Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tesztek,ha a gyerek...

Mit tesztek,ha a gyerek követelőzik,hogy játszani akar,de ti nem tudtok vagy akartok?

Figyelt kérdés

Betegek vagyunk,itthon vagyunk. Már kb 3 társasjátékot lenyomtunk,fél órat játszottunk orvososat is e

és megnézett egy hosszú mesét. Most van du. 1 óra. Nekem lenne munkám a gépemen és házimunka is. Mondtam neki,hogy beszélgessünk,játsszon,nézegessen könyveket. De csak hisztériázik,hogy játsszak vele és hogy unatkozik.

2023. febr. 20. 13:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%
Ez nagyban függ attól hogy mennyi idős a gyerek. Ha nem 2 éves akkor meg kellene értenie hogy dolgoznod kell...pont!
2023. febr. 20. 13:08
 2/12 A kérdező kommentje:
Nagycsoportos ovis.
2023. febr. 20. 13:13
 3/12 anonim ***** válasza:
97%
Társasjátékot írtál, vagyis 5-6 éves körül tippelem. Ekkora gyerek meg kell tudjon ülni egyedül is. Mondj nemet és ültesd magad mellé, míg dolgod van.
2023. febr. 20. 13:14
 4/12 anonim ***** válasza:
28%

Ha nem lennétek otthon betegség miatt akkor dolgoznál te is?-ha igen, akkor gondolj arra, hogy akkor sem tudnád azt a házimunkát most megcsinálni.

Megnézett egy hosszú mesét, addig te is tudod a dolgodat csinálni

2023. febr. 20. 13:17
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ütesd magad mellé és adj neki is “munkát”! Pl: rajzoljon egy kertet, vagy rajzoljon bevásárló listát. Vagy valamit, ami gyerek szemmel munkának tűnhet, így tudtok együtt dolgozni. Vagy házimunka közben kaphatna egyszerű feladatokat. A gyerekek ebben a korban még nagyon szeretnek segíteni. Később elmúlik.
2023. febr. 20. 13:29
 6/12 A kérdező kommentje:
Már azota kiporszivozott (10p) és kb 10 lapot telerajzolt,sőt ki is vágta a figurákat (20p). Közben percenként anya anya és 5 percenkent mikor leszel mar kesz?
2023. febr. 20. 13:37
 7/12 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem a korral jár mert az én 6 eves fiam is ugyanez pepitaban pedig eddig simán el tudott játszani egyedül is sőt, akár órákra elvolt.
2023. febr. 20. 14:43
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Kb 9 eves koratol van el. De akkor is csak a kepernyovel nagyreszt :(
2023. febr. 20. 18:48
 9/12 anonim ***** válasza:
19%

Nálunk 2 éves kora óta be van vezetve a dedikált gyerekidő,

[link]

amikor ki van mondva, hogy csak vele foglalkozunk, csak az van amit ő szeretne és ennek van egy időlimitje. Erre érdemes rászámolni ugyanannyi sírásmeghallgatást,

[link]

mert előfordulhat, hogy korábbi, más helyről begyűjtött feszültségek miatt nehezen tudja kezelni a gyerekidő lejártát.

Viszont ezek után egy sokkal könnyebben kezelhető gyereket kapok. Ső nálunk ennek mintájára van anyaidő is, amit ő talált ki 3 évesen. Ez az amikor olyat csinálok, amibe ő nem vonható be (munka, tanulás, meeting).

2023. febr. 20. 21:26
 10/12 A kérdező kommentje:
Ez elég fura. Nem szoktam bejelenteni,hogy "gyerekidő" van,vagy minden félórás társas előtt jelentsem be? És aztán ugyanúgy szekálni fog, talán 3-4 évesen még ez bejött volna,de 6-7 évesen már átlát a szitán.
2023. febr. 20. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!