Milyen büntetésre számíthatok?
A tegnapi nap egy bevásárlóközpont próbafülkéjében találtam egy táskát,amiből kivettem egy kisebb pénztárolót, amiben volt pénz. Később vásároltam a boltban, ahová kihívta a rendőröket az a nő,aki bent hagyta a dolgait. Elvileg látta,hogy én mentem utána, ezért a rendőrök bevittek kihallgatásra. A pénztárolót, benne a tartalmával természetesen maradéktalanul visszaadtam a gazdájának, viszont lefotóztak és ujjlenyomatot is vettek kisebb értékű lopás gyanújával.
Kérlek titeket, hogy ne ítélkezzetek, nem tudom megmagyarázni,hogy miért tettem. Pillanatnyilag jó ötletnek tűnt, de iszonyúan szégyellem magam és megbántam.
Természetesen semmi más bűnügyem nem volt korábban.
Ha jól emlékszem azt mondta a rendőr,hogy 30 nap múlva átkerül az ügyészhez,aki hoz majd ítéletet. De mondta,hogy börtönbe semmiképp sem kell mennem.
Ha volt már valaki hasonló helyzetben, tudna segíteni,hogy mire lehet számítani???
Kérdező!
"találtam egy táskát,amiből kivettem egy kisebb pénztárolót, amiben volt pénz."
Mi az a pénztároló?
Ugye nem a pénztárcát hívod így?
Nem a pénztárcára gondolok, hanem egy ilyen kis pici tartóra gondolj, amibe sokan pl.fémpénzeket tartanak.
"A pénztárolót, benne a tartalmával természetesen maradéktalanul visszaadtam a gazdájának"
De ha nem vettél ki belőle pénzt, hiszen hiánytalanul visszaadtad, akkor milyen bűncselekménnyel is gyanúsítanak?
Miért is hallgattak ki?
Mert ez így nem bűncselekmény.
"viszont lefotóztak és ujjlenyomatot is vettek kisebb értékű lopás gyanújával."
Ha rabosítottak, akkor viszont előtte meg is gyanúsítottak.
Akkor pedig nem ennyi történt, mit amit most elmondasz, hanem más is volt.
A lopás megalapozott gyanújához adatok kellenek az eltulajdonítási célzat fennállásához. Különben nem állna meg a gyanú. Erre mégis miből következtettek? Esetleg volt kutatás, és találtak nálad olyan tárgyakat amik egyébként a táskából származtak?
Mert akkor el tudom képzelni...
Utolsó előtti!
Így volt minden,ahogy leírtam, nem hallgatok el semmit. Nem is lenne értelme így a segítség kérésemnek, ha nem a valós szituációt írom le.
Mivel a próbafülkében találtam és azt nem adtam le azonnal a megtalálás után, ezért ugyanúgy lopásnak számít.
"Mivel a próbafülkében találtam és azt nem adtam le azonnal a megtalálás után, ezért ugyanúgy lopásnak számít."
Ezt a hülyeséget honnan szedted? Ezt mondta Neked valaki?
NINCS MEG A TÖRVÉNYBEN MEGKÍVÁNT CÉLZAT!
És az elkövetési magatartás (elvétel) se áll meg.
Legalábbis semmilyen bizonyíték nincs rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!