Másnak is egy romboló a 2 éves kisfia??
A gyerek csak szórakoztatja magát, neked kell olyan környezetet teremteni ahol szabadon játszhat. Kanapén ugrálás tilos. Ezerszer is levenni ha kell. Nem egyszer raszolunk, egyszer hagyjuk.
Autó vagy játék utogetes, elmagyarazas és pelda mutatás után, hogy sokkal erdekesebb ha parkolokat építünk és mind beáll oda vagy bármi, ga nem működik, elvenni,labdát adni neki, azt lehet dobalni. Többi helység ajtaját zárni.
Szerintem ott a gond, hogy mindenki mindig raszol a gyerekre, de sose mutat neki mas opciót, csak elvárja, hogy miért nem rendesen jatszik.
Amikor ilyeneket csinál nyilván unatkozik, figyelmet szeretne. Tudja, hogy ilyenkor odamesz hozza, rafigyelsz.. Óránként legalább 10-15 percre ülj le mellé és csak rá figyelve jatsz, utána konnyebben elvannak.
Az én fiam is épp ilyen.
Nem vigyáz a játékaira, sőt, ahogy írod, nálunk is üti, dobálja őket. Kiönti direkt a vizet a pohárból, rosszalkodik egész nap.
Szerintem határfeszegetés, mert közben néz rám hogy mit szólok hozzá. Próbál ő a 'főnök' lenni. Megverni, rácsapni nyílván nem fogok, de a szép szó semmit nem ér. Amikor úgy tényleg erélyesen rászólok az néha bejön. Meg a tanmesék.
De a dühében verekszik dologgal én sem tudok mit kezdeni.
Tényleg az egész nap fegyelmezés és türelemjáték. Nagyon nehéz a 'határon' lenni minden percben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!