Milyen büntetésre számíthatok?
A tegnapi nap egy bevásárlóközpont próbafülkéjében találtam egy táskát,amiből kivettem egy kisebb pénztárolót, amiben volt pénz. Később vásároltam a boltban, ahová kihívta a rendőröket az a nő,aki bent hagyta a dolgait. Elvileg látta,hogy én mentem utána, ezért a rendőrök bevittek kihallgatásra. A pénztárolót, benne a tartalmával természetesen maradéktalanul visszaadtam a gazdájának, viszont lefotóztak és ujjlenyomatot is vettek kisebb értékű lopás gyanújával.
Kérlek titeket, hogy ne ítélkezzetek, nem tudom megmagyarázni,hogy miért tettem. Pillanatnyilag jó ötletnek tűnt, de iszonyúan szégyellem magam és megbántam.
Természetesen semmi más bűnügyem nem volt korábban.
Ha jól emlékszem azt mondta a rendőr,hogy 30 nap múlva átkerül az ügyészhez,aki hoz majd ítéletet. De mondta,hogy börtönbe semmiképp sem kell mennem.
Ha volt már valaki hasonló helyzetben, tudna segíteni,hogy mire lehet számítani???
A kihallgatásodon beismerted, hogy költöttél a talált pénzből? És mennyit?
Az érékhatártól függ a szabálysértési alakzat vagy bűncselekmény.
Utolsó vagyok.
Igazából ez is csak azért kell, mert már bevallottad a tetted. Bár azt hiszem, hogy jól tetted a leírtak szerint. Mivel kamera is van, nehéz tagadni. Ha az nincs, megint más. De mondjuk 60 ezer forint miatt én sem kockáztatnék, ha tetten érnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!