Feleségem nem akarja lefektetni (6-9 éves), csak mondja nekik hogy menjenek aludni, de ha nem mennek, akkor azok éjfélig lent maradhatnak. Ez normális?
@3. Már beszéltem vele, de szerinte ha előkészítem a gyerek ruháját vasalva az ágyára, azzal már elrontom a gyereket és önállótlanná válik. Annyira határozott, hogy most már elbizonytalanodtam.
Persze a bizonytalanságom foka más a 9 és más a 6 éves gyermek esetében.
A két korosztály azért más. A 9évestől már elvárhatóak bizonyos dolgok. Saját ruha elővétele/felöltözés stb (nem kell minden reggel vasalt ruhát adni a gyerekre, ha szépen vannak elrakva nem lesznek gyűröttek).
És te is itt vagy a képben. Neked is ugyan úgy csinálnod kell ezeket. Egy csapat vagytok. Legyen váltott nap vagy csináljátok együtt. Attól, hogy valaki szereti a gyerekeit még időnként érezheti úgy, hogy kicsit sok neki a feladat és kicsit megfeneklik.
Akkor gratulálok te abba a ritka pár %-ba tartozol az apák körében aki mindent megcsinál a házban és a gyereknevelést is a hátán viszi persze mellette dolgozik is és a gyakorira jár szapultatni a feleségét és várja a babérkoszorút.
A kérdésedre válaszolva pedig nem értem a problémát felnőtt férfi létedre nem tudod eldönteni hogy kenj-e kenyeret a gyereknek vagy sem pedig még internethozzáférésed is van.
Egyébként ha a fő problémát az jelenti hogy nem értetek egyet a feleségeddel aki állításod szerint semmit nem csinál otthon csak mereszti a seggét, akkor mit foglalkozol vele mit mond, nem is látja mikor kened a kenyeret vagy vasalod a ruhát hiszen ott sincs ha mégis lerendezed egy okéval és csinálod tovább. Ezen kérdéses tevékenységek egyikétől sem lesz a gyerek elkényeztetett vagy lelkisérült akkor sem hogyha nem egy állásponton vannak a szülei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!