Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet csinálni egy olyan...

Mit lehet csinálni egy olyan gyerekkel, akit semmi nem érdekel, nem nyitott szinte semmire?

Figyelt kérdés

Nem szeret az udvaron lenni, játszótérre menni, biciklizni, focizni.. stb, nem érdekes számára pl. az állatkert sem, nem lehet vele elmenni csak úgy sétálni.

Alig lehet kicsalni, nem érdekli mondjuk fagyizás, vagy strand (nyilván nyáron).

Nem nyitott programokra sem, pl. mozi, fürdő, játszóház stb…

Mostanában már az utazással is problémái vannak, ha “messzire” kell menni, akkor nem akar…

Bent sem lehet vele pl. társasozni, kártyázni, rajzolni vagy hasonló. Könyvek nem érdeklik egyáltalán.

Legózni azt szeret, építeni és autókkal játszani, de megunja.

Amúgy, mindig mondja, hogy játszunk, igényli a társaságot és nagyon szeretetéhes is.

Mesét nézni nem szokott, xbox és társai nincsenek. Telefonon néha játszik, de csak utazás közben.

Hogyan lehet ezen változtatni? Motiválni, kedvet csinálni?

Elég fárasztó sajnos, örökös erőfeszítés a semmiért.

Amúgy egyáltalán nem hisztis gyerek, tök értelmes, alkalmazkodik is, csendes és jóformán tűr…

2023. márc. 17. 09:22
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Azt tudjátok, hogy miért akar mindenhonnan hazamenni?
2023. márc. 17. 10:16
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Unatkozik? Ezt mondja is neked?

Vagy csak azt látod, hogy fekszik és nem csinál semmit?

Nem ugyanaz a kettő!

Könnyen lehet, hogy amikor fekszik és "bambul", akkor valójában történeteket talál ki. A sima kockákat meg azért tologatja, mert azok valamilyen járművek, esetleg állatok, emberek és valamilyen történetet (vagy életképet) játszik el velük.

Van ilyen gyerek (és felnőtt), aki inkább "befelé él", intenzív belső életet él, és ebből a külvilág nem lát semmit, csak azt, hogy tétlenül üldögél vagy fekszik. Manapság az ilyet hülyének, de minimum autistának, csökkent értékűnek szokás tartani. 500 évvel ezelőtt meg elment szerzetesnek és mindenki tudomásul vette (sőt, tisztelte!), hogy üldögél és elmélkedik egész nap egymagában.

2023. márc. 17. 10:23
 13/29 A kérdező kommentje:

Hirtelen amit tudok felsorolni

Van közte ami már/még nem feltétlen az ő korának van..

igaz vagy hamis, tic tac boom, undiguszti, traff park, verdák boomboom, tul az operencian, dixit, robbanó cicák, rókanyomon, labirintus, monopoly, gazdalkodj okosan, ki nevet a vegen, activity, ticket to ride,

twister, jenga, marokkó, dobble, uno

2023. márc. 17. 10:27
 14/29 A kérdező kommentje:

Ő mondja, hogy unatkozik, persze.

Erre ajánlanánk valamit, de az nem jó…. 🙂 mert fárasztó vagy unalmas, vagy nem szereti… vagy “itthon maradok a seggemen”

2023. márc. 17. 10:29
 15/29 anonim ***** válasza:
31%

Gondolok te irtad ki az elozo kerdest is.

Hat nemtudom, en a 7 evesemnek nem konyorgok, hogy menjunk el az allatkertbe , hanem fogom es elviszem. Vagy megyunk setalni es kesz, nem ertem,miert hagysz ra mindent ? Mi lesz igy kesobb.

2023. márc. 17. 10:29
 16/29 anonim ***** válasza:
72%

Nekem a matek és legózás kapcsán a szabadulószoba jutott eszembe, van kisebbeknek való is, esetleg az unokatesókkal + pár felnőtt… ott tudná használni a logikáját és a fantáziáját.

Az előző hozzászólónak egyébként igaza van, anno én is csináltam ilyeneket, bedugtam a fülembe a zenét és történeteket találtam ki, nekem szórakoztató volt.

2023. márc. 17. 10:31
 17/29 A kérdező kommentje:

En nem irtam ki kerdest.

Amugy, nyilvan mi sem adunk mindig valasztasi lehetoseget, nem hagyjuk, hogy o diktaljon vagy iranyitson mindent.

Szabaduloszobanak majd utananezek, ha nem para dolog, akkor lehet bejon, amugy eleg felos. Nem is szeret gondolkodni, inkabb hajtogatja h nem tudja, nem akarja.

Egy kicsit megnyugodtam amugy, hogy nincs vele olyan nagy gond, csak korulottunk minden gyerek teljesen mas.

Az oviban meg sokat panaszkodtak, hogy le van maradva mindenben, de igazabol nem erdekli semmi az a helyzet.

2023. márc. 17. 10:37
 18/29 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem egy megoldás van. Unatkozzon.

Te nem tudod helyette kitalálni.

Úszásra, sportra nem "rávenni" kell, hanem fogni es beíratni. Ezt nem ő dönti el, mozogni muszáj, és ha ő magától nem mozog, akkor majd a foglalkozáson. Egy ilyen enervált gyerekre nem kell mindent folyton ráhagyni szerintem sem. Nem aut mondom, hogy folyton erőltetni kell, de néha igen. Nem lehet egész nap heverni, főleg 7 evesen.

2023. márc. 17. 10:40
 19/29 anonim ***** válasza:
86%
"Nem tudom, nem akarom", ez tipikus elkerülő megküzdési stratégia. Rájött, hogy ha ezeket mondja, elkerülheti az erőfeszítést, mert ebbe a felnőttek belenyugszanak. Elképzelhető, hogy csak több idő kellene neki kitalálni a dolgokat, de nem voltak vele türelmesek a felnőttek, így ez lett belőle. Nem mer hosszan gondolkodni már, mert akkor idegesek lesznek körülötte. Ez nem biztos, csak láttam ilyen gyereket, azért jutott eszembe.
2023. márc. 17. 10:43
 20/29 anonim ***** válasza:
31%

Ahogy a 18-as is irja.

Fogod es beiratod dolgokra. Ez nem valasztas kerdese, valami sport pl. kell. Kell es kesz, ne olyan legyen mar mint a legtobb magyar felnott, elhizott, fotelben ulo. A sport kultura (is) a beka feneke alatt Mo.-n.

2023. márc. 17. 10:44
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!