Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen a 2-2,5 éves gyerek...

Milyen a 2-2,5 éves gyerek alvási rendje?

Figyelt kérdés

Mikor kel reggel? Mikor alszik el este? Alszik még napközben? Ha nem alszik napközbe, mikor hagyta abba? Ha alszik még napközbe mettől meddig?

Köszönöm a válaszokat.

2023. febr. 3. 21:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Fél 7kor keltem, mert nagytesót oviba kell vinni. Olyan 11-fél12 - 12 körül alszik el, max 2 órát alszik. Este legkésőbb 8, fél 9 körül alszik.
2023. febr. 4. 00:10
 12/15 anonim ***** válasza:

Ilyen idősen reggel 6:15-6:30 között kelt magától. 13:00-13:30 között valamikor elaludt, 14:30-16:00 között kelt, így 1,5-3 óra volt amit aludt. Este 21:30-22:30 között aludt el.

Most 3 évesen az óvodaidőben átállt arra hogy 1 órát alszik bent. Reggel 6kor kel, este 9kor alszik. Ha kimarad valamiért a délutani alvás már kezelhetetlenné válik este 7kor, túlpörög, hiszti, nem tud elaludni.

Szerintem próbald meg hogy korán kel, későn fekszik, és tarts meg egy fél-1 órás pihenést délutanra, az ovihoz így jó lesz. Nem baj ha nem alszik ilyenkor, csak csendesedjen el, lehetőleg feküdjön, olvass neki.

2023. febr. 4. 01:16
 13/15 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy kényelmes így, de keltsd fel korábban.

Amúgy ilyenkor volt egy alvasborulás mind2 gyerekemnek.

Az egyik emiatt hagyta el a délutánit. Meguntam, hogy buli volt mèg 11-kor is.

Azt írod kidobál dolgokat.

Talán nem kényelmes neki a kisàgy már.

Plusz lassan a cumitól megszabadulnék, mert az oviban kínszenvedés lesz elvenni.

2023. febr. 4. 06:55
 14/15 anonim ***** válasza:

7fele kelés, este 9kor alvás.

2.5 éves. Mikor megszületett a tesója, 2év 3hónaposan, akkor hagyta el a nappali alvást.

2023. febr. 4. 07:21
 15/15 anonim ***** válasza:

6-6:30 között ébred, 1-kor elmegy aludni, de legkésőbb 3:30-kor keltem.

Este 7:30-kor fürdés, 8-kor alvás de ha sokat aludt délután, vagy nem tudta kiszaladgálni magát akkor 9-ig forgolódik. Tegnap pl nagyon sokat rohangált és 10 perc alatt elaludt.

Lehet kelteném reggel a gyereked hogy csúsztassunk mindent egy kicsit előrébb, és délután meg csak egy nagyon rövidet hagynám aludni amíg még igényli, vagy letenném este 7-kor. Simán benne van hogy alszik reggel 7-ig.

2023. febr. 4. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!