Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért látok mostanában ennyi...

Miért látok mostanában ennyi panaszkodó posztot a gyereknevelésről Fb-on, vagy akárhol itt az interneten?

Figyelt kérdés

Csak felmerült bennem ez a kérdés, hogy kicsit fura, h a környezetemben csak pozitív dolgokat hallok a gyerekekről, ezt úgy értem, hogy csak az interneten olvasok ennyi negatív véleményt (mennyire nehéz, ki vannak idegileg, már nem bírják, öngyilkosak akarnak lenni, stb). Szóval nem tudom, de egyre jobban elveszik ezek a dolgok a kedvem a gyerekvállalástól :(

Vagy csak szimplán túlzásba viszik/hiányzik nekik a gyerekmentes életük?

Ti mit tapasztaltatok ezzel kapcsolatban? Hány gyermeketek van?

2023. jan. 30. 19:52
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
#20 Őszintén sajnálom, ezt senki nem érdemli
2023. jan. 30. 22:27
 22/26 anonim ***** válasza:
78%
Azért mert a közösségi oldalak algoritmusa úgy működik,hogy olyan tartalom jelenik meg nálad,amire rákattintasz. Tehat ha elkezdtél akár csak ilyen cikkeket megnyitni,hozzászólásokra reagálni,kommentelni, vagy akár a googléban ilyeneket keresni, folyamatosan ilyenekbe fogsz ütközni,mert ezt dobja fel a hirfolyam. Sajnos így tulajdonképpen mindenki megkapja a saját elferditett valóságát. Én lakberendezős oldalakra kattintottam sokat, nekem meg úgy tűnik,hogy mindenkinek több tízmilliója van lakásfelújításra. Pont egyik nap kérdeztem a férjemet,hogy tényleg mostanában mindenki felújít és hogyhogy mindenkinek ennyi pénze van? Nos, nem lakásfelújít mindenki. És nem utálják a gyerekeket sem ennyien. Egyszerűen ezeket a tartalmakat kapod.
2023. jan. 30. 23:24
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha megkérdezi valaki, hogy na és hogy vagytok, jól van a baba, eszik szépen? Akkor nem fogom elkezdeni ecsetelni, hogy nem, rohadt fáradt vagyok, a férjem egész nap dolgozik, aztán felváltva sétálunk lefekvésig az üvöltő gyerekkel, éjjel még mindig 4x kel, mindig olyankor alszik el, amikor indulni kéne valahova, 5 percig nincs el egyedül, és van, hogy este találom meg a félig megcsinált kávémat, megőrülök, amikor nyivákol, pedig elvileg nem lehet semmi baja. Ehelyett azt mondom, hogy persze, nagyon cuki, eszik szépen. Mert igaz ez is, az is. Akkor minek fárasszam. Senki nem fogja megkérdezni, hogy hogy vagyunk, ha mindig kiverek egy fél órás hisztit, hogy nekem milyen nehéz. :D És nem mindig nehéz, néha csak fárasztó, hogy csinálni kell napi 24 órában, nincs idő feltöltődni, hónapok óta ez az ember minden gondolata. De azért vállalnak emberek gyereket, mert megéri, csak segít megőrizni az ember ép eszét, ha néha kipanaszkodja magát. És sok anyuka sokszor kiborul, amiből egy pillanat alatt összegyűlik egy kommentáradat. :)
2023. jan. 31. 12:04
 24/26 A kérdező kommentje:
15, hát figyelj, szerintem ez nagyban attól függ, hogy mennyit ordítozik a gyerek, hogy hogy van nevelve, meg attól, hogy sajnos a mai stresszes szülők, akik egész nap szinte csak rohanásban vannak a munka, főzés miatt, a gyerekek valószínűleg átveszik tőlük a feszültséget, hidd el, egy nyugodt, kiegyensúlyozott családban (ami manapság sajnos ritka) nem feszültek a gyerekek. Egyik ismerősöméknek most született meg decemberben a 7. baba, és annyira eszméletlenül nyugodt az anyuka is, szupertürelemmel rendelkezik, hogy ott a gyerekek sem igazán ordítoznak, esetleg néha néha nem fogadnak szót, mert még kicsik. :)
2023. jan. 31. 15:58
 25/26 A kérdező kommentje:
22, igen én is erre gondoltam, szerintem igazad van. Én azon akadtam ki legfőképpen, hogy tényleg annyian mondják hogy megbánták..nem tudom, de az én részemről nagyon csúnya a saját gyerekünkre ilyet mondani. Elhiszem, persze, hogy egyes anyukáknak hiányzik a gyerek előtti élete, de gyerek/gyerekek mellett is ugyanúgy mondják a környezetemben hogy ide-oda elmentek randizni, meg gyerekek nélkül voltak moziba, az anyuka mindig ki van festve, ápolt haja van, tehát szerintem sokan csak kiszínezik ezt. Egy gyerek viselkedése nagyon sok mindentől függ.
2023. jan. 31. 16:06
 26/26 anonim ***** válasza:
Nekem 1 van. Tudatosan😂Szerencsére nekem jó alvó volt, mondhatom, hogy lassan 6 lesz és problémamentes. De ugye kinek mi az?!Nyilvan volt dackorszak, hisztik, de elég nyugodt gyereknek mondható. Egy gyerek egy életre megtanit arra, hogy aggódj. Amiota van a fiam, csak az aggódás. Minden rendben legyen vele, ne legyen beteg, és így sorban.Megbanni soha nem bántam meg, sőt! Én aránylag későn szültem, így én maximálisan kieltem magam, egyáltalán nem hiányzik a mászkálós, sőt 😀10 elaludnek barhol😂😂. És amíg nem volt gyerekem mindig azt éreztem, hogy nagyon hiányzik valamiaz életemből. Én őszinten mondom, hogy semmiért nem cserélném vissza, a gyerek előtti életemet. És ha nem lenne azt nagyon megbantam volna.
2023. febr. 21. 20:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!