Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért erőltetik azt, ami...

Miért erőltetik azt, ami nincs úgy?

Figyelt kérdés
A mai világban, ha egy kisgyerek nem a nemének megfelelő játékokkal játszik, már be akarják beszélni, hogy az a gyerek transznemű. Egyszerűen nem értem, hogy ez miért is volna így? Magamból kiindulva, 2 fiútestvérrel nőttem fel. A babák kb 7 éves koromig nem érdekeltek, se a babakocsik gyerekbabákkal, sem pedig a tipikus kislányos dolgok. Sőt, a szoknyákat sem szerettem. Mégsem lettem se leszbikus, se biszex, se transznemű. Heteró nő vagyok. Miért erőltetik a kisgyerekeknél azt, hogyha nem a nemüknek megfelelő játékokkal játszanak, akkor transzneműek? Ti ezt szülőként nem tartjátok erősen túlzásnak?
2023. márc. 19. 09:33
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
20-as, a mai "elméletek" szerint lelekben az. 🙃🤣
2023. márc. 19. 10:21
 22/41 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenről még nem hallottam, pedig van lányom és fiam is, szoktak egymás játékával játszani.
2023. márc. 19. 10:30
 23/41 A kérdező kommentje:
Az egész teória elmebaj úgy ahogy van.
2023. márc. 19. 10:32
 24/41 anonim ***** válasza:
0%

Direkt hozod így ki, ugye? A JELE LEHET! Nem feltétlen az, de mindenkinél így volt, aki más! Náluk a jele volt! Lehet, hogy a gyerekem "csak ilyen" és nem leszbikus, NEM HISZEM annak, csak NÉHA gondolok ilyesmit IS, aggódok, hogy ne legyen az, mivel AGGÓDOK érte! Nem tudom máshogy mondani, direkt kiforgatod. Nem vagyok benne szálegyenesen biztos, csak látok rá lehetőséget. Ha nem lenne "fiús", akkor nem látnék rá lehetőséget sem, nem aggódnék miatta.

Asszem házipatikán vagy hasonló oldalon olvastam, de szoktam külföldi oldalakon is olvasgatni, elég jól szűröm a hiteles forrásokat, nem tudom sikerült-e felfognod, hogy attól, hogy olyat játszik, nem feltétlen más, de minden más olyat játszik. Tehát az esély megvan, és így is kezelem a gyereket, hogy az esély megvan. Ha nem játszana olyat nem érdekelne. És mondom, nálunk nem transzneműség, és nem csak nekem tűnik fel, a barátnői is furcsálják, hogy pl az ölükbe hajtja a fejét, vagy megpuszilja a kezüket, a fiú barátainak meg nem.

2023. márc. 19. 10:52
 25/41 A kérdező kommentje:
Jele lehet... hagyjuk már ezt a jele lehet dumát! Normalis szülőt nem érdekli eleve hogy a gyereke a sajat nemének megfelelő játékokkal jatszik vagy sem, és sorolhatnám. S normalis szülőnek eszebe sem jut skatulyázni a gyereket. Meg mi van ha később kiderül róla hogy nem heteró? Semmi! Legyen boldog és kész. Az LMBTQ sok dologban túllő a célon.
2023. márc. 19. 11:09
 26/41 A kérdező kommentje:
Amúgy bírom a fogadjuk el a másságot, egyenlőség stb elvet, de az, hogy pont az lmbtq skatulyáz már gyerekeket is, az úgy senkinek sem tűnik fel.
2023. márc. 19. 11:11
 27/41 anonim ***** válasza:
75%
Te minek jöttél igazából ide? Pénzt kapsz az lmbtq propagálása miatt, vagy mi? Három oldal után se akarod látni, hogy szinte senki nem ért veled egyet, és az emberek 99%-a leszarja, hogy hány kislány autózik. Fogadni mernék, téged, mint anya, ez nem is érint, csak pattogsz itt.
2023. márc. 19. 12:15
 28/41 A kérdező kommentje:
27 látom magadból indulsz ki. Ki propagál micsodát? Feltettem egy kérdést, de jó hogy meg akarnád szabályozni hogy mit lehet kérdezni, miről lehet eszmét cserélni. Nem gondolsz kicsit túl sokat magadról? A nap is miattad süt?
2023. márc. 19. 13:10
 29/41 anonim ***** válasza:
87%

Régen se szerették, ha egy kislány bem babázgat, hanem inkább pisztolyokkal játszik.

Amúgy ezt a transznemű dolgot pont hogy nem mondják rá az ilyen gyerekekre. Aki tényleg komolyan gondolna, az tudja hogy a kettő két külön dolog. Aki meg homofób az pont nem mond ilyeneket.

2023. márc. 19. 13:24
 30/41 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező, ugye tudod, hogy ez a "fiús/lányos játék", "lányos ruha", stb a társadalom által kreált fogalmak? A gyerek ezekről eredendően nem tud, mivel semmi létértelmük nincs. Simán csak a társadalom neveli idővel beléjük pl azt hogy a rózsaszín lányos szín (Indiában pl nem számít annak)
2023. márc. 19. 13:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!