Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az, hogy milyen személyiséggel...

Az, hogy milyen személyiséggel születik egy gyerek, genetika?

Figyelt kérdés

Most ezt arra érteném, hogy eddig mindenki azt mondta az ismerőseim közül, hogy egy gyerek azért ordít mindenért meg rossz, szófogadatlan, mert a szülők nem/rosszul nevelik.

Pedig itt az interneten meg mindenki azt írja, hogy a gyerek olyan személyiséggel született, nem segít rajta a nevelés. A szülés körülményei/terhesség alatt az anya állapota is befolyásolja a baba személyiségét?

2023. febr. 19. 10:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%

Az ismerőseidnek jó gyerekük van, akit kb nevelni se kell, így ők el se tudják képzelni, hogy ne a szülő legyen a hibás.

De q gyerek bizony személyiséggel születik és azt nem tudod megvaltoztatni

2023. febr. 19. 11:16
 2/12 anonim ***** válasza:
30%
Nincs olyan, hogy a gyerek genetikailag rossz. Rossz nevelés, rossz társaság. Persze vannak rosszabb gyerekek, de ott inkább csak más módszert kell kipróbálni
2023. febr. 19. 11:17
 3/12 anonim ***** válasza:
78%
Én abba biztos vagyok, hogy minden baba saját személyiséggel születik. Ezért nem szeretem mikor valaki dicsekszik azzal, hogy ő milyen jól tud pl altatni. Ez egy annyira olyan dolog ami szinte pont nem tőle függ. De van egy csomó ilyen. Persze az más ha azt mondaná hogy a baba ügyes de általában ilyenkor anyuka magát fényezi. Rossz gyerekeket se nevelik rossz gyereknek otthon😅 egyszerűen csak nagyobb figyelmet igényelnének mint az átlag és még úgy sem biztos a siker.
2023. febr. 19. 11:33
 4/12 anonim ***** válasza:
54%

Vannak személyiségjegyek, tulajdonságok, amiket örököl / vele születettek. Pl. nyíltabb, zárkózottabb, szeret szerepelni, lámpalázasabb, könnyen barátkozik, társaság közepe vagy visszahúzódó, kreatív, okos, stb. A szülők ebben max. terelgetni tudják, segíteni, támogatni, de megváltoztatni az alapvető tulajdonságait nem.

Viszont a "rossz" viselkedés, "hiszti", "neveletlenség" nem tartoznak ide, ezek tanult dolgok, a szülőktől és a szűk környzettől függnek elsősorban(, hogy hogy kezelik).

2023. febr. 19. 11:39
 5/12 anonim ***** válasza:
96%
Van a gyerekeknek egy veleszületett temperamentuma. Az én gyerekem pl a világ egyik legnyugodtabb gyereke, leteszem és csendben eljátszik magában. Barátnőm gyereke meg egy pillanatra sem áll meg, ugrál a kanapén, egy tésztát nem lehet feltenni főni mellette. Nem arról van szó hogy én jól csinálom ő meg rosszul, hanem nekem könnyű dolgom van neki meg nehéz. Mivel még kicsik (másfél évesek), idővel ugye az lesz a cél hogy mindkettő szófogadó, jólnevelt legyen, csak nem mindegy hogy a szülő részéről ez mennyi "munkával" jár. Mert belátom, hogy amit én teszek egy nap, az semmi ahhoz képest amit barátnőm tesz.
2023. febr. 19. 12:01
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
A fiamat ahogy szoptattam 4 hósan, elkellett tartanom magam, mert mart ismerős látta le volt d{bbenve. Korai fejlesztő azt mondta vannak temperamentumossabb gyerekek.
2023. febr. 19. 13:28
 7/12 anonim ***** válasza:
79%

Nos, ismerek egy ikerpárt, ahol a két gyerek teljesen eltérő. Az egyik jó evő, a másik nem. Az egyik rajzolni,olvasni szeret, a másik nem. Az egyik szorgalmas, míg a másik nem.

De az egyik a földön fetrengős, visítós hisztit is tolta, míg a másik csak nézte. Ugyanazt a nevelést kapták.

Egyértelműen genetika, talán kicsit lehet rajta alakítani.

Akinek nyugodt gyereke van, nem hisztizik - legyen boldog, hogy ő milyen jól csinálja.

2023. febr. 19. 16:48
 8/12 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem megszületik egy bizonyos személyiséggel és azt lehet terelgetni jó és rossz irányba. Pl ha születik egy eredendően rosszcsont gyereked, akkor maximális következetességgel, türelemmel lehet belőle egy közepes szinten szófogadó gyerek. Ha születik egy alapból jó gyereked akkor el tudod cseszni és rossz lesz.

De ez csak az én véleményem. Nyilván sosem fog kiderülni, hogy mi lett volna ha másképp csinálja az ember hiszen csak egyszer lehet felnevelni.

2023. febr. 19. 18:35
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

temperamentum veleszületett tulajdonság

(egy pszichológus hallgató)

2023. febr. 19. 20:50
 10/12 anonim ***** válasza:

Az alap az genetika. Pl. nyugodtabb vagy élénkebb, fél-e az újdonságoktól vagy keresi stb. Viszont sok függ attól, hogy a szülő mit hoz ki belőle. Édesanyám mindig emlegeti a szomszéd velem egyidős fiát, hogy milyen élénk és vadóc volt, de az édesanyja tudta, hogyan terelgesse türelemmel, de határozottan a kívánt irányba. De Anyu emellett meg szokta említeni az öcsémet, hogy azt hitte, hogy 3 gyerek után már megy a gyereknevelés, de ő mindenre rácáfolt: ami nálunk működött, nála nem, intők, bukások, csonttörések stb. Igaz, balhés az sohasem volt, csak eleven és önfejű, na meg állati jó eszű.

Akinek jó természetű gyereke van, az sok mindent alapnak vesz, amiért másnak meg kell küzdenie, már ha egyáltalán sikerül. Ugyanakkor azzal nem értek egyet, ha mindig a gyerek természetével takaróznak. Van enyhén autista a családban, sok alap dolog nehézséget okoz neki, de ettől még a szülei nem dobják be a gyeplőt, hanem próbálják a lehetőségekhez mérten az együttéléshez szükséges viselkedést megtanítani neki. Szerintem egész ügyes a srác :). Valószínűleg nem lesz soha az a bújós pusziosztó, de a suliban már évek óta nem volt dührohama.

2023. febr. 20. 01:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!