Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért erőltetik azt, ami...

Miért erőltetik azt, ami nincs úgy?

Figyelt kérdés
A mai világban, ha egy kisgyerek nem a nemének megfelelő játékokkal játszik, már be akarják beszélni, hogy az a gyerek transznemű. Egyszerűen nem értem, hogy ez miért is volna így? Magamból kiindulva, 2 fiútestvérrel nőttem fel. A babák kb 7 éves koromig nem érdekeltek, se a babakocsik gyerekbabákkal, sem pedig a tipikus kislányos dolgok. Sőt, a szoknyákat sem szerettem. Mégsem lettem se leszbikus, se biszex, se transznemű. Heteró nő vagyok. Miért erőltetik a kisgyerekeknél azt, hogyha nem a nemüknek megfelelő játékokkal játszanak, akkor transzneműek? Ti ezt szülőként nem tartjátok erősen túlzásnak?
2023. márc. 19. 09:33
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
95%
Passz,nálunk ilyen jelenség nincs,hogy transznemu egy gyerek ha nem azzal játszik amivel kell. Ez egy provokáló kérdés?
2023. márc. 19. 09:36
 2/41 anonim ***** válasza:
100%
Ki erőlteti? Mert én még életemben nem hallottam ilyenről. Vagyis persze hallottam, hogy állítólag Nyugaton ez van, de ezt nem tudom ellenőrizni (éltem Nyugaton, akkor nem ez volt, de persze változhatott, nem tudom), itthon viszont ez egyáltalán, semennyire nem jellemző.
2023. márc. 19. 09:37
 3/41 A kérdező kommentje:
Nem, nem provokálok! Nézzétek meg, hogy mit mondanak mostanság arra a gyerekre, aki nem a nemének megfelelő játékokkal szeretne játszani.
2023. márc. 19. 09:41
 4/41 A kérdező kommentje:
2-es, a Meseország mindenkié könyvben van is egy fejezet erre.
2023. márc. 19. 09:42
 5/41 anonim ***** válasza:
94%

Hány valós példát tudsz mondani az ismeretségi körödből, ahol ez történt? Nem arra gondolok, amit egy mesekönyvben olvastál, hanem ami meg is történt a könyezetedben.

Mert én egyet sem. Úgyhogy nem értem, mire ez a hiszti, inkább foglalkozz a gyerekeiddel, mindenki jobban jár.

2023. márc. 19. 09:47
 6/41 anonim ***** válasza:
83%

Hát mert iddióták.

Nálunk apósom nyekereg, hogy a 2 éves fiú unokája babát ringat ( jön a kistesója ősszel).

Jajj ez a gyerek, autóval kell játszani meg hasonlók. A múltkor én leosztottam, hogy nyugodjon le, ha b.uzi lesz a gyerek, nem ettől lesz az és ha az lesz is ugyanúgy fogjuk szeretni.

Az meg hogy a gondoskodás, babusgatás nincs benne elnyomva maximum annyi következménnyel fog járni hogy ha ő lesz apa, nem abban áll majd neki az apaság hogy ha ott az anyja is (a gyerek mamája), akkor villogásból néha hozzászól a gyerekhez, máskor meg magasról lesza@rja, egy pelenkát nem cserélt még ki. Ha éjjel sír, fel nem venné, akkor sem ha az anyja már kivan mert 2 éve nem aludt 3 óránál többet. Mert nem attól lesz apa hogy "majd ha lehet vele focizni, jobban kiveszem a részem", mert focizgatni már a barátaival is tud. Most lenne szükség rá a gyereknek is, hogy kötődjön hozzá meg a feleségének is, hogy ne kapjon idegösszeomlást. ( Leendő sógoromékról van szó)

Erre a válasz: egy fiú akkor is autóval játsszon.

Hat jól meggondolom, beházasodok-e ebbe a családba...

2023. márc. 19. 09:49
 7/41 anonim ***** válasza:
92%
A barátnőmmel az ő fia, lánya és az én lányom hárman szoktak autózni meg legózni. Semelyikünkben nem merült még fel a gondolat, hogy transzok a babáink. :D Sőt, adtam rá kék ruhát is, mert a lányom szemét gyönyörűen kiemeli. Ettől függetlenül volt, hogy csupa rózsaszínben, lepkés hajcsattal is megkérdezték, hogy kisfiú? Engem jobban érdekelne, hogy azok fejében mi járt...
2023. márc. 19. 09:51
 8/41 anonim ***** válasza:
96%
De a Kérdezőnek nem az a baja, hogy nem engedik Józsikát babázni, hanem szerinte ha Józsika babázni kezd, egyből rózsaszín masnit kötnek a hajába, és átkeresztelik Marikának. Ami nyilván nincs úgy, csak agyára ment a sok Origo olvasgatás.
2023. márc. 19. 09:53
 9/41 anonim ***** válasza:
79%

Pedig szerintem is provokálsz. Sosem hallottam semmi ilyesmit, nem kaptam kritikát sem, pedig a lányom többnyire kék ruhában jár és autózik.

Ha ez a kérdésed, az itteni provokálás helyett javaslom, tedd fel annak, akinél ilyet tapasztalsz.

2023. márc. 19. 09:55
 10/41 anonim ***** válasza:
85%

Mert szerinted a csökött agyú nagypapának mi baja a babázással ha nem attól fél hogy ettől lesz ferdehajlamú a 2 éves?

Az mondjuk tény, hogy a tv okozza az agybaját, de de, Józsika ne babázzon, nehogy Marika legyen belőle.

2023. márc. 19. 09:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!