Miért kell egy másfél évesnek "nagyágy"?
Sokan panaszkodnak körülöttem ,hogy mióta nagyágyban alszik a gyerekük azóta állandóan kimászik hajnalban, nem alszik el este, kikéredzkedik inni, ezért-azért, stb. Miért vesznek a szülők másfél évesnek rendes ágyat a kiságy helyett???
Mert már nem fér el a rácsosban? vagy mert már nagy gyerek???
(Az enyém 19 hónapos de én nem érzem ,hogy kinőtte volna az ágyat, ezért kérdezem.)
Mi 22 hónaposan tettük nagyobb ágyba, mert akkor már nagy pocakom volt, a rácsos ágyba nem tudtam betenni, s jött a tesó. Neki szerettük volna a rácsos ágyat. Az átszoktatás zavartalanul ment, soha nem jött át hozzánk, mindig szólt -kiabált- ha valami baja volt.
Sokan ezért cserélik le nagyágyra, mert jön a tesó. Egyébként mi sem cseréltük volna le, most is abban alszik a kicsi, pedig lassan 2 éves. Addig alszik majd benne, amíg k nem növi.
Elsőnek: 36 hetes vagyok de én simán ki/be emelem, ez eszembe sem jutott.
a kiságy kérdést meg úgy oldottuk meg, hogy a kicsi utazóágyban alszik majd rendes matraccal benne.
ezért én erre nem is gondoltam.
Én is személy szerint korainak tartom a 1,5 évet,de hozzáteszem,hogy azért van olyan akinek az indoka valós(pl kimászik a gyerkőc a kiságyból),és van akinek "csak mondva csinált ürügy",aztán panaszkodik...
Nekem/nekünk szerencsére nem volt gond ezzel,szeretett benne aludni... 2,5 éves korában kapott rendes kiságyat.
Első vagyok. Nos, sokan be tudják emelni a gyermeket, csak én elég alacsony vagyok (157 cm), az ágy hozzám képest magas, nálunk ezért is kellett lecserélni az ágyat. Ekkor cseréltük le az etetőszéket is (szintén magas az én magasságomhoz képest), ekkor kapott székmagasítót.
Mivel alacsony vagyok, nekem mindig magasra kellett emelnem a gyereket, ha bele kellett tennem az ágyba, vagy az etetőszékbe. Szóval nálunk inkább miattam kellett, vagyis a magasságom miatt. Elég bután hangzik tudom, de aki alacsony, az megért.
nyugi, csak 3 centivel vagy alacsonyabb nálam :)))
nekem az etetőszék sem okoz még gondot. lehet, hogy majd még később jön ez a szakasz?
A fiam 13 hónapos volt, amikor levettük a rácsot. Nem tudom, ez nagy ágynak minősül-e:)
Őszintén megmondom, hogy kényelemből vettük le, mert hajnalban mindig kiabált, hogy ki akar jönni, rángatta a rácsot, és mikor áthoztuk, addigra annyira felébredt, hogy nem is lehetett visszaaltatni.
Amióta önállóan közlekedhet, azóta 6-fél 7 körül megjelenik, bemászik hozzánk, és alszik még egy fél órát-órát:)
Így mindenkinek jobb, sem ő, sem én nem szédelgek egész délelőtt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!