Milyen a 2-2,5 éves gyerek alvási rendje?
Mikor kel reggel? Mikor alszik el este? Alszik még napközben? Ha nem alszik napközbe, mikor hagyta abba? Ha alszik még napközbe mettől meddig?
Köszönöm a válaszokat.
Ilyen idősen reggel 6:15-6:30 között kelt magától. 13:00-13:30 között valamikor elaludt, 14:30-16:00 között kelt, így 1,5-3 óra volt amit aludt. Este 21:30-22:30 között aludt el.
Most 3 évesen az óvodaidőben átállt arra hogy 1 órát alszik bent. Reggel 6kor kel, este 9kor alszik. Ha kimarad valamiért a délutani alvás már kezelhetetlenné válik este 7kor, túlpörög, hiszti, nem tud elaludni.
Szerintem próbald meg hogy korán kel, későn fekszik, és tarts meg egy fél-1 órás pihenést délutanra, az ovihoz így jó lesz. Nem baj ha nem alszik ilyenkor, csak csendesedjen el, lehetőleg feküdjön, olvass neki.
Tudom, hogy kényelmes így, de keltsd fel korábban.
Amúgy ilyenkor volt egy alvasborulás mind2 gyerekemnek.
Az egyik emiatt hagyta el a délutánit. Meguntam, hogy buli volt mèg 11-kor is.
Azt írod kidobál dolgokat.
Talán nem kényelmes neki a kisàgy már.
Plusz lassan a cumitól megszabadulnék, mert az oviban kínszenvedés lesz elvenni.
7fele kelés, este 9kor alvás.
2.5 éves. Mikor megszületett a tesója, 2év 3hónaposan, akkor hagyta el a nappali alvást.
6-6:30 között ébred, 1-kor elmegy aludni, de legkésőbb 3:30-kor keltem.
Este 7:30-kor fürdés, 8-kor alvás de ha sokat aludt délután, vagy nem tudta kiszaladgálni magát akkor 9-ig forgolódik. Tegnap pl nagyon sokat rohangált és 10 perc alatt elaludt.
Lehet kelteném reggel a gyereked hogy csúsztassunk mindent egy kicsit előrébb, és délután meg csak egy nagyon rövidet hagynám aludni amíg még igényli, vagy letenném este 7-kor. Simán benne van hogy alszik reggel 7-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!