Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen a 2-2,5 éves gyerek...

Milyen a 2-2,5 éves gyerek alvási rendje?

Figyelt kérdés

Mikor kel reggel? Mikor alszik el este? Alszik még napközben? Ha nem alszik napközbe, mikor hagyta abba? Ha alszik még napközbe mettől meddig?

Köszönöm a válaszokat.

2023. febr. 3. 21:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a fiam ennyi idősen nappal csak 1 órát aludt már maximum, de azt mindennap. Reggel fél 7 körül kelt, délben ebédeltünk, ezután aludt. Este 8-kor ment aludni.

A lányom bölcsis volt, ott nehezen aludt el nappal, de aludt. Reggel 7-fél 8 között kel születése óta. Hétvégén leraktuk aludni ebéd után, de általában 1 óra után feladtam a harcot, mindig bent ültem mellette de nem aludt el. Bölcsiben talán jobban elfáradt. Viszont oviban már nem aludt egyáltalán, a fiam még középső csoportban is rendszeresen elaludt pihenőidőben.

2023. febr. 3. 21:43
 2/15 anonim ***** válasza:
69%

Reggel fél 6-6 kor kel hétköznap, mivel a nagytesókat oviba suliba kell vinni.

Délelőtt 11 felé megy aludni általában fél 2-2 között kel,

Este edig fél 8-8 között megy aludni.

2023. febr. 3. 21:49
 3/15 anonim ***** válasza:
83%
Ennyi idősen fél 2kor ment aludni délután és 2-3 órát is aludt. Reggel 6kor kelt. Este fél 9kor raktam le. 2percen belül elalszik a mai napig. 5 éves, most már csak az oviban alszik, ha egyáltalán alszik. Mikor betöltötte az 5öt akkor megbeszéltem vele hogy ha nem akar akkor nem kell. Augusztusi. Idén iskolába megy, úgyhogy muszáj szoknia az egész napozást.
2023. febr. 3. 21:59
 4/15 anonim ***** válasza:
51%

Egyik

6-kor kelt

12:50-16-ig aludt

Este 8-kor ment aludni kb 20:30 aludt

( azóta 3 éves kicsit kevesebbet alszik nappal ès 9-kor alszik el)

Masik

7-kor kelt , 7:30 aludt

Nappal nagyon ritkán

Azóta sem alszik nappal, de 7-kor kel és 9 körül alszik

4,5 éves

2023. febr. 3. 22:05
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Hétkor kel, nyolckor megy aludni.

A nappali alvás most kiszámíthatatlan, egyszer alszik egy körül (mondjuk mostanában heti 4x kb), máskor nem, hiába altatom.

A nagyobb gyerekem is ilyenkor szokott le, és hiába próbáltam rendszert kialakítani, nála is hosszú ideig tartott, hogy egyszer aludt, egyszer nem.

2023. febr. 3. 22:12
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Reggel fèl 8 körül kelünk, 12:30 körül alszik. Nèha egy òrát, nèha mèg 2,5-t is. 8 után alszik el átlagosan.
2023. febr. 3. 22:13
 7/15 anonim ***** válasza:

2 év 3 hónapos

Reggel magától kel 8 körül (+- 30 perc)

1 körül alszik és délután, kb 1,5 órát alszik

Este 10 körül alszik el, reggelig alszik.

2023. febr. 3. 22:14
 8/15 anonim ***** válasza:

2.5 éves reggel legkésőbb 7kor kel, délután 1 körül alszik. Mostanában csak 30-40 percet.

Este 8kor fürdés, kb 9kor alszik el

2023. febr. 3. 22:20
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nekem 2 év 2 hónapos a lányom és kb 2 hete felborult egy kicsit az alvása. 07:30-08:00 között kel reggel. Eddig 12:30-13:00 között elaludt minimum 1 órára, de inkább másfélre. Este 8 kor fürdés. Kb 9 órakor aludt el. Most meg nem akarja se a napközbeni alvást se az estit. Dobálja ki a takarót, a cumit, a kisnyusziját. Mostmár átáltunk arra, hogy 13:30 és 14:00 között teszem le max 1 órára és fél 9 kor indulunk fürdeni, de tegnap is este 11 ig ment a buli. Ha leteszem napközbe aludni, akkor este nem fog aludni. Ha nem teszem le aludni akkor kb 6 órától már nem lehet vele bírni olyan fáradt, nyűgös. Van valami tanácsotok?
2023. febr. 3. 22:29
 10/15 anonim ***** válasza:
Türelem, erre más tanács nincs. Valószínű hamarosan elhagyja a délutáni alvást, de nehéz az átállás. Ha nem alszik délután fürdesd le 7 körül, hadd aludjon. Lehet másnap korán kel, akkor biztos fog aludni. Kis ideig hol igy lesz,hol úgy, aztán beáll. Csak az a baj, hogy oviban szenvedni fog,mert ott még nagycsoportban is van alvás.
2023. febr. 3. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!