Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Feleségem nem akarja lefektetn...

Feleségem nem akarja lefektetni (6-9 éves), csak mondja nekik hogy menjenek aludni, de ha nem mennek, akkor azok éjfélig lent maradhatnak. Ez normális?

Figyelt kérdés
Reggel pedig az a normális neki, hogy ő felöltözik, a gyerekek pedig kelljenek fel maguktól és készüljenek össze, ahogy akarnak. Ha nem kellnek fel vagy nem öltöznek fel, az őt nem érdekli. Van reggelijük vagy nincs, az sem érdekli. Szerintetek ez normális?

2022. dec. 19. 09:27
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
97%
Eddig - 6-9 évig - a jelek szerint mindezt a feleséged csinálta, most felemelheted a valagadat a tévé elől és te is rájuk szólhatsz, hogy irány fürdeni, lefeküdni, urambocsá olvashatsz egy mesét. Sőt, vasalhatsz, takaríthatsz és reggelit is készíthetsz nekik. Meg magadnak is. És az asszonynak is. A felséged belefáradt abba, hogy 2+1 gyerekről gondoskodjon.
2022. dec. 19. 10:04
 12/52 anonim ***** válasza:
100%
Együtt éltek? Vagy arról beszélsz, hogy szétmentetek (nem papíron, hanem a valóságban), és nála, az ő lakásában (házában) mások a szabályok, mint nálad?
2022. dec. 19. 10:08
 13/52 A kérdező kommentje:

@3. Már beszéltem vele, de szerinte ha előkészítem a gyerek ruháját vasalva az ágyára, azzal már elrontom a gyereket és önállótlanná válik. Annyira határozott, hogy most már elbizonytalanodtam.

Persze a bizonytalanságom foka más a 9 és más a 6 éves gyermek esetében.

2022. dec. 19. 10:17
 14/52 anonim ***** válasza:
95%

A két korosztály azért más. A 9évestől már elvárhatóak bizonyos dolgok. Saját ruha elővétele/felöltözés stb (nem kell minden reggel vasalt ruhát adni a gyerekre, ha szépen vannak elrakva nem lesznek gyűröttek).

És te is itt vagy a képben. Neked is ugyan úgy csinálnod kell ezeket. Egy csapat vagytok. Legyen váltott nap vagy csináljátok együtt. Attól, hogy valaki szereti a gyerekeit még időnként érezheti úgy, hogy kicsit sok neki a feladat és kicsit megfeneklik.

2022. dec. 19. 10:17
 15/52 A kérdező kommentje:
@12 együtt élünk, de ettől függetlenül elbizonytalanodtam, hogy kinek van igaza
2022. dec. 19. 10:21
 16/52 A kérdező kommentje:
@4. Honnan tudnám, hogy amit én gondolok az a normális. Több diplomás nő, miért ne lehetne neki igaza és miért ne fordulhatna elő az, hogy én gondolom rosszul? Kiváncsi vagyok az emberek véleményére.
2022. dec. 19. 10:23
 17/52 A kérdező kommentje:
@6, köszi a biztatást. de ez most is így van, hiszen én csinálom a főzést és a takarítást és a gyerekgondozást is.
2022. dec. 19. 10:24
 18/52 A kérdező kommentje:
@7, köszi a választ, de a házimunka 80%-át én végzem
2022. dec. 19. 10:27
 19/52 A kérdező kommentje:
@10. ezt nem így van, én mindig is többet takarítottam mint ő. De nem is ez volt a kérdés. Az a kérdés, hogy az a normális hozzáállás, hogy megcsinálja vagy az hogy nem. Számára az is rossz, ha én megcsinálom.
2022. dec. 19. 10:37
 20/52 anonim ***** válasza:
76%

Akkor gratulálok te abba a ritka pár %-ba tartozol az apák körében aki mindent megcsinál a házban és a gyereknevelést is a hátán viszi persze mellette dolgozik is és a gyakorira jár szapultatni a feleségét és várja a babérkoszorút.

A kérdésedre válaszolva pedig nem értem a problémát felnőtt férfi létedre nem tudod eldönteni hogy kenj-e kenyeret a gyereknek vagy sem pedig még internethozzáférésed is van.

Egyébként ha a fő problémát az jelenti hogy nem értetek egyet a feleségeddel aki állításod szerint semmit nem csinál otthon csak mereszti a seggét, akkor mit foglalkozol vele mit mond, nem is látja mikor kened a kenyeret vagy vasalod a ruhát hiszen ott sincs ha mégis lerendezed egy okéval és csinálod tovább. Ezen kérdéses tevékenységek egyikétől sem lesz a gyerek elkényeztetett vagy lelkisérült akkor sem hogyha nem egy állásponton vannak a szülei.

2022. dec. 19. 10:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!