Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másnak is ilyen makacs a 3 évese?

Másnak is ilyen makacs a 3 évese?

Figyelt kérdés
Sír nekem, hogy köhög, én meg keverek neki fincsi ACC-t, de nem hajlandó meginni. Azt mondta inkább köhög. Annyira felidegesít, hogy nem bírok adni neki gyógyszereket. Pedig amúgy annyira értelmes gyerek, de annyira makacs ilyen téren hogy megőrjít. Mégis hogy adjam neki ezeket? Két évesen simán megitta. Most meg csakazértsem. 😡
2023. febr. 3. 07:32
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Lányom sem issza meg semmiben, őt nem lehet megvesztegetni gyümölcslével, mert csak vizet iszik. Végül úgy sikerült megitatnom vele, hogy ígértem neki egy csokit és egy mesenézést... Tudom, nem jó ötlet a gyerekkel így alkudozni, de inkább gyógyuljon meg...

Igazából vele az a baj, hogy magától sok mindent iszik/eszik, de ha én mondom neki, akkor már nem kell neki :D

2023. febr. 3. 09:29
 12/18 anonim ***** válasza:
70%

"Húú, 1-es. Ha nem megy ésszel, majd megy erővel?!"

Nyugi, a kórházban se fognak finomkodni, győzködni, kérlelni.

Lefogják ketten, hárman a gyereket és belenyomják.

Ugyanígy szúrnak vénát, kötnek infúziót. És ha a gyerek kitépi, simán le is kötözik.

Ez ilyen "játék".

A szülők felelőssége, hogy eddig ne jussanak el.

2023. febr. 3. 09:54
 13/18 A kérdező kommentje:
Én sem finomkodok amúgy. A lázcsillapítót is úgy adtam be neki, hogy kinyitottam a száját és belenyomtam a kanalat. De ACCvel ez nehezebb azért. :d egyébként én is ittam egy ugyanolyant, és nagyon finom, ő is mondta, hogy almalé íze van.
2023. febr. 3. 10:03
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom nem ilyen, de én is ilyen gyerek voltam. Az összes szirupot kihánytam, már a szagától is öklendeztem, bármibe kevertek gyógyszert megéreztem és nem ittam meg semmi szín alatt. Velem is volt ilyen lefogós történet, mint amit az 1-es ír, én nem emlékszem rá, de most vicces sztoriként néha előkerül, mert végül a ruhám alatt eldugva találták meg a gyógyszert.

Sajnos nem tudsz mit csinálni, próbálkozni kell.

2023. febr. 3. 10:52
 15/18 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező, nem gáz, ha ígérsz valamit a gyereknek cserébe. Ha így megy, akkor így megy, de legalább sikerül.

Majd ha hozzászokik, nagyobb lesz, el tudjátok hagyni.

2023. febr. 3. 11:20
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

Basszus azért ez durva, hogy a szülők szinte egymásra licitálva versengenek ki az erőszakosabb a gyerekkel szemben.

Az ACC-nek pont semmi értelme beadni. Jó néhány évvel ezelőtt abból volt botrány hogy az ACC-bennjóval kevesebb hatóanyagot tett a gyártó, mint amit ráírt. Ha akkor jó volt a szinte tiszta víz, akkor most is jó.

2023. febr. 4. 07:54
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

16, nem az ACC-n van a hangsúly, hanem azon, hogy ha (tényleg) kell a gyógyszer, kell a gyógyszer, nincs mese. Nincs alkudozás, üntyülipüntyülil, könyörgés, nem lehet csak félig bevenni.

Nálunk sokszor kellett gyógyszer. Eleve az első betegség után csak úgy engedtek ki a kórházból, hogy be tudjuk adni. Ha nem, újra kórház. Hamar megtanultuk.

2023. febr. 4. 08:33
 18/18 A kérdező kommentje:
Kedves 16-os, nekünk bevált az ACC. Eddigi száraz fulladós köhögésből szépen felszakadozó köhögés lett általa, plusz az orra is rögtön megindult, biztosan állíthatom hogy felgyorsítja a gyógyulást. Én hiszek az orvostudományban 🤷🏼‍♀️
2023. febr. 4. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!