Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen büntetésre számíthatunk?

Sankarea kérdése:

Milyen büntetésre számíthatunk?

Figyelt kérdés
Kisfiam,iskolai szünetben osztály társai el kezdték kővel dobálni, ő vissza dobott,fejbe találta kis társát akinek vérzett a feje.
2023. márc. 11. 19:00
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
45%

18as, 40 gyerekre nem egy ember figyel. meg van a törvényi feltétel hány gyerekenként kell egy felnőttnek kint lenni velük. És de, dolgoztam óvodában képzeld:-)

Kérdező, a tankerületnél tudsz panaszt tenni a tanárra.

2023. márc. 12. 18:14
 22/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, igazából nem tudtam ilyenkor lehet e panaszt tenni vagy sem ,hiszen mégiscsak a gyerek követi el a tettet ha szándékkal ha nem.
2023. márc. 12. 21:19
 23/29 anonim ***** válasza:

21-es, hiába van meg a törvényi feltétel, ha egyszer nincs elég ember. Tehát ha egy iskolában 3 tanár lebetegszik, akkor be kell zárni az iskolát, mert nincs meg a törvényi feltétel? Ti mit csináltatok az te óvódádban, ha nem volt elég óvónő? Csak a gyerekek 75%-át engedtétek be, a többi menjen haza?

Persze kérdező, tegyél csak panaszt a tanárra a tankerületnél, mert a gyereked úgy megdobta kövel a társát, hogy vérzett a feje. Aztán meg csodálkozol, hogy nincs külön személyzet arra, hogy a te gyereked mellett álljon egész nap, nehogy bántsa a többieket. Majd ez a tanár is felmond, aztán akkor nyugodtan dobálózhat a gyereked.

2023. márc. 12. 23:26
 24/29 A kérdező kommentje:
Nem szándékozom panaszt tenni félre értesz,csak nem tudtam, hogy ilyenkor akár a tanár felelőssége is a dolog, én úgy gondoltam minden aki benn történik az én felelősségem hogy
2023. márc. 13. 07:46
 25/29 A kérdező kommentje:

*Ami benn történik az én felelősségem hogy viselkedik benn a gyermekem.

De ha már tudják hogy Adhd-s kiemelt figyelmet igénylő gyermek,akkor miért is nem volt mellette valaki ahogy ígérték?

2023. márc. 13. 07:48
 26/29 Andi80018 ***** válasza:
100%
A mi sulinkban is volt ilyen, az ofő behívta a feleket és szüleiket, megbeszélték, és ennyi. Szerintem semmi nem lesz ebből semmi.
2023. márc. 13. 08:45
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Itt a kérdés az, hogy mit akar a sérült gyerek szülője. Elfogadja, hogy nem lesz komoly következmény, vagy felelőst akar. A jogi felelős nyilván nem az ADHD-s gyerek, aki nem kapta meg a szükséges és beígért figyelmet, és nem is a szülő, aki ott sem volt, hanem az iskola vagy a tanár (akik meg kapacitás hiány miatt nem tudták ezt megakadályozni). Az igazi felelős a rendszer, ami gyereket, szülőt és tanárt is ebbe a helyzetbe kényszerít, de hivatalosan sosem fogják felelősségre vonni.
2023. márc. 14. 14:23
 28/29 A kérdező kommentje:
A sérült gyermek szülője teljesen normálisan állt a dologhoz,elismerte hogy az ő fia is hibás volt meg tudtuk beszélni a dolgokat.
2023. márc. 16. 09:39
 29/29 Andi80018 ***** válasza:
100%
Mindig a legjobb, ha mielőbb minden résztvevő összegyűlik, és megbeszélik. Felesleges beírogatni szerintem.
2023. márc. 16. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!