Mennyire káros?

Figyelt kérdés
Egyik rokonom gyereke (nincs 2éves még) napi 1,5-3órát néz mesét. (gyerekeknek való, aranyos történeteket, de nekem akkor is soknak tűnik hogy ennyit nézi). anyuka közbe mosogat, főz, így fogalja le a gyereket addig. Ez káros lehet?
2023. márc. 10. 19:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
88%
Mesélye...
2023. márc. 10. 22:05
 12/22 anonim ***** válasza:
49%
Az én gyerekeim is néztek mesét 2 évesen, de egyik sem ír le olyat, hogy 'mesélye'...
2023. márc. 10. 23:07
 13/22 anonim ***** válasza:
93%

"90es években kb minden gyerek folyton TV-zett"

Az egész kisgyerekkorom a 90-es évekre esett és cseppet se volt így.

90-es elején még tévénk se volt, így esélyük se volt 1,5 évesen a tv elé ültetni 🤣

Ovis koromra lett fekete-fehér tévénk és futott rajta vagy 2-3 adó. Még hogy non-stop mesézés...

Diavetítés volt a slager. Általános iskolás voltam mire lett színes tévénk parabolával. És nem voltunk szegények.

2023. márc. 11. 07:17
 14/22 anonim ***** válasza:
82%
13. Én 93ban születtem, óvodás koromban már biztosan színes tv-nk volt, és folyton ment a minimax. És nem voltam egyedüli, a barátaimnál is így volt. Nyilván nem masfél évesen, de a fél gyerekkorunkat a tv előtt töltöttük, nem tudok róla hogy bárkinek bármi baja lenne belőle.
2023. márc. 11. 07:51
 15/22 anonim ***** válasza:
88%

14, ~96-ban kezdted az óvodát. 96-ban már iskolás voltam és éppen ezért alkalmam se volt egész nap tévézni.

A te emlékeid nagy része a 2000-es évekről szól, nem a 90-esről.

2023. márc. 11. 07:55
 16/22 anonim ***** válasza:
68%

Mert 96tól 2000ig nem lehetnek emlékeim, vagy mi? 5-6 éves korom között költöztünk egy másik házba, határozott emlékeim vannak a régi házunkról hogy volt saját szobám és saját tv-m, ami mindig ment. És amikor átmentem unokatesóhoz vagy barátnőkhöz ott is volt tv és mese.

És nem azt mondtam hogy egész nap tv-t néztem, nyilván ovi utánról van szó, meg hétvégékről, de ha én csak játszottam a tv akkor is ment a háttérben.

2023. márc. 11. 08:01
 17/22 anonim ***** válasza:
22%

16, sok volt az a tévé tényleg , ha az olvasott szöveg meg kihívás.

Nagy része. Mit jelent? Azt babam, hogy a kilencvenes évekről nem beszélhet az általánosságban, aki csak a kis hányadában élt vagy volt olyan korú, hogy emlékezhessen.

Plusz felhívom a figyelmedet, hogy a kérdésben még 2 éves sincs, akit a tévé elé nyomnak.

Erre riposztként, hogy "nekünk se lett bajunk attól, hogy sokkal nagyobbként tévéztünk..."...

2023. márc. 11. 10:46
 18/22 anonim ***** válasza:
45%

Oké, akkor ha a kákán is csomót keresünk: a kilencvenes évek VÉGÉN és a kétezres évek elején én és minden ismerősöm otthonában folyton ment a tv mégsem lettünk szellemi fogyatékosok. Így megfelel? A lényeg továbbra is ugyanaz.

Amúgy meg ott ahol a 4 évesnek saját tv-je van, szerinted 2 évesen mennyire figyeltek oda hogy ne kerüljön tv közelébe?

Nagyon durván túl van tolva ez a téma manapság, ha valaki engedi tv-t nézni a gyereket akkor már keresztre akarják a tv ellenesek feszíteni, meg kérdést írnak ki gyakorira hogy lehessen közösen szidni. Nyilván a másfél évesnek a 3 óra tv sok, de az ő gyereke, ő dolga, nekünk semmi közünk hozzá.

És ezt az undorító kioktató stílust pedig nem tudom mivel érdemeltem ki, amikor teljesen normális választ írtam.

2023. márc. 11. 11:53
 19/22 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem meg inkabb az a karos,hogy te mint rokon az anyuka tudta nelkul kerdest irsz ki róluk,es itt beszéled ki őt.

Milyen mas lenne a vilag,ha mimdenki sajat magaval foglalkozna.

2023. márc. 11. 12:10
 20/22 anonim ***** válasza:
57%

Engem is le lehet pontozni, de ez a képernyő (nem csak tv) ellenesség már olyan, mint egy erőszakos szekta. Csak nekik lehet igazuk, és aki máshogy gondolja, megy a pokolba (=fogyatékos lesz a gyereke). Nincs átmenet, nincsenek fokozatok, a világ fel van osztva rosszakra, akik képernyőznek, és jókra, akik nem. Pont.

És persze még ők tartják magukat intelligensnek és széles látókörűnek.

2023. márc. 11. 12:19
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!