Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan magyarázzam el 4 éves...

Hogyan magyarázzam el 4 éves kisfiamnak, hogy egyedül nem szabad kimenni az útra és elszökni se? Hiába mondom, hogy nem szabad az úgy érzem nem elég! Még nem fogja fel mit is tett.

Figyelt kérdés
Ennek az előzménye: Elmentem dolgozni (nem messze ,az utca végén van a munkahely kb600 m),és a mamára bíztam a fiam, mert apa még dolgozott.Mama kiment teregetni a teraszra, a gyerek meg azt hitte elment és kizárta valahogy az ajtót é lefutott hozzám.Majdnem szívinfartust kaptam mikor megláttam egyedül.Mama látta a teraszról hogy kint fut és utána rohant, de mire kiért az útra a fiam már ott volt nálam.Ezek után odarohant mama is hozzám és hazavitte.
2013. máj. 27. 20:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Zárja be a nagyi a kapu ajtót.
2013. máj. 27. 20:39
 2/5 anonim ***** válasza:

4 évesen ezzel már azért tisztába kellene lenni.

Nekem a lányom 2,5 éves és nem csinálna ilyet. Tudja, hogy utcára semmi esetre sem mehetne.

Habár amit leírsz minden gyerekkel megtörténhetne, de ekkor nagyon leszídtam volna, és megmondtam, hogy többet ilyet nem tehet.

Nekem kb 2 évesen 1x kibújt a biztonsági övböl menet közben. Ott rögtön megálltam, és nagyon megszidtam. nem kiabáltam, csak mondtam mondtam neki. mondtam, ha még 1x megteszi akkor soha többet nem jön velem sehova sem.

Ja mikor 1,5 éves volt költöztünk új házba ahol kb 5 m volt a járda és az ajtó között. na itt azt hitte szabad minden és kiszaladt. akko mondtam neki, hogy soha többet, és megmutattam, hogy egy bizonyos vonalat nem léphet túl, mert akkor csak kézenfogva mehet ki. Elég hisztis a kisasszony, de ezek komolyan veszi, mert következetesek vagyunk. ès ha elsöre csinál ilyet, akkor csak mérgesen elmondjuk neki mit ekll tenni, mik a határok.

2013. máj. 27. 20:42
 3/5 A kérdező kommentje:

Sajnos tolózár van csak, a másik kaput meg könnyű kinyitni.

Mindenképp szükség lesz egy új zárra vagy kapura.:-(

2013. máj. 27. 20:43
 4/5 anonim ***** válasza:

Pontosan úgy van, ahogy írod a kérdésedben, ne is fogja fel, hogy mit is tett.

Ő meg volt győzödve, hogy a mama elment, így a legjobbat tette, amit tehetett, elment hozzád...tehát az ő szemszögéből még igaza is van...:-)

Lehet nem így van, de sztem 6-7 éves kor alatt akármilyen kis értelmesek is, nem lehet bennük ilyen szempontból megbízni, nem véletlen, hogy ennyi idősen még nem is lehet őket egyedül hagyni...

Sztem a fiad okos volt, a mamának kellett volna szólnia neki!!!!, hogy tereget, a kapu zárását pedig meg kell oldani.

Mindenesetre ahogy olvastam a kérdés előzményét a hideg is kirázott, nem csodálom, hogy majdnem szívbajt kaptál...

Az az igazság, hogy mindig van vmi veszély, amire az ember nem is gondol...

2013. máj. 27. 21:19
 5/5 anonim ***** válasza:

konkrétan ebben a szituban szerintem is jól cselekedett, enyém is 3,5 évesen "be van tanítva", hogy ha mi eltűnünk, elájulunk, vagy bármi van, akkor rohanjon át a mamához.

de, a mama nagyot hibázott, 4 éves gyerek már felfogja, hogy kimegy teregetni, igenis el kell neki mondani, mert megijedhet, hogy egyedül van és ez a vége.

amúgy meg mondani, mondani, mondani. tényleg az a baj, hogy nehéz úgy tanácsot adni, hogy ez így most jogos volt részéről, mert félt, nem tudom, hogy egyébként is elrohangál-e, mert ha nincs ilyen hülye helyzet és megteszi, akkor meg kell büntetni.

az ajtót, kaput meg zárni kell, egyrészt gyerek ne tudjon kimenni, másrészt, bemenni se tudjon idegen, ez a minimum ebben a világban, minél előbb csináltassátok meg a zárat!!!

2013. máj. 27. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!