Szeretnéd, hogy elkapjam a gyereked ezért, és megkeresselek téged, az anyját?
Tegnap két kis 10 év körüli gyerek az autóút(főút) közepére feküdt, azzal szórakoztak, hogy kifekszenek, majd felpattannak és kiszaladnak az út szélére, ha látják, hogy közeledik egy autó. 2x csinálták meg, mikor megláttak, abbahagyták, majd miután távolabb értem, folytatták. Gazdag környék.
El kellett volna kapnom őket, elkérni az anyukájuk számát, és telefonálni neki? Én akartam volna tudni, ha az enyémmel van ilyen, de a többség reagálhat rosszul is, hogy milyen alapon tolom le a gyerekét és követelem ki a számát..
Te mit szeretnél, ha a gyerekeddel történik ilyen, mit csináljon az, aki látja?
9-11 között lehettek magasság alapján, egy fiú, egy lány, szerintem tesók.
Odamentem volna, és megmondtam volna a gyerekeknek, hogy választhatnak:
1. hazakísérem és az anyjának mondom el, mit csináltak
2. a rendőrségnek szólok és majd ők értesítik az anyjukat
Nem várom meg míg a szülő neveli, amikor életveszélyes dolgot csinál egy gyerek és nincs jelen felnőtt. Felelős felnőttként nem sétálok el egy ilyen szitu mellett, mert nincs ott más, aki szóljon.
Olyan hely, ahol a kétsávos út egyik felén házak, a másik felén erdő tanösvénnyel, gazdag környék(nincs nagy veszély), járdán végig bringaút, autó mondjuk mikor voltunk 5 percenként egy ment.
Én azért szeretném, ha a gyerekem a 10 perc sétára lévő suliba el tudjon majd menni 9 évesen(3 utcára van), meg itt sokan kiengedik a 10 év körüli gyereket, van helyi buszjárat(nemvolán)sokan alatta is, hét- nyolc évesek cirkálnak az utcában rollerrel, 5-6 évesek bicikliznek a keskeny bicikliúton a szüleikkel, szerintem ezeknél sem nagyobb a veszély.
Én nem engedem ki a hétévesem egyedül, de azért ha rollerezünk, előre mehet kb 50 métert, kereszteződésen nem mehet át nélkülem, de amúgy nincs ezzel gondom alapvetően. Persze mindenki más környéken él. Velem volt a gyerekem, így kétszer meggondolom milyen helyzetbe kerülök.
Ahogy az 5-ös.
Nálunk 7-8 évesek csináltàk ezt.
Az egyik fiú “zöldség” lett☹️😞későn pattant fel
Úristen még olvasni is rossz volt, hogy mit csinálnak ezek a gyerekek...
Ha az én gyerekem csinálna ilyet és valaki a tudtomra adná én hálás lennék neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!