Hogy lehetne ezt a körforgást megszüntetni?
Írok egy példát,de az élet minden területén ez van már nálunk a lányommal.
Este van, fürdés utánra még be van ígérve egy rövid társasjáték. Azzal a feltétellel,hogy utána szó nélkül fogmosás és alvás. Jó,igen,anya,megígérem. Játszunk egy jót, vége a társasnak. Mondom,menj légyszives fogat mosni. Erre elkezdi befonni az egyik babája haját. Oké, azt a 30 másodpercet kibírom. Kész a fonat,megdícsérem,szép lett,most már menj légyszíves fogat mosni. Erre elkezd rajzolni. Mondom neki, kérlek,ezt hagyd abba,megbeszéltük,hogy már menni kell aludni. A füle botját se mozdítja. Mondom figyelj,ennek veszekedés lesz a vége, gyere,menjünk együtt. Folytatja a rajzolást. Ekkor rákiabálok,hogy azonnal irány a fürdőszoba! Erre elkezd sírni,hogy én MINDIG kiabálok vele. Abbahagyja a sírást,megbeszéljük,hogy ezentúl szót fog fogadni es akkor béke lesz. Másnap ugyanez. Mindegy,melyik napszak,mindegy,hol vagyunk, sose fogad szót!! A nagyszüleinek sem. Egyre több a kiabálás,nincs más eszközünk. Nyilván nem fogom megütni és fenyegetni sem szeretném,hogy pl. elveszem a játékaidat. Már elmúlt 6 éves, nagyon értelmes gyerek,de senkire nem hallgat. Aztán néha elbőgi magát nekem,hogy vele mindenki csak kiabál. Pedig körülötte forog az életünk,mindent megadunk neki,imádjuk,mindig empátiával fordulunk felé. Mi a fenet kellene csinálnunk,hogy ránk hallgasson?
Van elég olyan ideje, amit ő oszt be? Hagyni kell neki elèg jàtszóidőt. Mikor valamit csinàlni kell, akkor jóval előtte szólj, ès szabj valamilyen hatàrt, hogy mèg mennyit jàtszhat.
Pl. mèg fèl òra, ès fürdik. Szòlj fèl òràval meg negyed òràval, meg 5 perccel előtte, ès mondd meg neki, hogy mèg mennyi ideje van.
Basszus bocsánat, kb 10x ébredtem az éjjel (és egyébként sem alszok 2 óránál többet) és nagyon félre olvastam valamit.
Jaj de ciki nem szoktam így járni!
Töröltetni kellene a hülyeségem 🥺😬😳
#26.
Ennyi belefér... Jobbulást az alvásoddal kapcsolatban
Ne haragudj, de miért reagálsz és veszed a szívedre a manipulálását?
Én konkrétan kijelenteném, hogy igen anya megint mérges, mert megint nem fogadsz szót.
Manipulál, te meg hagyod. Gratulálok. Manapság divat lett nem nevelni a gyereket utána meg a neten sírni, hogy miért nem viselkedik.
Te magad írtad, hogy körülötte forog minden, szerinted ez így van rendjén?
Most az első reakció a megsértődés lesz, de ha lenyugszol lehet végig gondolod amit írtam. Szóval vegyélbegy mély levegőt mielőtt idepötyögsz bármit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!