Mennyire káros?

Figyelt kérdés
Egyik rokonom gyereke (nincs 2éves még) napi 1,5-3órát néz mesét. (gyerekeknek való, aranyos történeteket, de nekem akkor is soknak tűnik hogy ennyit nézi). anyuka közbe mosogat, főz, így fogalja le a gyereket addig. Ez káros lehet?
2023. márc. 10. 19:04
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem ez nagyon sok. Én bevonnám inkább, úgyis szeretnek segíteni. :)
2023. márc. 10. 19:07
 2/22 anonim ***** válasza:
52%
Persze, hogy káros lehet. A két évesemnek semennyi mesenézést nem engedek. Más gyereke viszont más dolga. Az egyetlen, amit tenni tudsz, hogy te majd nem engeded a tiednek.
2023. márc. 10. 19:15
 3/22 anonim ***** válasza:
44%
dehogy káros, mégis mi baja lesz tőle? semmi
2023. márc. 10. 19:28
 4/22 anonim ***** válasza:
54%

1. Az ő gyereke, ő dolga. Soha nem jutott eszembe kérdést kiírni gyakorira egyik ismerősöm nevelési módszerével kapcsolatban sem, még ha nem is értettem vele egyet...

2. Semmi baja nem lesz, a 90es években kb minden gyerek folyton TV-zett, mégsem lettünk szellemi fogyatékosok

2023. márc. 10. 19:45
 5/22 anonim ***** válasza:
55%
Rettenetesen túl van ez most tolva. Káros akkor, ha a gyereket nem viszik le az utcára, nem beszélnek hozzá, nem játszanak vele, csak a tévét bámulja egész nap. Ha amúgy mozog, szeretik, foglalkoznak vele, csak a te ízlésedhez képest túl sok mesét néz, az önmagában nem egy tragédia.
2023. márc. 10. 20:00
 6/22 anonim ***** válasza:
60%

#4: nem 2 évesen.

Ebben a korban nagyon kátos ennyit TV-zni.

Nyilván lehet megnézni pár rövid mesét, de a napi több óra az irtózatosan sok.

2023. márc. 10. 20:01
 7/22 anonim ***** válasza:
65%

A lepontozóknak üzenem, hogy képernyő függő lehet, valamint később viselkedési zavarok jelentkezhetnek pont a mai "mesék" miatt.

Nem kéne párhuzamot vonni a 90-es évek meséi és a mai mesék között. Köszönő viszonyban sincsenek. Az idétlen figurák ugrálása a képernyőn még sok az ő agyuknak. Egyáltalán nincs rá szüksége. Nem azt mondom, hogy abszolút ne nézze de a 3 óra naponta igenis sok.

2023. márc. 10. 20:03
 8/22 anonim ***** válasza:
64%

Nem tudom, hogy egyesek milyen kilencvenes években éltek, de amelyikben én itt Mo-n... egyáltalán nem tévéztünk orrba-szájba kisgyerekként. Hétköznap esti mese volt a tévé macival és kész. Hétvégén meg vasárnap délután 3 Disney-mese.

Általános iskolasként se jutott sokkal több.

2023. márc. 10. 20:24
 9/22 anonim ***** válasza:
22%
Biztos,hogy nem nézi egyhuzamban. Egy ekkora gyereket nem köt le a tv.
2023. márc. 10. 21:09
 10/22 A kérdező kommentje:
9es van 2kedvenc mesélye ami annyira leköti hogy másra nem figyel közbe
2023. márc. 10. 21:43
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!