A mai kisgyerekek találkoznak suli után a barátaikkal, vagy én rontok el vmit?
Az én gyerekkorom arról szólt hogy suli után szánkóztunk a dombokon, vagy pékségben vettünk este helyben frissen sütött kenyeret zsömlét enni, szórakoztunk játszottunk.
Ma a gyerekemmel meg suli után bevasarlas vacsi házi fürdés alvás, el se merném engedni egyedül a társaival.
Hétvégén sincs olyan hogy jönnek hozzánk, vagy a gyerek menne.
És szülőkkel egyeztetsz hogy átviszed hétköznap estére? Vagy hozzák át ők a gyerekeiket?
Ilyen szervezősen logisztikázósan?
Az enyém is most lesz 9. Mi nem a körzetesbe járunk, de sok 2. és harmadikos agglomerációban egyedül járkál suliba. A gyerekem sulijában is van, aki egyedül jár, de ő a suli melletti épületben lakik:) Többieket viszik, de pont ott tudsz velük beszélni az ajtónál. De írhatsz a szülői emaileknél nekik, látod a többiek emailcímét, vagy simán megmondod a gyerekednek szervezze le, vagy küldesz a gyerekkel egy levelet az osztálytársa anyjának a számoddal és meghívással, vagy rákeresel facen.. Mintha nem is keresnél megoldást.. És igen, így nagyon silány gyerekkora lesz, neked kellene programokat szervezned, beszoktatni egy bizonyos helyre szülőkkel közösen, majd utána ugyanoda leengedni egyedül a haverjával.
Embereld meg magad, különben nem lesz élete, 9 éves KÉPTELEN magának megszervezni! Az enyém mindet csinálja/csinálta, amit felsoroltál, továbbá a ház közeli játszótérre egyedül mehet kertvárosban, illetve játszóházban is lehet egyedül, ott bandázik még, meg elengedem parkokba, pl a széna téren, ott túrják a halastavat, meg gurulnak dombról. Koripályán is csak beengedem és lesem kívülről, ahogy elvan. Most lesz gyerek raveparty az akváriumban is, ott is a tánctéren egyedül lehet a barátaival, mi meg anyukákkal megiszunk valamit. Egyébként csetelni az enyém is fog hamarosan, meg bezárkózni, ez elkerülhetetlen, de én örülni fogok neki, hisz csodás gyerekkora volt, sok programmal, velem is és a barátaival közösen, a tinikora is tök jó lesz, majd veszekedhet velem és utálhat, alig várom. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!