Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehetne ezt a körforgást...

Hogy lehetne ezt a körforgást megszüntetni?

Figyelt kérdés

Írok egy példát,de az élet minden területén ez van már nálunk a lányommal.

Este van, fürdés utánra még be van ígérve egy rövid társasjáték. Azzal a feltétellel,hogy utána szó nélkül fogmosás és alvás. Jó,igen,anya,megígérem. Játszunk egy jót, vége a társasnak. Mondom,menj légyszives fogat mosni. Erre elkezdi befonni az egyik babája haját. Oké, azt a 30 másodpercet kibírom. Kész a fonat,megdícsérem,szép lett,most már menj légyszíves fogat mosni. Erre elkezd rajzolni. Mondom neki, kérlek,ezt hagyd abba,megbeszéltük,hogy már menni kell aludni. A füle botját se mozdítja. Mondom figyelj,ennek veszekedés lesz a vége, gyere,menjünk együtt. Folytatja a rajzolást. Ekkor rákiabálok,hogy azonnal irány a fürdőszoba! Erre elkezd sírni,hogy én MINDIG kiabálok vele. Abbahagyja a sírást,megbeszéljük,hogy ezentúl szót fog fogadni es akkor béke lesz. Másnap ugyanez. Mindegy,melyik napszak,mindegy,hol vagyunk, sose fogad szót!! A nagyszüleinek sem. Egyre több a kiabálás,nincs más eszközünk. Nyilván nem fogom megütni és fenyegetni sem szeretném,hogy pl. elveszem a játékaidat. Már elmúlt 6 éves, nagyon értelmes gyerek,de senkire nem hallgat. Aztán néha elbőgi magát nekem,hogy vele mindenki csak kiabál. Pedig körülötte forog az életünk,mindent megadunk neki,imádjuk,mindig empátiával fordulunk felé. Mi a fenet kellene csinálnunk,hogy ránk hallgasson?

2022. dec. 25. 21:25
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
82%

"Nyilván nem fogom megütni és fenyegetni sem szeretném,hogy pl. elveszem a játékaidat."

Megütni nem kell, de abban a példában, amit leírtál, miért lenne fenyegetés, ha azt mondod, elveszed a játékát, ha nem teszi le?

Ne kiabálj vele, csak mondd neki határozottan, hogy tegye le és irány a fürdőszoba, ahogy meg volt beszélve. Ha nem teszi le, elveszed. Ha ráfog, sír, akkor is elveszed. Ez nem fenyegetés vagy erőszak, ez következetesség. Te vagy a szülő, te irányítasz, nem ő.

Ha ez nem válik be, én közölném vele, hogy ha nem fogad szót, elveszem a játékot ÉS másnap este nincs társas. Majd lesz akkor, ha szót fogad. Nem igaz, hogy nem lehet nevelni egy hatévest.

2022. dec. 25. 22:00
 12/36 A kérdező kommentje:
Én is ezt mondom,hogy nem igaz,hogy nem lehet megnevelni...de mégis igaz. Ha nem kiabálok vele,csak simán erélyesebben rászolok,azon hisztériázik,hogy, "már megint mérges vagy". Mindezt ugy,hogy előtte 5x szépen szólok, felajánlom,hogy csináljuk együtt, meg minden. De semmi nem használ. Most már napok óta nincs neki megengedve a mesenézés sem, be sem kapcsolhatja a tévét. Mert nem fogadott szót valamiért. Nem érdekli. Elveszem egy játékát,van ezer másik, nem érdekli. Ha lemondok egy programot a viselkedese miatt,az sem érdekli. Semmivel nem lehet hatni rá. De ha mégis valahogy szófogadásra bírom, akkor tuti,hogy elkezd hisztériázni valamin.
2022. dec. 25. 22:14
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Kezdjétek hamarabb a fürdést, és utána rögtön mosson fogat. Akkor több idő marad utána játszani
2022. dec. 25. 22:23
 14/36 A kérdező kommentje:
Mondom,hogy ez csak egy példa volt, más napszakban ugyanez van.
2022. dec. 25. 22:27
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is rossz a sorrend

Fürdés után már nem kellene játszania

Teljesen felpörgeti magát a játékkal, persze hogy nem akar aludni.

Fürdés után, egyből alvás. Szerintem ez lenne a normális.

2022. dec. 25. 22:39
 16/36 A kérdező kommentje:
Még hányszor kell leirnom,hogy ez nem esti,hanem egész napos probléma? Csak egy példát irtam. Napközben ugyanez van.
2022. dec. 25. 22:43
 17/36 anonim ***** válasza:
85%

Mi is úgy alakítottuk,hogy fürdés után már alvás van,nincs játszadozás.Mesélünk a kisfiamnak és nincs mászkálás már.

Szerintem is az a baj,hogy hagyod,hogy alkudozzon veled.Ha társas után még mást akar csinálni,ne hagyj neki teret,mondd,hogy megbeszéltétek,hogy most alvás van és beviszed az ágyába.Pár nap alatt megszokja szerintem az új rendszert.

Az amúgy nem lehet,hogy még nem elég álmos,amikor lefektetnéd?Lehet,hogy fürdés előtt kéne társasozni és utána már csak a sötét szobában mesélni neki,hátha jobban elálmosodik.Lehet,hogy a társas felpörgeti kicsit és nehezebben alszik el.

2022. dec. 25. 23:03
 18/36 anonim ***** válasza:
87%

Esetleg próbáld meg a 10-ig számolok és vége taktikát. De 10 után tényleg tegye le a játékot. Ha nem teszi le, mondd, hogy rendben, de legközelebb Te se kérj semmit, mert nem teszem meg...és ne is tedd! Bármit kér... (az éhes vagyok, szomjas vagyok nem tartozik ide, de az egyéb tevékenységek igen).

Vezesd be a valamit valamiért elvet... Nem lesz könnyű, de következetességgel nyerhetsz!

2022. dec. 25. 23:09
 19/36 anonim ***** válasza:
87%

Nem állsz bele a körforgàsba.

-“Mucika” tegnap dem működött, ma alvás van pancsi után.

-De egy picikèt, megígérem blabla

- Mivel tegnap is ezen végigmentünk így nem.

Mehetünk aludni.

Ennyi

Hisztike menni fog

De az elhúzott idő előttre fog esni.

Következetesség.

Nàlunk beválik. Itt is voltak próbálkozások🤷🏻‍♀️

2022. dec. 26. 06:55
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanez volt nálunk is. Sajnos az elején én is belementem abba, hogyha mást kezdett el csinálni, akkor azt mondtam, jó azt még lehet. Ez volt a baj. Nem szabad engedni neki, ami nincs megbeszélve. Így azt látja, hogy bármit megtehet, mert te úgyis engedsz neki. Nehéz lesz az elején, lesz hiszti, meg erőteljesebben fogsz fellépni, de ez változni fog. Volt hogy megbeszéltük, hogy azt az egy mesét még megnézheti, aztán alvás. De persze ő többet akart. Kikapcsoltam a tévét és ennyi. Eleinte hisztizett, aztán a többi alkalommal már jött is be a szobába minden szó nélkül.
2022. dec. 26. 08:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!