Valòban felelőtlensèg ezeket engednem a 2 èvesemnek?
Figyelt kérdés
Egy barátnő által lettem kissè "lehurrogva" hogy èn komolyan engedem ezeket csinálni a fiamnak, nem fèlek, hogy baja esik..?? Szoktunk egymásnak ìrni minden nap, videòk, kèpek mennek, egyidősek a fiaink, ìgy tud ezekről. Pèlda: Kisfiammal elkezdtünk vìzfestèkezni, ragasztani, nyìrni, rajzolni. Odaadtam neki az ovisoknak valò kisollòt nyirkászni, mert akarta, s èlvezi is. Termèszetesen segìtenek neki, de hagyom pròbálkozni, ott vagyok vele, de hagyom had csinálja. Az ujjunkat belemártottuk a festèkbe, s azzal alkottunk, az újjbegyünkkel festettünk, kenhette a ragasztòt a papìrra, matricazhatott a szobájában a szekrènyère.. Másik pèlda: főz, süt velem, a tanulòtoronyban van, de bevonom. Adok neki hámozòt, megkavarhatja a levest, fűszerezhet velem, pucolja a hagymát, nèha bele is harap, ilyesmi. 10 cm re vagyok tőle, s nagyon figyelek rá, termèszetesen. Mègegy pèlda: nyalòka ès egyedülhagyás. Adtam neki már, szigorúan olyat, ami stabil, s nem eshet le, s ő sem mászkálhat, ugrálhat, ha a szájában van. Másik dolog: mivel már egyedül eszik, èn otthagyom az etetőben enni, s csinálom a dolgom pl.pakolok, ilyesmi. Nyilván ha fèlre szaladna neki, köhög, ott vagyok. Rendszerint együtt eszünk, de ha egyedül eszik sem őrzöm már. Szerintetek ezek durva dolgok, ne engedjem? De olyan önállò, èrdeklődő minden iránt.2023. febr. 7. 21:44
11/22 anonim válasza:
Szerintem kár is ezen beszolni egymásnak, mert ez főleg gyerekfüggő, a gyerekek temperamentuman múlik. Az én kislányom is nyugisabb, megfontoltabb természetű, mi is hasonló dolgokat csinálunk, de pl a szomszéd kisfiúval aki vele egyidős, de sokkal aktívabb, elevenebb esélytelen lenne, én sem mernek, ahogy az anyukája sem. Lehet a barátnőd gyereke más, minden szülő szerintem azért ismeri annyira a gyereket, hogy tudja mit engedhet meg neki biztonságos kereteken belül, de ez nem feltétlen ugyanaz minden gyereknél, és ezzel nincs is semmi gond, így van rendjén :)
12/22 anonim válasza:
A nyalókat en nem engednem neki, szorakozhat azzal, hogy nem fogja csak a szájában van, épp elbotlik pl. Attól, hogy sose csinált valamit eddig, még bármikor csinálhat. A nyalókat onmagaban se tartom biztinsagosnak. A többivel semmi gond nincs.
13/22 anonim válasza:
Szerintem én egy "túlaggódó" anya vagyok, de ezeket én is mind hagytam neki, sőt én is ki mertem menni pisilni amikor eszik. Azért az ovis kisollo nem olyan veszélyes dolog, nem egy bicskat adtál neki. Amúgy ha úgy paráznék, mint a barátnőd biztos nem vallanam be.
14/22 anonim válasza:
Nincs ezekkel akkora gond, nekem csak a leveskavargatás és az egyedül evés a para. Egy perc tökéletesen elegendő ahhoz, hogy ne adj isten nagy baj legyen. Én kb 10 másodpercenként ránézek, ha nem is vagyok ott vele. Ha fuldoklik, akkor valószínűbb, hogy egy nyikkot nem fog kiadni, nem hogy még meghalld.
15/22 anonim válasza:
Hámozó azért tud éles lenni(magamból kiindulva😅) azt nem hagynám, egyedül nem.hqgyom etetoszekben hosszú időre, enyém simán kiakar mászni belőle egyszer majdnem fejre esett volna ha nem vagyok ott. Ragasztó inkább csak macera. Leves kavarás semmiképp nem hagynám mert az forró dolog. Többi szerintem tök normális dolog.
16/22 anonim válasza:
Én evés közben nem hagynám egyedül, a többi erős felügyelettel mehet. A nyalóka viszont...Én felnőtt létemre szoktam enni😏 "Biztonságos"volt. Pont tegnap viszont simán lejött a rúdjáról, amikor még egész nagy volt. Teljesen kiborultam, még felnőttkent is tök félelmetes🤣Azon gondolkodtam, hogy pont akkora, ha most félrenyelnék, tuti megfulladnék. Szóval el is döntöttem, hogy az én gyerekem sose fog kapni. Panaszkodtam is tesómnak, hogy milyen durva, tök veszélyes! (Unokahúgom lassan 2,5 éves lesz, de ő soha nem kap ilyen édességeket, leginkább semmilyet, ennek külön örültem.) Szerintem soha nem is fog kapni ezután.
17/22 anonim válasza:
Nyalókát, ollót, leves kavargatását nem csináltatnám vele. Én úgy vagyok, hogy inkább még várok mindennel, minthogy baj legyen.
18/22 anonim válasza:
A nagyobbik lányomnál simán csináltam ilyeneket, abszolút megbízható, nyugis, szabálykövető, nem parázós gyerek.
A kicsi meg képes volt ültéből akkorát esni, ráadásul matracon, hogy rohantunk a balesetire. Vele szükség van szoros emberfogásra.
19/22 anonim válasza:
Nyalókát nem adnék neki, hámozót sem, levest se keverhetne, mert ezek valóban veszélyesek egy ekkora gyereknek. Evés közben se hagynám ott, mi mindig együtt ettünk, normálisan, megteritve, ülve az asztalnál.
20/22 anonim válasza:
Ezek nem olyan rossz dolgok, a bölcsiben is csinálják (ollót nem adnak nekik, én sem adok csak az óvodásnak), a hámozó is éles (legalábbis ami nekünk van), így az nem a legjobb. Meg a nyalóka. Az én 2 éves fiam tömi be, evvel még mindenképpen várnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!