Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Valòban felelőtlensèg ezeket...

Valòban felelőtlensèg ezeket engednem a 2 èvesemnek?

Figyelt kérdés
Egy barátnő által lettem kissè "lehurrogva" hogy èn komolyan engedem ezeket csinálni a fiamnak, nem fèlek, hogy baja esik..?? Szoktunk egymásnak ìrni minden nap, videòk, kèpek mennek, egyidősek a fiaink, ìgy tud ezekről. Pèlda: Kisfiammal elkezdtünk vìzfestèkezni, ragasztani, nyìrni, rajzolni. Odaadtam neki az ovisoknak valò kisollòt nyirkászni, mert akarta, s èlvezi is. Termèszetesen segìtenek neki, de hagyom pròbálkozni, ott vagyok vele, de hagyom had csinálja. Az ujjunkat belemártottuk a festèkbe, s azzal alkottunk, az újjbegyünkkel festettünk, kenhette a ragasztòt a papìrra, matricazhatott a szobájában a szekrènyère.. Másik pèlda: főz, süt velem, a tanulòtoronyban van, de bevonom. Adok neki hámozòt, megkavarhatja a levest, fűszerezhet velem, pucolja a hagymát, nèha bele is harap, ilyesmi. 10 cm re vagyok tőle, s nagyon figyelek rá, termèszetesen. Mègegy pèlda: nyalòka ès egyedülhagyás. Adtam neki már, szigorúan olyat, ami stabil, s nem eshet le, s ő sem mászkálhat, ugrálhat, ha a szájában van. Másik dolog: mivel már egyedül eszik, èn otthagyom az etetőben enni, s csinálom a dolgom pl.pakolok, ilyesmi. Nyilván ha fèlre szaladna neki, köhög, ott vagyok. Rendszerint együtt eszünk, de ha egyedül eszik sem őrzöm már. Szerintetek ezek durva dolgok, ne engedjem? De olyan önállò, èrdeklődő minden iránt.
2023. febr. 7. 21:44
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
anyámat húsz éve az óvónők bszták le, hogy új kiscsoportos miért akarja magának kivágni a formát a kézműves foglalkozáson, nem tudja anyuka hogy milyen veszélyes ez? attól még hogy más gyereknek nincs meg a figyelme meg a koordinációja az ilyen dolgokhoz, ha a tiednek már megy, és felügyelve van nem látok benne semmi rosszat. én is felnőttem, hiánytalan kéz-és lábujjakkal... sőt az unokahúgaimnak is megvan minden végtagjuk, pedig ugyanezen programban vettek részt mint én, két-három évesen ollózunk, ötévesen már felnőtt varrótűvel varrunk. (nem kényszerít senki, én akartam kölyökként, a kicsik meg ugye a nagy rokont utánozták)
2023. febr. 8. 09:46
 22/22 Derjaderja ***** válasza:
21. Nálunk kértek az óviba varrotűt kézműves foglalkozáshoz...
2023. febr. 8. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!