Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehetne ezt a körforgást...

Hogy lehetne ezt a körforgást megszüntetni?

Figyelt kérdés

Írok egy példát,de az élet minden területén ez van már nálunk a lányommal.

Este van, fürdés utánra még be van ígérve egy rövid társasjáték. Azzal a feltétellel,hogy utána szó nélkül fogmosás és alvás. Jó,igen,anya,megígérem. Játszunk egy jót, vége a társasnak. Mondom,menj légyszives fogat mosni. Erre elkezdi befonni az egyik babája haját. Oké, azt a 30 másodpercet kibírom. Kész a fonat,megdícsérem,szép lett,most már menj légyszíves fogat mosni. Erre elkezd rajzolni. Mondom neki, kérlek,ezt hagyd abba,megbeszéltük,hogy már menni kell aludni. A füle botját se mozdítja. Mondom figyelj,ennek veszekedés lesz a vége, gyere,menjünk együtt. Folytatja a rajzolást. Ekkor rákiabálok,hogy azonnal irány a fürdőszoba! Erre elkezd sírni,hogy én MINDIG kiabálok vele. Abbahagyja a sírást,megbeszéljük,hogy ezentúl szót fog fogadni es akkor béke lesz. Másnap ugyanez. Mindegy,melyik napszak,mindegy,hol vagyunk, sose fogad szót!! A nagyszüleinek sem. Egyre több a kiabálás,nincs más eszközünk. Nyilván nem fogom megütni és fenyegetni sem szeretném,hogy pl. elveszem a játékaidat. Már elmúlt 6 éves, nagyon értelmes gyerek,de senkire nem hallgat. Aztán néha elbőgi magát nekem,hogy vele mindenki csak kiabál. Pedig körülötte forog az életünk,mindent megadunk neki,imádjuk,mindig empátiával fordulunk felé. Mi a fenet kellene csinálnunk,hogy ránk hallgasson?

2022. dec. 25. 21:25
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy manipulál, mert megtanulta, hogy az működik. A gyerekek nem hülyék. Most azt kell neki megtanítani, hogy a manipulació rossz taktika, az együttműködés jobb, es a hangulat is jobb lesz. Még nem keső.
2022. dec. 26. 17:38
 32/36 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, értem én hogy ez csak egy példa. De ha itt egynél segítünk hogy rossz a sorrend stb. Akkor talán ott is rosszul van kezelve a gyerek és mint írják azért nem fogad szót mert tudja hogy megteheti mert úgyis az lesz amit ő akar.
2022. dec. 26. 19:28
 33/36 anonim ***** válasza:
100%

Csupa jó tanácsot kaptál, szerintem ezekből már össze tudsz rakni egy jó kis stratégiát.

Sok sikert!

2022. dec. 26. 19:36
 34/36 A kérdező kommentje:
Egyszerűen kevesebbet fogok törődni ezzel az egész hisztivel és nem fog érdekelni, hogy egy 6 éves akar nekem dirigálni. Sajnos a modern nevelési elvek kukák. Érdekes módon nekem nem lett volna se merszem,se kedvem ahhoz,hogy ilyenekkel szekáljam anyámat,mint az én gyerekem engem. Pedig engem sem ütöttek,egyszerűen csak az volt,amit a felnőttek mondtak és pont.
2022. dec. 26. 21:58
 35/36 anonim ***** válasza:
82%

Nagyon jól látod a dolgokat, már csak gyakorlatba kell átültetned. Lesznek nehezebb időszakok, de ne hagyd, hogy Ő győzzön!

Kitartást! 🥰

2022. dec. 26. 23:09
 36/36 anonim ***** válasza:
80%

Újraolvasva a kérdésed feltűnt az, hogy küldöd. Van olyan gyerek, aki igényli, hogy együtt csinàljàk vele a dolgokat. Az èn gyerekem egyedül nem szeret pakolni, de ha csapatmunka, vagy versenyzünk az idővel (2 perc alatt, vagy mìg vège nincs egy zenènek) ès ùgy pakolunk, ùgy szívesen csinàlja.

Lehet, hogy a lànyodnàl is bevàlna. Ahelyett, hogy fogat mosni (vagy pakolni, öltözni stb.) küldöd, menjetek együtt. Van, akire ez hat.

Nem szivatni akar, neki is nehèz felnőni. Nehezen engedi el , amit kitervelt, akkor is, ha màst kène csinàlnia èpp.

2022. dec. 27. 00:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!