége és az otthoni/családi légkör ami körülveszi a gyerekeket.
Meg egyáltalán miért kellene bárkinek is magyarázkodni, hogy éppen most lesz testvére a kisfiadnak? Hiszen a lényeg, hogy lesz! Én gratulálok ehhez, és sok boldogságot kívánok!
Tényleg ez lehet a hátránya, hogy nem annyira fognak együtt játszani és helyette lehet, hogy rajtatok vesznek össze (de ez egyébként is előfordul). A nagy, ha épp kedve van, pátyolgathatja, babázhat vagy nosztalgiázhat a kicsivel, a kicsi mindenhová követheti és idegesítheti a nagyot, aki dugdoshatja előle a kincseit. Féltékenység meg ugyanúgy kialakulhat (nem igazság, hogy neki szabad... és hasonlók).
(Valamelyik pszichológus előadásában egyszer azt hallottam, hogy 4 éven túl inkább barátok lehetnek, mint testvérek. Ugyanakkor van olyan felnőtt barátom, aki a testvérei közül a nála 7 éve kisebbel van a legszorosabb kapcsolatban. És persze olyan is akad, ahol a testvérek bármiért megutálták egymást, korkülönbségtől függetlenül.)
Nalunk 8 ev a korkulonbseg. Mindig jol kijottek egymassal. Meg hasonlo filmeket is neznek. Pl. mindketto Star Wars rajongo;)
Rengeteg a kozos csaladi program.
Ugyanígy látom,ahogy ti. Egyébként akik riogatnak,ott konkrétan nagy korkülönbségek vannak és nagyon rossz testvér kapcsolatban élnek. Gondolom ezt a kialakult helyzetet a korkülönbségre fogják.
Kisfiam egyébként nagyon várja,pont a felsorolt dolgok miatt,mint pl h kiválaszthassa a ruháját,popsikrémezni,pelenkázni is segíteni szeretne majd,aztmondja,nyugodtan főzzek,ő majd elszórakoztatja,h ne sírjon:)
Sokat beszélgetünk erről a helyzetről. Egyébként mi szerettünk vna kisebb korkülönbséget,de 4 év volt mire sikerült teherbeesnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!