Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A mai kisgyerekek találkoznak...

A mai kisgyerekek találkoznak suli után a barátaikkal, vagy én rontok el vmit?

Figyelt kérdés

Az én gyerekkorom arról szólt hogy suli után szánkóztunk a dombokon, vagy pékségben vettünk este helyben frissen sütött kenyeret zsömlét enni, szórakoztunk játszottunk.

Ma a gyerekemmel meg suli után bevasarlas vacsi házi fürdés alvás, el se merném engedni egyedül a társaival.

Hétvégén sincs olyan hogy jönnek hozzánk, vagy a gyerek menne.

2023. jan. 24. 16:23
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon le vannak terhelve a gyerekek a suliban is... Az is közrejátszik gondolom. Ha neki, nektek így jó akkor ne érdekeljen máshol hogyan működik.
2023. jan. 24. 16:35
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Én introvertáltként régen se csináltam azokat, amiket te igen. Vagyis külső nyomásra néha igen, de nem szerettem.
2023. jan. 24. 16:35
 3/19 A kérdező kommentje:
De mintha a mai közbiztonság nem is tenné ezt lehetővé. Elengedni egyedül őket a közeli játszóra sem
2023. jan. 24. 16:41
 4/19 anonim ***** válasza:
84%
Azért olyan 12 éves kor körül szerintem el lehet őket engedni Budapesten is. Inkább az a baj, hogy online lógnak.
2023. jan. 24. 16:44
 5/19 A kérdező kommentje:
Nálunk a szülők közt sincs kapcsolattartás
2023. jan. 24. 16:46
 6/19 anonim ***** válasza:
95%

Azert kerdes, hogy mennyi idos ?

En a 80'-as evekben voltam altalanos iskolas 11-12 evesen a trafikba mentunk iskola utan gumicukorert, utana neha egymashoz 1-2 baratnommel.

14-15 evesen, kozepiskolasan volt az, hogy iskola utan meg elmentunk csavarogni, fagyizni, mekizni a varosba, utana egymashoz, majd haza.

Kisebb korunkban mi sem jarkaltunk el.

2023. jan. 24. 16:57
 7/19 anonim ***** válasza:
76%
Már nem az a világ van sajnos én most vagyok 30 éves de a gyerekeimet az utcara nem engedném ki egyedül annyi sok bolond ember van...
2023. jan. 24. 17:03
 8/19 anonim ***** válasza:
91%

Igen szoktak, de nem várhatod tátott szájjal, hogy majd megtalálnak, pláne ha nem túl népszerű a gyereked. Az enyém eljár(t) a barátaival a játszótérre, barátai szüleivel szerveztünk programokat. Most zeneiskolába jár heti 3x, mellé nyelvre és most nézek valami sportot is neki, különórák után meg leckeírás, a programok hétvégére szorulnak nagyrészt, de így is van, akivel egy hónapja nem találkoztunk már, mellé beteg is szokott lenni a gyerek, sok program kimarad, ami volt korábban(pl délutáni focizások, kajálás),de annyira nem zavar, egész nap a kortársai közt van, hétvégén meg programok.

Aki a barátja, azt hívd át/el programra az anyján keresztül, vagy kérdezd meg a gyereked, hogy áthívja-e vagy elhívd te... Ha 10+os a gyereked, akkor már kiengedheted az utcára is a haverjával, bpn 11-12 évesek szoktak együtt bandázni szülők nélkül.

Van ilyen, de nem fog a sültgalamb a szádba repülni, alakíts ki jó kapcsolatokat másokkal, a gyerek a szociális skilleket is szülőktől lesi el, mutass példát.

2023. jan. 24. 17:05
 9/19 A kérdező kommentje:

Én 6 évesen egyedül jártam a közeli suliba. Ma a 9 éveseket is szülők hozzák viszik(én sem merném engedni egyedül, vagy a tarsaival)

(A nagyobbakat nem tudom)

Csak szerintem mintha semmiféle gyerekkora nem lenne, mikor gyerek. Van egy ilyen mardosó érzésem.

(Egy egy nyaralás a családdal, pár karácsony meg ilyenek vannak csak. De semmi olyan, hogy gyerekekkel szánkózás, foci, nevetés kacagás, sárkány eregetés, dombokon gurulás, versenyek, gördeszkázás, vagy akármi)

És egyszer csak azt veszem majd észre hogy nem is látom már, mert kirepült, vagy kamaszként bezárt ajtók mögött csetel és haggyam békén?

2023. jan. 24. 17:11
 10/19 anonim ***** válasza:
53%

Ha nem engeded el a gyerekedet, akkor tényleg nem tudom, mit vársz. Persze nem mindegy, hány éves, egy 6 évest én sem engednék el, de az enyémek olyan 9 éves koruk körül már simán lenn bandáztak a barátaikkal. Volt, hogy lenn ült velük szülő is, főleg ott, ahol van kistesó, de sokszor volt, hogy egyedül voltak. Ha te ezt nem engeded, akkor sajnos így jártatok.

A fiam hatodikos, a lányom ötödikes, szinte minden nap bandáznak suli után. Már évek óta fel sem merül, hogy őrizni kéne őket.

2023. jan. 24. 17:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!