Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ovódában van logopédia?

Ovódában van logopédia?

Figyelt kérdés
4 éves fiam nehezen beszél,1 hónapja ovódás,mikor viszik az a gyerekeket logopédushoz az oviban?Vagy nekem kell külön?Mennyibe kerül egy ilyen foglalkozás?
2010. okt. 5. 14:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Kérdezz rá az óvodában. A mi ovinkban van logopédus, de csak a középső csoporttól, illetve, amikor iskola közelbe kerül. De ez változhat óvodánkként. Egyébként magadtól is elviheted csak nem tudom, hogy hova. Talán nevelési tanácsadóba, de biztosan segítenek az oviban.
2010. okt. 5. 14:09
 2/6 anonim ***** válasza:

Ovija válogatja, hogy foglalkoztatnak-e külön logopédust, vagy a helyi nevelési tanácsadóból jár ki az oviba. Viszont azt tapasztaltam, hogy csak nagycsoportban mérik fel őket. Ha úgy érzed, hogy a fiadnak súlyosabb beszédproblémái vannak, akkor vidd el te logopédushoz, hogy felmérjék.

A logopédiai foglalkozások amúgy ingyenesek, de ha magánúton keresel egy logopédust, akkor megegyezés kérdése.

2010. okt. 5. 14:17
 3/6 anonim ***** válasza:

Igen van. Ennek módja területileg változhat. Ha sokan vannak sajnos a kicsikkel nem igazán foglalkoznak, mert csak 5éves kortól kötelező, és ingyenes. Ez esetben lakhelytől függően a Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői Bizottságban, Logo­pédiai Központban, Nevelési Tanács­adókban foglalkoznak beszédindítással, logo­pédiai kezeléssel. Az óvoda, a védőnő vagy a körzeti orvos segítségét kérhetjük további lehetőségek megismeréséhez.

[link]

2010. okt. 5. 14:26
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

A mi ovinkban van(Budapest)

Általában a nagy csoportosok és azok a gyerekek járnak,akik nagyon beszédhibásak(selypítenek,raccsolnak),ingyen van,minden nap ott van a logopédus,és külön-külön foglalkozik a gyerekekkel.

2010. okt. 5. 17:50
 5/6 anonim ***** válasza:

4.vagyok

ha mégsem fér be az óvodai keretbe,akkor a nevelési tanácsadóban foglalkozik velük ugyanaz a logopédus,aki ki is jár

2010. okt. 5. 17:51
 6/6 anonim ***** válasza:

Nálunk volt, középső és nagy csoportban.

De szerintem se minden oviba van.

És szerintem ne várj túl sokat ettől.

Vannak akiket kikupálnak /akiknek csak ilyen piti bajuk van pl:. s-t nem tudják kimondani vagy r-t. De azt a gyerek ígyis úgyis kinőné...

De pl.: nekem semmit se hatott, és szenvedek azóta is a beszédhiba miatt...

17/l

2011. dec. 11. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!