Szerintetek ez az általános hogy az apukák nem veszik ki a részüket a gyerek nevelésben?
"Én vagyok vele egész nap, nyilván a nevelés nagy része rám hárul."
Egy gyerek nem csak addig gyerek, amíg 2-3 évig otthon van vele az anyja, hanem utána is nevelni, gondozni kell.
De az az "apa", aki nem veszi ki a részét a szülőségből az első években, sokkal kisebb eséllyel fog bekapcsolódni később is a gyereke életében.
Akkor se, amikor már ugyanannyit töltötök munkával és mindkettőtöknek 1-2 óra plusz a hétvége marad a gyerekre.
Itt rontja el a nők egy része.
Én nem tudom máshol hogy megy. De nálunk 2 gyerek van 6 és 2 évesek. Apuka 10éve kamionozik, szóval a gyerekek és minden más az enyém szinte mindíg. Hozzám vannak szokva. Hiába csodás apa a férjem és segít mindenben, ha arról van szó, hogy mennek apával valahova, akkor a nagyobb biztos hogy megkérdezi hogy anya te nem jössz? És ha nincs kedve ahhoz ahova mennek akkor marad velem. Nekem nem nyűg a gyerek. Vagy megyek én is ha nincs olyan dolgom csak esetleg egy kis pihit és csöndet akartam, de tudom hogy szeretne ő is menni. Azért javarészt elmennek hármasban is.
8, az én párom pont az apjától látta azt hogy mi a férfi dolga és mi a nőé, mihez ne nyúljon soha stb. Szerencsére mellettem változott, nehéz volt az elején, de neki sem jó ha én egy roncs vagyok.
Hogy mi nők miért várjuk el a mai férfiaktól hogy segîtsenek? Azért mert ma már a nők is dolgoznak, azért mert ma már nem csak háztartásbeliek.
Azért a régi világ más volt, ahol voltak nagyszülők, akár déd szülők, ugyan úgy volt anyukának ideje a gyerek nélkül csinálni a dolgát vagy beszélgetni, elmenni. Így apukának sem kellett gyereket nevelni és háztartást vezetni, mert a több generáció összedolgozott. Ma meg már mindenki kupon él. Változott az élet, így változik az ember.
Szerintem nem általános azért, de van rá példa bőven.
Nálunk a párom (apa) is teljes értékű szülő, mindenből kiveszi a részét a gyerekek körül, és a házimunkában is részt vesz.
Valakinél így van, valakinél nem. Valakinek ez a jó, valakinek nem.
Felesleges ezért napi több kérdést kiírni emiatt.
Nálunk pl en vagyok 90%ban a gyerekekkel. Nekünk ilyen az életünk, így vált be... valakinél meg apuka van többet. Mert ott úgy vált be. Egyik sem jelenti azt, hogy ez nem jó.
Ha az egész csaladnak megfelel, akkor nincs probléma...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!