Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves gyerek hogyan viselte...

3 éves gyerek hogyan viselte a válást?

Figyelt kérdés

Még nem válunk és még nincs 3 éves (csak 2,5 lesz most) a kislányunk, de a kapcsolatunk sajnos a végét járja. Félek, ha tovább húzzuk egymással az időt, akkor a gyerekünknek még nehezebb lesz. Lehet minél idősebb lesz annál inkább magát okolja (ezt csak filmekben láttam eddig, nem tudom így lenne-e).

Már most extra érzékeny mindenre. Volt, hogy valahová siettünk és nem tudott volna út közben nagyon pisilni (pedig kellett is neki indulás előtt) és rá akartuk "erőszakolni" a bilit indulás előtt, úgy a szívére vette, hogy több napig inkább bepisilt, minthogy bilizzen. Amikor az apukája dolgozik, minden nap megkérdezi hol van. Amikor az apukája itthon van és elmegyek pl hajat mosni, akkor meg engem követ, keres, ha 1 percig nem lát. Kicsattan a boldogságtól, ha hárman fekszünk egymás mellett, pici kora óta szembetünő, hogy mennyire fontos neki, hogy 3-an legyünk. Ha két külön helységben vagyunk otthon a férjemmel nem tudja hol legyen és ingázik, de sokszor magától "berak" minket a szobájába úgyhogy kézen fogva becipel magával.🥰 A szivem szakad meg miatta.☹ Azt viszont nem akarom, hogy azt lássa, hogy rossz kapcsolatban maradt anya. Én ezt láttam gyerekként és elkövettem anya hibáját, de még lehet korrigálhatok rajta, jó példàt akarok mutatni a lányomnak, de nem akarom tönkretenni lelkileg.

Más 3 éves hogy viselte a válást? Ja és akkor válnánk, ha válnánk kb szerintem miután màr beszokott az oviba, mert a 2 együtt ritka nagy törés lenne szegénykémnek, ennek végképp nem akarnám kitenni.

2023. febr. 16. 23:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A férjem úgy vált el, hogy az idősebb majdnem 8, a kisebb 3,5 volt. A kicsi a mai napig nem dolgozta fel, most 11. Amikor már jelei lettek, addigra már késő volt. Gyerekpszichológushoz is vitték, de az anyja nem csinálta, amit kellett volna, így effektív változás Bem történt. A nagy megértette, látszólag ez nincs rá hatással.

Mindenki másképp dolgozza fel, másképp kezeli. Figyelni kell a gyerekre és nem szabad bevonni a saját fajdalmadba. Nem az ő dolga vígasztalni téged.

2023. febr. 16. 23:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Bölcsiben dolgoztam sok éven át, igaz ott kicsit kisebbek is vannak, de 2-3 év közöttieknél mindig tudni lehetett ha otthon baj van. Sokszor a szülő el sem mondta de a gyerek viselkedesebol tudtuk. Válás mindig nagyon megviselte őket, volt egy kislány aki utána állandó kaki gondokkal küzdött, nem kakilt, visszatartotta, annyira hogy a végén már beöntés kellett neki többször. Most is ismerem, nem igazán heverte ki. Sajnálom hogy ezt mondom, de szerintem jobb ha felkészülsz, mert nem lesz séta galopp. Sok szülő ott hibázik hogy a saját "nyomorával " van elfoglalva váláskor és a gyerek meg feldolgozza ahogy tudja vagy épp nem tudja, mert rá senki nem figyel.

Remélem nem baj, hogy őszinte voltam, nyilván ha úgy döntötök úgyis váltok, de biztosan megsínyli a gyerek.

2023. febr. 17. 00:20
 3/7 A kérdező kommentje:

1. és 3. - Köszönöm szépen! Az őszinteséget külön.😊 Remélem szegényeknek egyszer sikerül kiheverni.

2. - Azért, mert ennyire hasznos válaszokat adsz.😀 Szerinted akivel 10 éve együtt vagy, ostoba nőként azzal az a célod, hogy magadhoz láncold egy "véletlen" teherbeeséssel? Nem egy idegennek szültem, bepánikolva, hogy mi van, ha elhagy, hanem egy olyan embernek, akivel egykor szerettük nagyon egymást, az már más kérdés, hogy a szerelem elnyomta azt, hogy mennyire eltérőek a tulajdonságaink. Ez meg már akkor ütközött ki, amikor nem fordítottunk elég időt egymásra.

2023. febr. 17. 00:30
 4/7 anonim ***** válasza:
29%

Esetleg helyrehozni? Olyan kár lenne, a szívem szakad meg amikor szakításos/válásos sztorikat olvasok, ahol egy kis több odafigyeléssel, programmal helyre lehetne hozni a kapcsolatot.:(

Mindenesetre, ha mindenképpen váltok egy gyerek pszichológus szerintem jól fog jönni. De ne akkor keressétek fel, amikor már elváltok, hanem még előtte, hogy hogy érdemes erre felkészülni.

2023. febr. 17. 00:56
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom 4 éves volt. Nem annyira közös döntés volt, apukája "lépett le". Akkor annyira nem viselte meg. Nekem lett új párom, aki már a férjem, és évekig minden rendben volt. Kamaszkorban jöttek inkább elő a dolgok. A "miért nem kellettem az apámnak". Mert a Facebookon látta, hogy az apja mennyit törődik az "új" gyerekkel, programokat csinál vele, így szeretlek, úgy imádlak, neki meg ez "nem járt". Sokat beszélgettünk erről, de még mindig nagyon sok rossz érzés van benne emiatt. Pedig normális családi életet élünk.
2023. febr. 17. 04:49
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Az is sokat számít, hogy a válás után az apja mennyit foglalkozik vele, ha azt érzi hogy az apja is nagyon szereti, és sokat és szivesen tölt vele időt, akkor kevésbé viseli meg érzelmileg.
2023. febr. 17. 09:41
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
6-os: ez se törvényszerű.
2023. febr. 17. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!