Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van olyan,aki engedi a szőrtel...

Van olyan,aki engedi a szőrtelenítést 7 évesen?

Figyelt kérdés
Ez most nem elméleti kérdes. A lányom 6.5 éves. Már tavaly is nagyon zavarta szőr a lábán,de akkor még el tudtam terelni a figyelmét. Na ez lesz az a nyár,amikor biztosan nem fogom tudni. Most ebben a hosszúnadrágos időben még elvan,de nyáron már nem lesz mit tenni.
2023. febr. 7. 18:35
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
76%

Minek teszel fel kérdést ha nem akarsz valaszt kapni ra? Mi normalisan válaszoltunk, te meg itt vered magad és sértegetsz minket.

Igen akkor a válaszolók 90%a egy igénytelen szar akit az anyja nem kezelt nőként mert 7 évesen amikor még nem a testével kéne foglalkoznia hanem élvezni a gyerekkort egy gyereknek nem borotváltuk a lábunkat...

Én 9. Évfolyamig lese szartam, mondjuk teszem hozzá én addig barbieztam a szobában vagy a játszon baromkodtam a barátnőimmel... Akkor én egy igénytelen szar vagyok, meg nem vagyok nő, az anyám nem bánt velem nőként fiúként kezelt?

Itt a te fejedben van a gond. Kérlek vidd el melltartót is venni jövőhéten meg csipkes tangát,sminkeket. Nem is csodálom hogy ma már az általános iskolás lányok úgy néznek ki ahogy, így viselkednek... Amúgy meg ha jól megnéged ma már sok NŐ nem gyerek se borotválja a lábát, egyre híresebb ez a felfogás mert a természetes elfogadás mellett vannak.

2023. febr. 8. 08:32
 22/60 A kérdező kommentje:
Ok boomer..A kérdés az volt, ki az,aki szőrteleníti a gyermekét,nem ki az,aki nem :) Jól megnéztem, minden igényes nő szőrtelenít. A többség azért nem 9.-ig barbiezik,de nyilván ha te ilyen kis fura voltál 1990-ben,mindenki másnak annak kell lennie, a te gyerekednek is. A melltartó sem értem,hogy jött ide, az is tilos kilencedikig? Van valakinek egy táblázata arról,hogy melyik nőies gondolatot hányadikos korig kell elnyomni?
2023. febr. 8. 09:31
 23/60 anonim ***** válasza:
79%

Egy 7 éves gyerek, gyerek, nem nő. Csak lesz nő. Egyszer, a kamaszkorral.

Normális anya nem szalad ennek elébe, hanem ezt tanítja a gyerekének. Nem erősíti meg a gyerekben pl: hogy a szőr rossz, hanem szépen elmondja, hogy teljesen normális, hogy olyan a lába. Mindenkinek az. Kinek kissé, kinek jobban. És elmeséli, hogy a nagylányok és a nagyfiúk (!) van hogy úgy döntenek, hogy leszedik, de az is teljesen rendben van, ha nem.

2023. febr. 8. 09:43
 24/60 A kérdező kommentje:
Én elmondtam,h normális,de a válasz az volt,hogy akkoris ronda és ő sima lábat akar. Látszik,h nincs gyereked,de kamaszodó lányod tuti nincs. 9-12 évesen már pubertálnak a lányok manapság. Az nem "egyszer" van,hanem alig pár év múlva.
2023. febr. 8. 09:56
 25/60 anonim ***** válasza:
85%

Kamaszodó lányod neked sincs. A 6 éves még kiskamasz sincs.

Az én gyerekem se kamasz még, nem is akar úgy viselkedni. 7,5 éves.

2023. febr. 8. 10:04
 26/60 anonim ***** válasza:
38%
Úristen kérdező, téged jól pofán kéne vágni, hátha rendeződne az a sok agysejted.
2023. febr. 8. 13:41
 27/60 A kérdező kommentje:
Gyerekeddel is úgy szoktad gondolom :)
2023. febr. 8. 16:19
 28/60 anonim ***** válasza:
19%

Én megértem a lányt. Én nem emlékszem arra, mikor először találkoztam a lábszőrömmel, de el tudom hinni, hogy meghökkentő és furi, hogy eddig sima volt a lába, aztán "hirtelen" kismajmos lett.

