Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen büntetésre számíthatok?

Milyen büntetésre számíthatok?

Figyelt kérdés

A tegnapi nap egy bevásárlóközpont próbafülkéjében találtam egy táskát,amiből kivettem egy kisebb pénztárolót, amiben volt pénz. Később vásároltam a boltban, ahová kihívta a rendőröket az a nő,aki bent hagyta a dolgait. Elvileg látta,hogy én mentem utána, ezért a rendőrök bevittek kihallgatásra. A pénztárolót, benne a tartalmával természetesen maradéktalanul visszaadtam a gazdájának, viszont lefotóztak és ujjlenyomatot is vettek kisebb értékű lopás gyanújával.

Kérlek titeket, hogy ne ítélkezzetek, nem tudom megmagyarázni,hogy miért tettem. Pillanatnyilag jó ötletnek tűnt, de iszonyúan szégyellem magam és megbántam.

Természetesen semmi más bűnügyem nem volt korábban.

Ha jól emlékszem azt mondta a rendőr,hogy 30 nap múlva átkerül az ügyészhez,aki hoz majd ítéletet. De mondta,hogy börtönbe semmiképp sem kell mennem.

Ha volt már valaki hasonló helyzetben, tudna segíteni,hogy mire lehet számítani???

#büntetés #Kisebb értékű lopás
2023. márc. 4. 12:29
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi volt az összeg? 50e alatt szabálysértés, felette viszont bűntett.
2023. márc. 4. 12:33
 2/27 A kérdező kommentje:
Én ott helyben nem számoltam meg a pénzt, csak elraktam a tárolót. Amikor visszaadtam a rendőrségen,akkor számoltak meg. 63.ezer értékű valuta volt benne. :( Ezért már bűncselekménynek minősül.
2023. márc. 4. 12:36
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
Lecsukni ezért nem fognak, pénzbüntetésre, az okozott kár megtérítésére, és közérdekű munkára számíthatsz.
2023. márc. 4. 12:36
 4/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Az okozott kár ott helyben megtérült,mert maradéktalanul visszaadtam, nem hiányzott belőle egy forint sem.
2023. márc. 4. 12:37
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Kihagytam, a bűnügyi költséget is ki kell fizetned.
2023. márc. 4. 12:42
 6/27 A kérdező kommentje:
Annyit mondott a rendőr,aki kihallgatott,hogy szerinte próbára bocsátásra számíthatok. Ez az,amit te leírtál? ( Pénzbüntetés, bűnügyi költség,illetve közmunka) ?
2023. márc. 4. 12:47
 7/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem, a próbára bocsátás az ennél enyhébb büntetés, nem közérdekű munka vagy pénzbüntetés, annyi akkor a dolgod, hogy törvénytisztelően éld az életedet.. A bűnügyi költséget pedig mindenképp ki kell fizetned, ha felmerült ilyen. Mivel nem vagyok rendőr vagy jogász, így nem tudom, hogy ez esetben lesz-e bűnügyi költség.
2023. márc. 5. 12:57
 8/27 anonim ***** válasza:

A kihallgatásodon beismerted, hogy költöttél a talált pénzből? És mennyit?

Az érékhatártól függ a szabálysértési alakzat vagy bűncselekmény.

2023. márc. 15. 14:10
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
Legyél ugyanilyen készséges, nem kell tagadni semmit. Szerintem nem lesz belőle több 150 ezer forint büntinél. És sűrű bocsánatkérés, megbántad a tetted, stb.
2023. márc. 15. 15:02
 10/27 anonim ***** válasza:
68%

Utolsó vagyok.

Igazából ez is csak azért kell, mert már bevallottad a tetted. Bár azt hiszem, hogy jól tetted a leírtak szerint. Mivel kamera is van, nehéz tagadni. Ha az nincs, megint más. De mondjuk 60 ezer forint miatt én sem kockáztatnék, ha tetten érnek.

2023. márc. 15. 15:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!