Hogy magyarázzam meg a kisfiamnak, hogy mi van a kutyánkkal?
Így
Hogy idős, beteg, lejàrt az ideje.
El fog menni. El dog pusztulni, mg fog halni, amelyik megfogalmazás jobban tetszik.
Meg fogja érteni
Meg fogja gyászolni
Egyszerűen. Őszintén. Magyarázd el, hogy a kutyák sokkal rövidebb ideig élnek.
De ezt nem most kellett volna elkezdeni!!
Sajnálom :(
Én is szoktam gondolkodni, 7 éves körüli a kutyánk (pontosan passz, utcáról van), 6 hós a fiúnk, kb pont ugyan így számolok velük.
6 évesen viszont szerintem kell legyen fogalma a halálról, a többit meg pont így ahogy van. Sajnos a Blöki nagyon öreg már, nem lát/hall ezért morcos és fél, megijed és ezért támadhat mert nem ismer fel hirtelen, de nem azért mert már nem szeret, és nem szabad már piszkálni, hagyni kell őt hogy pihenhessen csak.
Aztán gondolom a Blöki elpihen mire a gyerkőc hazaér pénteken a suliból, nekem 2 kutyám ment el eddig a kezemben nem biztos, hogy családi programot csinálnék belőle, emlékezzen csak a szépre.
Az agresszivitást hagyd ki.
Én 16 évesen is tartottam papámtól, mert agresszív lett demencia miatt.
Mondd azt a gyereknek, hogy beteg a kutyus, ne simogassa, mert fáj neki. Az agresszív-faktort tényleg felesleges említeni, mert a végén még azt hiheti, minden idős kutya támad, ami pl nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!