Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért erőltetik azt, ami...

Miért erőltetik azt, ami nincs úgy?

Figyelt kérdés
A mai világban, ha egy kisgyerek nem a nemének megfelelő játékokkal játszik, már be akarják beszélni, hogy az a gyerek transznemű. Egyszerűen nem értem, hogy ez miért is volna így? Magamból kiindulva, 2 fiútestvérrel nőttem fel. A babák kb 7 éves koromig nem érdekeltek, se a babakocsik gyerekbabákkal, sem pedig a tipikus kislányos dolgok. Sőt, a szoknyákat sem szerettem. Mégsem lettem se leszbikus, se biszex, se transznemű. Heteró nő vagyok. Miért erőltetik a kisgyerekeknél azt, hogyha nem a nemüknek megfelelő játékokkal játszanak, akkor transzneműek? Ti ezt szülőként nem tartjátok erősen túlzásnak?
2023. márc. 19. 09:33
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
Én ezt tudom, de olvasd már el a kommentjeimet és rájönnél hogy nekem nincs azzal semmi bajom ha egy gyerek nem a nemének megfelelő játékokkal játszik!
2023. márc. 19. 13:40
 32/41 anonim ***** válasza:
73%

Régen sokkal inkább elvárták, hogy a gyerekek a "nekik való" játékkal játsszanak. Az iskolában is a lányok hímeztek, a fiúk faragtak.

Aki öreg,az ebben nőtt fel, ebben hisz. Az már csak magyarázatgyártás, hogy "mert transzneművé változik, ha engedjük a kislánynak a babázást."

Senki nem gondolja, hogy egy babázó fiú automatikusan lánynak érezné magát. Sehol sem működik így. A kormánymédia lehet, hogy ezt nyomja, de valójában sokkal részletesebb vizsgálatokra van szükség, hogy ilyet megállapítsanak. Az lehet, hogy a sok tényező között ez is az egyik, de se nem szükséges, se nem elégséges.

Hülyék mindig voltak, szóval egy-két eset, mikor Mari néni arról pletykál, hogy a Pistike biztos transznemű, mert babázik, az csak annyit jelent, hogy Mari néni túl sokat nézte a tévét.

2023. márc. 19. 14:08
 33/41 A kérdező kommentje:
Nem a kormánypropaganda találta ki! Lmbtq oldalakon is ez van, és már linkeltem egy tudományos cikket is erről az elmebajról.
2023. márc. 19. 16:12
 34/41 anonim ***** válasza:
62%
Nagyon unatkozhatsz. Szerintem foglalkozz inkább gyakorizás helyett a gyerekeddel :)
2023. márc. 19. 17:02
 35/41 A kérdező kommentje:
Szerintem meg keress efy pszichiátert, mert kényszert érzel arra, hogy megmond egy másik embernek hogy mit csináljon. Kezelhető, ha időben fordulsz szakemberhez.
2023. márc. 19. 17:17
 36/41 anonim ***** válasza:
63%

Ennél tovább nem olvastam:

Nézzétek meg, hogy mit mondanak mostanság arra a gyerekre, aki nem a nemének megfelelő játékokkal szeretne játszani.

Erre meg csak annyit, hogy ez nem újkeletű dolog. A mi gyerekkorunkban is bzi volt az, aki babakonyhában főzött, meg leszbikus, akinek tetszettek a kék szín meg az autók.

Ez a mai szülőkben is benne van. Ha jártál eddig is ebbe a kategóriába, akkor találkozhattál már az olyan kérdésekkel (nem kevés van), hogy gáz-e, hogy a fiú babakonyházik meg hogy tolja a játékbabakocsit, meg hogy fiúnak lehet-e játékbabát venni. Egyértelmű, hogy mitől félnek. 🤷🏻‍♀️ A transz kifejezés és jelenség akkoriban is létezett, csak akkor úgy hívták őket, hogy bųzi, meg olyan lány, akit jól meg kell bszni és észhez tér.

2023. márc. 19. 17:30
 37/41 anonim ***** válasza:
Annak a válaszolónak, aki a kislányát melegnek hiszi üzenném, hogy nőként rajongok a nőkért. Kislánykoromban anyás voltam, babáztam, főleg barbieztam, imadtam, a rózsaszín volt a kedvenc színem és mióta az én ízlésem szerint öltözködöm, azóta is nagyon nőies vagyok, kívül-belül. Cisznemű nő vagyok, aki szereti a nőket és mindig is lányos volt. 🫡 Sz'al nem, nincs igazad, nem így kezdődik minden melegnél a dolog.
2023. márc. 19. 17:40
 38/41 anonim ***** válasza:
77%

Én sem értem, hogy miért vagy ezen ennyire kiakadva. Ez a jelenség mindig is volt, csak most ráhúztak még egy "okot". Ettől még nem változott semmi. Mindig is voltak társadalmi elvárások vagy normák (értelmesek vagy értelmetlenek), amiknek vagy igyekeztél megfelelni vagy kinéztek az emberek. Mi ebben az új?

Gyerekként fociztam, autóztam, sosem volt rajtam szoknya, stb. Ez kb így is maradt, de ettől még nem lettem sem leszbi, sem biszex. De továbbra sem hordok szoknyát, nem szeretek shoppingolni, nem érdekelnek a nőies témák. Szóval valami összefüggés van, de nem ebbe az lmbtq irányba.

Ismerek olyan kislányt is, aki állandóan fára mászik meg a fiúkkal lóg, de mindezt tüllös rózsaszín ruhában teszi. Akkor ő micsoda?

2023. márc. 19. 17:54
 39/41 anonim ***** válasza:
56%

#33: látom, a 18-as válaszodba be is másoltad a fordítását annak, amit belinkeltél. Csak éppen az előző mondatot felejtetted el bemásolni:

"Gender expressions and behaviors might include:"

Might. Tehát, ha egy gyerek transzgender, akkor lehet, hogy a felsoroltakat a másik nem szerint csinálja. De nem biztos. És azt meg végképp nem állítja a cikk, amit te, hogy ha ezeket csinálja, akkor biztosan transzgenger. Akár az is lehetséges, hogy ez van mögötte, de nem feltétlenül.

2023. márc. 19. 18:18
 40/41 A kérdező kommentje:
Lehet ja aham... holnap meg lehet elüt egy autó... szóval hagyjuk már. Idiótaság az a teoria úgy ahogy van.
2023. márc. 19. 18:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!