Szerintetek ez az általános hogy az apukák nem veszik ki a részüket a gyerek nevelésben?
Tobbnyire egy csaladban a ferfi dolgozik. Nyilvan a nore marad a tobbi. Nem ertem hol ezzel a baj.
Akinek baj ne vallaljon gyereket ennyi. En is no vagyok!
Férjem reggel 7kor elmegy dolgozni, általában este 6es 7 között ér haza, hétvégén itthon van. Ha abban a napi 1-2 órában kellene megnevelnie én szégyellném magam.
Nem is értem mire gondolsz?! Én vagyok vele egész nap, nyilván a nevelés nagy része rám hárul. Hétvégén sok időt töltenek együtt, nyilván akkor neveli is.
Szerintem azok az évek és helyzetek, amikor az anyuka otthon van, egész mások, mint amikor mindkét fél dolgozik. Az első esetben normális szerintem, hogy valamivel több háztartás és gyerek jut a nőre.
Másrészt jó esetben egy apuka is örül ha munka után látja a gyerekeket és persze neveli őket.
A családok többsége hosszú távon kétkeresős, ezért az 1-gyeséhez hasonló felvéteseket nem is érzem.
Hol milyen értékrendet hoz a férfi a családba. Aki azt látta, hogy az anyja csinál otthon minden házimunkát, mert az a nő dolga, sőt, az anyja abban a szellemben is neveli, hogy neki férfiként meg sem kell mozdulni, az általában ezt várja a feleségtől is.
Aztán ha kifog egy olyan feleséget, mint az első válaszadó, akkor viszik tovább ezt az a mintát.
Szerintem felfogás, életszemlélet kérdése, hogy kinek mennyi segítség elég. Van aki nagyrészt megoldja anyaként a gyerekeket (mert mondjuk az apa sokat dolgozik, vagy egyszerűen nem vár el tőle többet), van aki szerint 50-50% a munkamegosztás gyereknevelés terén is.
Tényleg sok mindentől függ, de mondjuk azt én sem értem h ahol apuka 8 óra után leteszi a lantot és nincs más dolga miért nem foglalkozik a gyerekével egy órát, vagy segít be a háztartásba.
Én azt gondolom, a férfinak a szabadidejéhez mérten arányosan kellene kivennie legalább(!) a részét a gyereknevelésből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!