6 év a két testvér között tényleg annyira rossz lenne?
6 éves lesz a fiam,mire megszületik a kislányunk. Mindenki azzal riogat,hogy mennyi problémám lesz meg ebből. De mégis miért? Ti mit gondoltok?
Én azt érzem,egyedüli hátránya a 6 évesemnek,h már nem fognak tudni közös szinten játszani.
De emellett nem látok negatívumot.
9-es nem tudom kivel beszelsz ilyen tiszteletlenul de lathatod hogy szinte mindenki le van pontozva.
En olyan jatekokra gondoltam, amelyet mindket fel elvez, marmint persze azzal tisztaban vagyok hogy a 17 eves tud bujocskazni a 10 evessel de az inkabb olyan hogy a kicsi kedveert a nagy jatszik vele. En olyanra gondoltam amiben egyenrangu felkent mindketten ugyanannyi elevezettel jatszanak, es csak otleteket kerdeztem.
A valaszod mindenesetre nagyon udvariatlan es neveletlen, ezen valtoztass mert Veled sem beszelt itt egyik anyuka igy! A pontozas meg hulyeseg, nezd meg, majdnem mindenki le van huzva de szamit ez barmit?
Szerintem ez tőletek függ főleg.
Köztünk a húgommal is ennyi idő van,gyerekkorunkban nagyon rossz testvérek voltunk,de felnőttként már jó a kapcsolatunk.
Nálunk mondjuk az volt a baj,hogy anyám a tesómat részesítette előnyben mindenben,neki semmi feladata nem volt,bármit megtehetett,ha ő csinált bajt akkor is én kaptam büntetést,nem voltak felé semmiféle elvárások,már általános iskolásan este 11-ig bulizhatott,fiúzhatott pl.Ő volt anyám kedvence(még a mai napig az)
Nalunk 4 ev van, es nalunk is a hugom volt otthon a kedvenc.
Ezt a szulok rontjak el.
Felnottkent is igaz, mig a testverem sajat lakast kapott anyamektol, nekem semmit, azzaz semmit soha nem segitettek. Nekik koszonhetoen egy eve nem is beszelunk a tesommal. Mert mirol, hogy milyen szep az ingyen lakasa ?
nekem 3 gyerkőcöm van, a nagy és a kicsi között van szűk 6 év!
Saját tapasztalatom az, h a nagyot már baromira nem érdekelték azok a dolgok, amiket az 1. válaszoló felsorolt, pelenka, kisruha kiválasztás, fürdetés stb. Egyszer egyszer megnézte, segített, de egy 6 éves gyereknek az már nem élvezet, h viheti a pelit! :)
Az első 2 között 2 év van, ott még valoban játék volt a nagynak is a kicsi körüli teendők ellátása, de a 6 éves már nagy ezekhez a dolgokhoz! Az első kettö a kis korkülönbség miatt tökéletesen összenőtt, imádják egymást sosem volt féltékenység!
Így, h mindkét oldalt megtapasztaltam tény, h nagyobb korkülönbségnél már nincs együttjátszás, inkább a nagy jászik a kicsivel, amit inkább a kicsi élvez (persze van amit mind2 élvez, de kevés az ilyen játék)!
Sőt a kicsi sokszor belerondít a nagy játékába, összedönti a várát, belerajzol a füzetébe, stb.
Náluk (nagyobb korkülönbségnél) inkább kiéleződik a féltékenység mivel az tény, h a nagy már értelmes és igen fel is fogja, h neki várni kell, mert a kicsit eteni, pelizni stb. kell, de attól még rossz ez a lelkének! Úgy lehet korrigálni, hogyha a nagy hazaér oviból, suliból stb. a kicsit rá kell bizni a nagyszülőkre vagy apára ha otthon van, így tudsz csak a nagyobbal foglalkozni!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Szóval a lényeg, h ha a szülő odafigyel nagyon nem tudja elrontani, elég időt és energiát kell szánni a gyerekekre, sok közös progi, csak anyás, csak apás és akkor minden okés lesz!
szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!