Másnak is ilyen makacs a 3 évese?
Lányom sem issza meg semmiben, őt nem lehet megvesztegetni gyümölcslével, mert csak vizet iszik. Végül úgy sikerült megitatnom vele, hogy ígértem neki egy csokit és egy mesenézést... Tudom, nem jó ötlet a gyerekkel így alkudozni, de inkább gyógyuljon meg...
Igazából vele az a baj, hogy magától sok mindent iszik/eszik, de ha én mondom neki, akkor már nem kell neki :D
"Húú, 1-es. Ha nem megy ésszel, majd megy erővel?!"
Nyugi, a kórházban se fognak finomkodni, győzködni, kérlelni.
Lefogják ketten, hárman a gyereket és belenyomják.
Ugyanígy szúrnak vénát, kötnek infúziót. És ha a gyerek kitépi, simán le is kötözik.
Ez ilyen "játék".
A szülők felelőssége, hogy eddig ne jussanak el.
Az én lányom nem ilyen, de én is ilyen gyerek voltam. Az összes szirupot kihánytam, már a szagától is öklendeztem, bármibe kevertek gyógyszert megéreztem és nem ittam meg semmi szín alatt. Velem is volt ilyen lefogós történet, mint amit az 1-es ír, én nem emlékszem rá, de most vicces sztoriként néha előkerül, mert végül a ruhám alatt eldugva találták meg a gyógyszert.
Sajnos nem tudsz mit csinálni, próbálkozni kell.
Kérdező, nem gáz, ha ígérsz valamit a gyereknek cserébe. Ha így megy, akkor így megy, de legalább sikerül.
Majd ha hozzászokik, nagyobb lesz, el tudjátok hagyni.
Basszus azért ez durva, hogy a szülők szinte egymásra licitálva versengenek ki az erőszakosabb a gyerekkel szemben.
Az ACC-nek pont semmi értelme beadni. Jó néhány évvel ezelőtt abból volt botrány hogy az ACC-bennjóval kevesebb hatóanyagot tett a gyártó, mint amit ráírt. Ha akkor jó volt a szinte tiszta víz, akkor most is jó.
16, nem az ACC-n van a hangsúly, hanem azon, hogy ha (tényleg) kell a gyógyszer, kell a gyógyszer, nincs mese. Nincs alkudozás, üntyülipüntyülil, könyörgés, nem lehet csak félig bevenni.
Nálunk sokszor kellett gyógyszer. Eleve az első betegség után csak úgy engedtek ki a kórházból, hogy be tudjuk adni. Ha nem, újra kórház. Hamar megtanultuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!