Amúgy nem nehéz példákat találni arra, hogy hol láthat szőrtelen nőket és szőrős pasikat. Nem a villogó médiában, hanem mint remek példa, már a családban is. :) Teljes ruhában. Nálunk a páromnak hosszú, dús szakálla van, az én arcomon meg szemöldök van csak. Máris egy irdatlan szembetűnő példa. Reggelre a férfiak javarészének lesz egy minimális, látható arcszőre. (Tudom, itt mindenki párja szőrtelen arcú.) Ez is szembetűnő, hogy apa szakállal és bajusszal kel ki az ágyból, meg a szemöldökével, anya meg csak szemöldökkel. :) És tudom, hogy a nőknek is nő a leszedett bajuszok, de az nem nő akkorát egy éjszaka alatt, hogy látható legyen.

Vagy ha átjönnek rokonok, barátok, rajtuk is láthatja, hogy a nők kezén nincs szőr vagy ha van, az nem olyan látható.

Vagy ha sétáltok valahol, esetleg jártok dorégiárába, ott is láthattok melltartós-bugyis nőket. Szemöldök és haj, ennyi a szőrzet rajtuk.

Vagy ha szoktatok tévézni (nem szokott itt senki, tudom), ott is lehet látni reklámokban, filmekben szőrtelen nőket. Nem, nem a mese csatornákon, de feltételezem nem csak az megy, ha be van kapcsolva.

Ez ilyen és sok éve ilyen már. 🤷🏻‍♀️

Az is simán lehet, hogy a még szőrtelen vagy a már szőke pihés lányok bsztatják a tesi öltözőben a csendes, fekete szőrű lányokat.

De amúgy elég a provokálás helyett annyit írni, hogy:

Én nem, mert nem érzem még úgy, hogy kéne. Azért, mert....

Én igen, mert ez meg az, és ezzel meg azzal csináljuk.

Kérdező, csináljátok! Ez csak szőr. Krémeket nagyon kerüljétek, szerintem a gyantát is. Az első néhány alkalommal csináld neki te, aztán hagyd próbálkozni. :)

2023. febr. 8. 17:38
 29/60 anonim ***** válasza:
40%

"meghökkentő és furi, hogy eddig sima volt a lába, aztán "hirtelen" kismajmos lett."

Csakhogy erről szó sincs. Egy 6 évesnek ugyanolyan a szőrzete, mint az előző 6 évben volt. Semmi nem változik kamaszodás előtt.

Ha igen, beteg és endokrinológushoz kell vinni, nem pedig szőrteleníteni.

2023. febr. 8. 18:11
 30/60 anonim ***** válasza:
78%

#29 ez nem igaz!

Attól hogy a te gyerekednek nincs ilyen problémája és még nem is találkoztál vele, még igen is a növekedéssel a szőrzete is változik.

Nálunk kb 4 éves korától vált jobban láthatóvá (előtte is látszott, de nem ilyen szembetűnően, főleg a karján) 5 évesen kezdte őt zavarni a dolog.

2 endo doki annyival küldött utunkra h a vérvéten semmi eltérés nincs, hormon panelt pedig teljesen felesleges is nézetni ilyen korban (ekkor 6 éves volt) Megcsináltattuk, elvittük 3. dokihoz is.

Közölte h kidobott pénz volt.

Vannak ilyen "mediterrán típusok"

Mivel a gyereket igen kikezdték a suliban a menő (ária) lányok, így szőrtelenítettük a gyereket.

Egy darabig lehet ezt húzni. Próbálta ő védeni magát h "hát én ilyen vok" de ugye tudjuk hogy ez nagyon kevés a csúfolódók ellen. És ha valami ilyenen akadnak fenn (ami ellen tehetek) akkor miért ne?

Azóta sokkal jobban érzi magát a bőrében. Nekem ez számít!

2023. febr. 8. 18:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!