Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet elfelejteni,...

Hogyan lehet elfelejteni, hogy ott van?

Figyelt kérdés
A férjem az autóban felejtette a kisgyerekünket, fél órát volt bent kb.

2023. febr. 12. 21:41
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
89%
Nem, valami mellett egyszerűen nem szabad elmenni. Épp hogy túl sok minden mellett megyünk el szó nélkül. Amikor gondatlanság miatt meghal egy gyerek, az pont egy olyan dolog, amire nem szabad legyinteni. Állítom, hogy az emberek kevesebb alkalommal hagyják ott a k.b.szott telefonjukat az autóban, mint ahányszor gyereket vagy állatot. Azt miért lehet megjegyezni, hogy ne hagyd az értékeidet a kocsiban? De ha ott is hagyod, feltörik az autót, ellopják, na bumm. Legközelebb majd okosabb leszel. De vannak hibák, amiket nem "érdemes" egyszer sem elkövetni. Az, hogy az ember idióta-e vagy sem, nem a társadalom ítélkezésén múlik. Nem is értem az ilyen 13-as féle embereket. Ha a ti gyereketeket veszélyezteti valaki, akkor is csak legyintetek? A vak szerencsén múlott csak, hogy ez nem nyáron, 40 fokos melegben történt. Ha nem veri bele az ember a fejébe ennek a súlyát, akkor kisebb eséllyel jegyzi meg egy életre, hogy hova kéne helyezni a fókuszt. Mondjuk itt a gyerek anyja is hasonló kategória, ha ő is csak megvonja a vállát erre az egészre.
2023. febr. 13. 08:26
 22/44 anonim ***** válasza:
62%

Szerinte itt a klasszikus férfi-női ellentétek magyarázhatják a dolgot, nekem állandóan a gondolataim közt számon van tartva, hogy melyik gyerek hol van. Akár úgy is, hogy "nagy oviban, kicsi nappaliban". A férjem szuper apa, aktívan részt vesz a lányok életében a nulladik perctől kezdve, de pl tegnap ő is egyszer csak feleszmélt, amikor a kicsi megnyüffent a földszinten, hogy "basszus, lent hagytuk a gyereket!". Mintha az egy véletlen lett volna és nem tudatos döntés. Máshol járt az esze, a felújításról beszéltünk, éppen azt néztük, miket haladtak múlt héten a munkások, és ő ha valamire odafigyel, valamivel így aktívan foglalkozik, képtelen megosztani a figyelmét.

Szóval szerintem elképzelhető lehet, hogy valamire nagyon odafigyelt, és egyszerűen kiment a fejéből. Ennek ellenére tényleg találjatok ki erre megoldást, mert túlzás nélkül, haltak már meg gyerekek így. Ez nem azok ekézése, akik így jártak, hanem figyelmeztetés, hogy ilyesmi mással ne történjen meg.

2023. febr. 13. 08:26
 23/44 anonim ***** válasza:
10%

"Állítom, hogy az emberek kevesebb alkalommal hagyják ott a k.b.szott telefonjukat az autóban, mint ahányszor gyereket vagy állatot."

Hát általában a telefon vagy q zsebében van az embernek, vagy az anyós ülésen a táskájában, míg a gyerek/állat hátul.

2023. febr. 13. 08:31
 24/44 anonim ***** válasza:
100%

#21 Én ebben az évben 6x hagytam a kocsiban a telefont, de a lakásban is naponta egyszer tuti elhagyom.

A gyerekkel azért talán jobb a statisztikám, eddig még nem hagytam ott sehol.

2023. febr. 13. 09:13
 25/44 anonim ***** válasza:
100%

19#

Azért ne állítsd már be úgy ezt a helyzetet, mintha teljesen átlagos hétköznapi dolog lenne a kocsiban felejteni a gyereket..

2023. febr. 13. 09:23
 26/44 anonim ***** válasza:
93%

Egy telefon kulcs elfelejtése n azonos kaliberű, mint egy gyerek elfelejtése.

Kérdező, nagyon hallgatsz. Idedobtad gumicsontnak a kérdést most meg lapitasz. Remélem csak kamu volt...

2023. febr. 13. 09:55
 27/44 anonim ***** válasza:
80%

Az ilyen férfi apának alkalmatlan.

Többen írták, hogy ha nyáron tűző Napon autóban felejtette volna, valószínűleg meg is halt volna a kisbaba. Teljesen igazuk van.

80 éves demens öregemberről tételeznék föl ilyet.

2023. febr. 13. 10:18
 28/44 anonim ***** válasza:
91%

Te ismered a férjed, jó ember? Jó apa? Van bűntudata? Felfogta a súlyát a dolognak?

Nyilván sokan vagyunk akik még soha nem hagyták a kocsiban a gyereket. Viszont szerintem mindenki követett már el olyan hibát, amiből hatalmas baj lehetett volna, ha a szerencse, vagy a sors nem kedvez. Egy nyitott ablak, egy elöl hagyott gyógyszeresdoboz, egy tízmásodperces egyedülhagyás a pelenkázón. Olyan dolgok amikről talán nem is tudunk, de csak azért mert nem lett baj.

Mindenki hibázik, mert stresszesek vagyunk, fáradtak vagyunk, mentálisan kikészültünk az elmúlt évektől, a jelenlegi helyzettől, és az sem segít hogy egymás ellen fordulunk.

Igen, nyáron lehet hogy meghalt volna ez a gyerek, de ha egy jó emberről beszélünk akkor tanult belőle és soha többet nem száll ki úgy a kocsiból, hogy nem néz hátra.

2023. febr. 13. 14:12
 29/44 anonim ***** válasza:
89%

Hát eleve az a gyerek nem úgy van ott az autóban, mint az esernyőm, hogy ha fél év múlva pont kell, akkor kéznél legyen.

A gyereket valahonnan valahová viszem egy cél érdekében. Ha ott kiszállok, hogyhogy nem jut eszembe, hogy idehoztam a gyereket?

2023. febr. 13. 14:20
 30/44 anonim ***** válasza:
53%
2023. febr. 13. 14:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!