Ovódában van logopédia?
Ovija válogatja, hogy foglalkoztatnak-e külön logopédust, vagy a helyi nevelési tanácsadóból jár ki az oviba. Viszont azt tapasztaltam, hogy csak nagycsoportban mérik fel őket. Ha úgy érzed, hogy a fiadnak súlyosabb beszédproblémái vannak, akkor vidd el te logopédushoz, hogy felmérjék.
A logopédiai foglalkozások amúgy ingyenesek, de ha magánúton keresel egy logopédust, akkor megegyezés kérdése.
Igen van. Ennek módja területileg változhat. Ha sokan vannak sajnos a kicsikkel nem igazán foglalkoznak, mert csak 5éves kortól kötelező, és ingyenes. Ez esetben lakhelytől függően a Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői Bizottságban, Logopédiai Központban, Nevelési Tanácsadókban foglalkoznak beszédindítással, logopédiai kezeléssel. Az óvoda, a védőnő vagy a körzeti orvos segítségét kérhetjük további lehetőségek megismeréséhez.
Szia!
A mi ovinkban van(Budapest)
Általában a nagy csoportosok és azok a gyerekek járnak,akik nagyon beszédhibásak(selypítenek,raccsolnak),ingyen van,minden nap ott van a logopédus,és külön-külön foglalkozik a gyerekekkel.
4.vagyok
ha mégsem fér be az óvodai keretbe,akkor a nevelési tanácsadóban foglalkozik velük ugyanaz a logopédus,aki ki is jár
Nálunk volt, középső és nagy csoportban.
De szerintem se minden oviba van.
És szerintem ne várj túl sokat ettől.
Vannak akiket kikupálnak /akiknek csak ilyen piti bajuk van pl:. s-t nem tudják kimondani vagy r-t. De azt a gyerek ígyis úgyis kinőné...
De pl.: nekem semmit se hatott, és szenvedek azóta is a beszédhiba miatt...
17/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!