5 év alatti gyereked mennyit tud sétálni kb? (utazós
kérdés)
Figyelt kérdés
Főleg nyaralásra gondolok vagy ha valahova mentek, mennyi az amit bír?
Nyaralási útitervet tervezgetek, és a tengerparti sétány 6.5 km oda, 6.5 km vissza, tehát 13 km, ezt egy napra tervezem be, nyilván megállókkal, pihenésssel, leüléssel, nem folyamatosan menve megállás nélkül.
Ez egy majdnem 5 évesnek reális? Voltunk már vele töbször nyaralni de nem emlékszek mennyiket sétált, de szerintem volt olyan ahol egy nap hasonló mennyiséget (8-10 km) és akkor még csak épp hogy 3 éves volt, nem volt vele ott sem gond.
Mondjuk, látnivalós aktív nyaralásra menni 5 év alatti gyerekkel alapból nincs sok értelme...
2023. febr. 26. 13:00
12/25 anonim válasza:
SÉTÁNYT ir a kérdező a part mellet kb mintha dunaparton sétálgatna… és ott sétálnának a part mellet 13 kilométert! Nem oda meg nem strandra… na de szerintem sok egy gyereknek, de te ismered, nem mindegy alapvetően mihez van szokva pl ha rendszeresen túráztok kirándultok az is más. Én olyan 8 kilométert mondanék max abba is bőven lefog merülni.
2023. febr. 26. 13:02
13/25 A kérdező kommentje:
Hát hozzá van szokva, mert itthon is csak akkor kocsikázunk, ha muszáj pl nagybevásárlás, vagy másik településre megyünk. Amúgy itthon is van, hogy sétálunk egy nap 4-5 km-t a környező erdőben vagy itt ott, neki ez alap kb.
Csak 1 napra terveztem ilyen sok sétálást, a másik 7 nap mind gyerekbarát laza program, azért agyalok még ezen is.
De max csak odafele setalunk, vissza taxi.
2023. febr. 26. 13:08
14/25 anonim válasza:
Ha a 3 évesed 8-10 kilométert megtett, akkor nem semmi, szívós kis gyerkőc. Enyém most lesz 3, pár 100 méter után kocsiba szeretne ülni, vagy vegyük fel. 😅🤷
2023. febr. 26. 13:31
15/25 anonim válasza:
Szerintem ez rengeteg, de látom, hogy úgyis elengeded a füled mellett, nehogy már úgy legyen, ahogy a gyerekednek jó, inkább ahogy neked.
Azért azt ne keverd össze, mennyit megy egy gyerek, ha szeretne, és mennyit megy, ha a szülő rángatja, mert ő menni akar.
2023. febr. 26. 13:41
16/25 A kérdező kommentje:
Nem engedem el, ezt írtam hogy valszeg akkor visszaútra inkább taxi.
2023. febr. 26. 14:02
17/25 A kérdező kommentje:
Amúgy sehol sem rángattuk eddig sem, nem tudom ezt hol veszed, ha rángatni kellene akkor nyilván nem járkálnánk vele évek óta 4-5, 8-10 kilometert, gondolod élvezet lenne úgy menni, hogy rángatni kelljen?
2023. febr. 26. 14:03
18/25 anonim válasza:
Sztem rengeteg. Mi is mozgósak vagyunk, de 6,5 km gyalog betonon sztem felnőttnek is megterhelő tud lenni (pláne 25 fokban vagy még melegebben), plusz ugyanarra vissza, az már ingerszegény is, az újdonság varázsa sincs meg.
2023. febr. 26. 14:08
19/25 anonim válasza:
Az én gyerekeim is sokat tudnak, 5 éves kora előtt már végig túráztuk Máltát, Kaliforniát, Floridát a kisebbel is. Nekem 2 van, egész kiskoruk óta visszük őket, sose gondoltam, hogy ez olyan nagy dolog lenne. A nagyobbal anno voltunk 24 órás szervezett úton is Kairóban, buszon aludt. Sokkal szívósabbak amúgy mint a felnőttek. 13 km soknak tűnik, de gondolom mentek mondjuk 3-at majd ebéd, megint 3-at egy nagyobb megálló aztán vissza. Fel sem tűnik, ha meg van neki szokva. Esetleg néha viszitek egy szakaszon, olyan nekünk is volt. De rosszabb esetben valóban visszafelé busz vagy taxi. A barátnőmnek most 1.5 éves a fia, simán lesétált velünk múltkor 3 km-t, nem vitette magát, pedig nagyon pici fiú. Valószínű az rökönyödik meg ezen, akinek a gyerek nem sétál, nem is szoktatta hozzá a gyereket. Esetleg bicikli bérlés? Cipruson sosem jártam, de ilyen helyeken szokott lenni.
2023. febr. 26. 14:11
20/25 A kérdező kommentje:
Annak utána járok, lesz-e a közelben :)
Az nem rossz ötlet, gyerekülésben elül, sokat bicajozunk vele itthon is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!