Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akiknél enyhe intellektuális...

Akiknél enyhe intellektuális képességtavar kialakulása valószínűsíthető, az nem járhat normál iskolába? 4 éves.

Figyelt kérdés
2023. febr. 23. 11:34
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
51%

7-es vagyok, nem gondolkodom rosszul. Megnéztem ilyen iskolát, és beszéltem ott dolgozó pedagógussal. Szó szerint idézem:

"Nem az a célunk, hogy a gyereknek megtanítsuk a normál tantervet, hanem az, hogy a szülő megértse végre, hogy a gyereke soha nem fog normális életet élni, és hogy erre rendezze be az életét."

Te nyugodtan tedd ilyen helyre a gyereked, ha szerinted ez az út. Az én gyerekemnek nem ez az útja.

Nem, egy pedagógusnak nem az a dolga, hogy a család életébe beavatkozzon. Hadd döntsék el a szülők, hogy hogyan rendezik be az életüket. A tanárnak meg az a dolga, hogy a gyerekből kihozza a legjobbakat.

Itt is volt pár sirám, gyógypedagógustól, hogy mennyire utálja az egészet. Pár év után.

Egyébként meg nem tanulok vele éjfélig.

"Ezekbe az iskolákba egyébként csak pár évet járnak."

Szerintem nem egyről beszélünk. Ismertem olyan szülőt, aki alig győzte kimenekíteni a gyerekét a speciális iskolából, mert nem csináltak vele semmit!!! Innen szakmájuk soha nem lesz!

"Apám az egész életét úgy élte le, hogy sosem volt szegregálva, vagy fejlesztve."

És milyen jól járt vele. Ha diagnosztizálták volna, akkor beteszik a gyogyóba, és még szakmája sem lenne.

Szóval nem kell elhinni a habos-babos mesét a speciális iskolákról, nem céljuk, hogy a gyerekből a legtöbbet hozzák ki, hogy a képességeik szerint haladjanak velük. Mivel elhitetik mindenkivel, hogy úgysem képes rá, szóval nem is kell tanulni.

"A túl gyors tempó írás, olvasás,számolás terén életre szóló kárt okoz."

Az meg még inkább, ha még 8 általánosa sem lesz, és nem tud elmenni dolgozni.

Egyébként mi falusi iskolába járunk, 16-an vannak egy osztályban. Egy speciális iskolában 8-10 fő jár, de az mind problémás, sokkal jobban kiakadnak egymástól, mint a normál gyerekektől.

Szóval el lehet dönteni, hogy betesszük-e az enyhén szellemi fogyatékos gyerekünket a gyogyóba, és életünk végéig mi tartjuk el, vagy megpróbáljuk az integrációt, ahol tény, nem lesz a gyereknek túl sok sikerélménye, de hármasokkal el tudja végezni. Lesz szakmája, lehet saját élete. Ez valójában a szülők döntése. Én igenis reklámozom a saját döntésemet, mert azt gondolom, hogy ez a jó. De persze lehet másképp is csinálni.

2023. febr. 23. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!